سفارش های مهم برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا در پاییز
به گزارش خاتون یار، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اهمیت رعایت اصول سبک زندگی در شروع فصل پاییز اظهار داشت: ورود به فصلی با مزاج سرد و خشک ایجاب می کند که در خوراک، پوشش و عادات روزمره خود بازبینی نماییم تا از مبتلا شدن به سرماخوردگی پیشگیری شود.
به گزارش خاتون یار به نقل از خبر آنلاین، دکتر مامک هاشمی، متخصص طب سنتی اظهار داشت: پاییز فصلی است که تفاوت دمای هوا در طول روز بسیار محسوس است و افراد ممکنست بامداد و غروب سرمای هوا را تجربه کنند، در صورتیکه ظهر دما بطور قابل توجهی بیشتر می شود. به این علت توجه به پوشش مناسب، بخصوص برای کودکان، اهمیت زیادی دارد.
تسنیم در خبری نوشت: به نقل از ایشان، حضور دانش آموزان در مدارس و کلاس های پرجمعیت می تواند زمینه ساز انتقال ویروس های مختلف باشد و این امر لزوم رعایت نکات پیشگیرانه در خانواده ها را دوچندان می کند.
وی با اعلان اینکه تغییر فصل نیازمند تغییر در عادات غذایی است، اشاره کرد: یکی از اشتباهات رایج ادامه مصرف میوه های تابستانی با طبع سرد در ایام آغازین پاییز است، در صورتیکه این خوراکی ها با مزاج فصل سازگار نیستند و می توانند زمینه مبتلاشدن به بیماریها را بالا برند. او اضافه کرد: در کنار میوه های سرد، نوشیدن آب بسیار خنک که در تابستان رایج بوده است نیز باید کم کم کنار گذاشته شود و جای خویش را به نوشیدنی های معتدل و گرم بدهد.
این متخصص طب سنتی اشاره کرد: یکی از عادات غذایی نامطلوب در فرهنگ غذایی ایرانیان، مصرف زیاد ترشی در فصل پاییز و زمستان است. از دید طب سنتی، ترشی ها با مزاج سرد و خشک پاییز در تضاد بوده و مصرف بی رویه آنها باعث تضعیف سیستم ایمنی و افزایش احتمال مبتلاشدن به بیماریها می شود.
هاشمی تاکید کرد که خانواده ها لازم است مصرف ترشی را به حداقل برسانند و بجای آن از خوراکیهای گرم و متعادل استفاده نمایند.
وی در ادامه به اهمیت مدیریت تغذیه کودکان اشاره نمود و اظهار داشت: خیلی از کودکان در فصل تابستان به مصرف مکرر بستنی عادت کرده اند، اما با شروع پاییز باید این عادت اصلاح گردد. مصرف بستنی و خوراکیهای بسیار سرد در این فصل می تواند بدن کودکان را در مقابل ویروس ها صدمه پذیرتر کند. در عوض، سفارش می شود از غذاهای گرم، مقوی و آبکی مانند سوپ ها و آش ها بیشتر استفاده گردد تا هم نیاز بدن به مایعات تأمین شود و هم سیستم ایمنی تقویت گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: توجه به پوشش بدن، بخصوص پوشش سر در ساعات بامداد و غروب، یکی از کلیدی ترین اقدامات پیشگیرانه است. سرما در این ساعات بالاتر از هر زمان دیگری به بدن صدمه می رساند و می تواند زمینه بروز سرماخوردگی و آنفلوانزا را فراهم آورد.
دکتر هاشمی در انتها اظهار داشت: طب سنتی بر این باور است که هماهنگی سبک زندگی با تغییرات فصلی، نقشی تعیین کننده در ارتقاء سلامت دارد. رعایت اصول تغذیه متناسب با مزاج پاییز، پرهیز از خوراکیهای سرد و ناسازگار، تقویت مصرف غذاهای گرم و مقوی و مراقبت از بدن در مقابل تغییرات دمایی می تواند تا حد زیادی خطر مبتلاشدن به بیماریهای فصلی را کم کند و کیفیت زندگی افراد را در ماه های سرد سال ارتقا بخشد.
به طور خلاصه، در کنار میوه های سرد، نوشیدن آب بسیار خنک که در تابستان رایج بوده است هم باید کم کم کنار گذاشته شود و جای خود را به نوشیدنی های معتدل و گرم بدهد. ایشان در ادامه به اهمیت مدیریت تغذیه خردسالان اشاره نمود و گفت: بسیاری از خردسالان در فصل تابستان به مصرف مکرر بستنی عادت کرده اند، اما با شروع پاییز باید این عادت اصلاح گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب