700 هزار نفر در ایران آلزایمر دارند
خاتون یار: خرم آباد - معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: 700 هزار بیمار مبتلا به آلزایمر در ایران وجود دارد كه حدود یك درصد جمعیت كشور را شامل می گردد.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایرنا، محمد هادی ایازی روز یكشنبه در اولین مجمع سلامت لرستان با اشاره به اینكه سالمندی یكی از عوامل اصلی بروز آلزایمر است، اظهار نمود: 8.2 درصد جمعیت كشور را سالمندان تشكیل می دهند كه در 2 دهه آینده این رقم تا 25 درصد افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینكه بیماری های ام اس و اوتیسم در حال افزایش می باشد، ادامه داد: شرط غالب شدن بر این بیماری ها مشاركت هرچه بیشتر مردم در مبحث مهم سلامت جامعه است.
به گفته وی، اجتماعی شدن گام جدی در حوزه سلامت است و در جهت مشاركت مردم در امر سلامت باید زمینه حضور مردم فراهم گردد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همینطور اظهار داشت: هر فرد در جامعه باید یك سفیر سلامت برای خود، خانواده و هموطنان باشد.
ایازی اظهار نمود: مجموعه عوامل اثرگذار در سلامت باید مورد توجه و تاكید قرار گیرد، زیرا نبود سلامت جسم در سلامت روان و اجتماعی تاثیر گذار است كه در واقع صدمه های اجتماعی به علت نبود سلامت روان ظهور و بروز می كند.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت اظهار داشت: در جامعه دینی ما باید وجود بیماری ها و راهكارهای پیشگیری از آنها دغدغه جدی باشد و این در شرایطی است كه پنج میلیون نفر در جامعه ما به دیابت مبتلا هستند و پنج میلیون نفر دیگر هم از بیماری خود بی خبر هستند و متاسفانه زمانی به این بیماری پی می برند كه به مرحله قطع عضو می رسند.
وی اضافه كرد: آموزش و توانمندسازی در سلامت فردی و اجتماعی بسیار اثرگذار است.
به گفته ایازی، اجرای طرح تحول سلامت مانع از حركت 700 هزار نفر از بیماران به زیر خط فقر شد و این طرح كمك شایانی به رفع مشكلات جامعه كرد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: حدود 25 درصد مشكلات این بخش به حوزه بهداشت ارتباط دارد و 75 درصد آنها به دیگر حوزه ها مربوط می گردد و همین مبحث سبب می گردد رویكردهای اجتماعی و مشاركت مردم در این حوزه افزایش یابد.
ایازی با بیان این كه اجتماعی كردن بحث سلامت مبحث بسیار مهمی است كه باید به ابعاد اجتماعی، روانی، جسمی و فردی آن پرداخت، اظهار داشت: متاسفانه مشكلات روانی مانند افسردگی بخصوص در بین زنان جامعه بسیار زیاد است.
وی اظهار نمود: در استان هایی مانند لرستان كه فقر و بیكاری بالاست باید فعالیت های فردی، تشكل ها و سمن های سلامت بیشتر افزایش یابد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت با بیان این كه اجتماعی شدن سلامت یعنی اینكه همه مردم باید احساس مسئولیت كنند، اظهار داشت: اكنون 22 درصد جامعه چاق هستند و 50 درصد هم اضافه وزن دارند كه این مشكلات اگر از طریق مشاركت، آموزش و فرهنگ سازی توسط مردم، سمن ها و مشاركت آنها اطلاع رسانی شود، كاسته می شود.
7274/6060
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب