عرضه داروهای گیاهی در عطاری ها ممنوع می باشد

عرضه داروهای گیاهی در عطاری ها ممنوع می باشد

خاتون یار: تربت حیدریه - كارشناس فرآورده های طبیعی سنتی مكمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه اظهار داشت: هیچ یك از واحدهای صنفی عرضه گیاهان دارویی مجاز به عرضه داروهای گیاهی نیستند.


ملیكا امیرزاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: اكنون 70 واحد صنفی عرضه گیاهان دارویی در تربت حیدریه فعالیت دارند، برپایه قانون هیچ یك از این مراكز اجازه فروش داروهای گیاهی را ندارند و عرضه این داروها تنها در داروخانه ها مجاز است.
وی با اشاره به اینكه نظارت ما محدود به مراكز عرضه گیاهان دارویی نمی باشد، اظهار داشت: بر این اساس اخیرا و با هماهنگی گشت مشترك با كارشناسان نیروی انتظامی، یك واحد غیرمجاز تولید و بسته بندی و فرآوری گیاهان دارویی و طب سنتی در تربت حیدریه شناسایی شد.
امیرزاده اضافه كرد: در این واحد بیش از هزار قلم داروی گیاهی بسته بندی شده و بیش از 80 كیسه حاوی مواد اولیه داروی گیاهی كشف و ضبط شده و فرد خاطی برای انجام مراحل قانونی به مراجع قضایی ارائه شد.
ممنوعیت فروش داروی گیاهی در عطاری ها
مدیركل اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مكمل سازمان غذا و دارو قبل از این اعلام نموده بود عطاری ها فقط می توانند گیاه دارویی بفروشند و فروش داروی گیاهی یا هرگونه مخلوط پودر شده فرآورده های گیاهی در عطاری ها ممنوع می باشد.
خانوی درباره بحث ساماندهی عطاری ها و نظارت بر آنها برای پیشگیری از تخلف، گفته است نظارت بر واحدهای عطاری به صورت مستقیم بر عهده سازمان غذا و دارو نیست، بلكه سازمان غذا و دارو با همكاری صنف عطاری ها این اقدام را انجام می دهد.
وی همینطور از تدوین آیین نامه ای در زمینه طب سنتی ایرانی از جانب وزارت بهداشت اطلاع داد و اضافه كرد: این آیین نامه ای توسط دكتر ایمانیه، مشاور وزیر بهداشت در طب ایرانی و با حضور سازمان غذا و دارو و سایر نهادها مانند معاونت درمان در حال تدوین است، یكی از بندهای این آیین نامه درباره نظارت بر عطاری ها با استفاده از فرآیندهای قانونی است و در صورتیكه تصویب شود، می توان در حوزه نظارت بر عطاری ها با استفاده از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اقدامات بیشتری را انجام داد.
خانوی خاطرنشان كرد: باید توجه كرد عطاری ها تنها می توانند در زمینه فروش گیاه دارویی اقدام نماید. البته اگر می خواهند در زمینه های دیگری غیر از دارو فعالیت كنند، مربوط به صنف شان است و در آنجا باید تصمیم گیری شود، اما فروش داروی گیاهی یا هرگونه مخلوط پودرشده فرآورده های گیاهی و هر گونه فرآورده ای كه ادعای درمانی داشته باشد در عطاری ها ممنوع می باشد.
مدیركل اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مكمل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه هم اكنون نظارت هایمان را بر روی عطاری ها با همكاری صنف انجام می دهیم، اظهار داشت: هم اكنون در سطح عرضه هم نمی توانیم به صورت مستقیم با استفاده از نمونه برداری نظارت نماییم، بلكه به همراه صنف می توانیم این اقدام را انجام دهیم، البته امیدواریم پس از تصویب آیین نامه بتوانیم در این حوزه هم گام هایی برداریم.
اكنون در شهرستان تربت حیدریه 25 باب داروخانه وجود دارد كه 2 واحد آن به صورت شبانه روزی خدمات ارائه می كنند.
دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه با زیرپوشش داشتن سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به 350 هزار نفر جمعیت سه شهرستان در جنوب استان خراسان رضوی خدمات می دهد.
این دانشگاه 190 تخت در بیمارستان نهم دی تربت حیدریه و 20 تخت در مه ولات دارد.
دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه دارای 52 نفر عضو هیات علمی و 619 نفر دانشجو است كه دانشجویان در 10 رشته مامایی، اتاق عمل، هوشبری، پرستاری، فناوری اطلاعات سلامت، علوم آزمایشگاهی، بهداشت محیط، بهداشت عمومی، فوریت پزشكی، تكنسین سلامت دهان و دندان و در سه مقطع كاردانی، كارشناسی و كارشناسی ناپیوسته تحصیل می كنند.
ناوگان آمبولانسی این مركز درمانی این شهرستان به 47 دستگاه می رسد.
مركز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 كیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
6121/1744


1397/05/07
14:27:45
5.0 / 5
5008
تگهای خبر: پزشك , خدمات , دارو , سازمان غذا و دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان