قدرت زنانه در خط مقدم تاریخ سازی از کربلا تا ایران

قدرت زنانه در خط مقدم تاریخ سازی از کربلا تا ایران

خاتون یار: قدرت زنانه در خط مقدم تاریخ سازی بی نظیر است از کربلا تا ایران و زنان، با عظمت، ظرافت، حماسه و شاعرانگی روایتی از حوادث تاریخ را رقم می زنند که ماندگار می شود.




خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛

در دل رنج، جایی است که تاریخ متولد می شود و این زایش، اغلب از زبان زنی رخ می دهد که احساسش، شروع یک قیام است. گویی در این سیاره رنج حماسه ها همیشه از میانه زبانه های سوگ بیرون می آید. هر خطابه شورانگیزی یک سوی غم انگیز دارد. این سوگ، احساس و غم ناشی از آن گویی حرارتی است که آهن سرد و سلب وجود انسان ها را ذوب می کند، جلا می دهد، و از آن سلاح می سازد برای خلق لحظه های حماسی، برای ایستادگی.
هر زمان این حرارت به سردی متمایل شود باز این احساس و غم عمیق از جایی برآمده و سلاح مقاومت انسان را صیقل می دهد تا از پای ننشیند. اما گویی بار هر کدام از این شور و حماسه و احساس بر دوش گروهی قرار گرفته است. آن چه در اذهان تثبیت شده همیشه سلحشوری، جنگاوری و حماسه را در قامت مردان دیده و احساس زنانه را حرارت آغازین حرکت قرار داده است. بدین جهت گویی غم با وجود زنان عجین است. این مؤلفه در قلب زنان نه نشانه ضعف که نوعی قدرت نرم است.
زنان، با عظمت، ظرافت، حماسه و شاعرانگی روایتی از حوادث تاریخ رقم می زنند که ماندگار می شود
اینکه زنان روایان بهتری برای حماسه ها هستند، قدرت است. آنان در پس وقایع چیزهایی را می بینند که شاید کمتر به چشم می آید. زنان، با عظمت، ظرافت، حماسه و شاعرانگی روایتی از حوادث تاریخ رقم می زنند که ماندگار می شود. داستانها از سینه زنانی برمی آید که قرن ها بار رنج را بر دوش کشیده اند. زنی که تاریخ را روایت می کند، تنها ناقل حادثه نیست؛ او با قدرت احساس، با عمق نگاه و با زبان دل، حقیقت را آن گونه تصویر می کند که دل هیچ انسان بیداری از فهم آن ناتوان نیست.


زینب سلام الله با روایت حماسه، تاریخ ساز شد


رنج، وقتی از گلوی زنی به زبان درمی آید، نه فقط شکایت نیست، بلکه تبدیل به زبانی جهانی می شود؛ زبانی که بی نیاز از ترجمه و تکنولوژی، تنها با فطرت انسان ها سخن می گوید. در این بین، حضرت زینب (س)، اوج این ظرفیت تاریخی و الهی است؛ زنی که بزرگ ترین فاجعه تاریخ را به باشکوه ترین شعر حماسی بدل کرد.
او نگارگر عاشورا بود؛ نه با قلم، بلکه با نگاه و کلامش. عاشورا در چشمان او، صحنه ای زیبا شد، آن چنان که فرمود: «ما رأیت الا جمیلا». این جمله نه فقط یک پاسخ به ظالم بود، بلکه درخشان ترین تصویر از معنای رنج بود؛ تجلی زیبایی در دل مصیبت، و حقیقتی که با هیچ سلاحی خاموش نمی گردد.
حضرت زینب (س) در دل میدانِ ظاهراً مردانه عاشورا، ایستاد و تاریخ را بازنوشت. وی در میانه داغ و اسارت، نقشی ایفا کرد که معادلات ظلم را درهم شکست. با صدایی مطمئن، یزید را از چشم امت انداخت، نه با شمشیر، بلکه با روایت جایگاه پست بنی امیه در چشم رسول الله. خطبه اش نه فقط توبیخ یک ظالم، که بازگرداندن کرامت به انسان بود.
حرارت قلب یک زن حتی می تواند گریه او را به سلاحی بدل کند که گلوی خصم را بتوان با آن فشرد و او را به زانو درآورد
گریه های زنانهِ عصر عاشورا، بااینکه ظاهری از اندوه داشت، اما زینب با آن سوگواری ها، جوهر حماسه آفرید. او رنج را به زبان آورد تا معنا بیافریند، نه آنکه زیر بار آن بشکند. رنج برای او، سکویی برای ایستادن بود؛ نه در نقش قربانی، بلکه در جایگاه شاهدی مقتدر. آری حرارت قلب یک زن حتی می تواند گریه او را به سلاحی بدل کند که گلوی خصم را بتوان با آن فشرد و او را به زانو درآورد. چه بسا می بینیم که عاشورا با اشک بر سیدالشهدا ماندگار شده است و گرنه شمشیرهای شیعیان بعد از عاشورا بسیار به چرخش درآمده تا یزیدیان دوران ها را از پا درآورد، اما هنوز این گریه بر مصیبت است که کارآیی دارد.
زن بودن زینب، خود قسمتی از پیروزی عاشورا است. او با تمام موقعیت زنانه اش، به جهانیان آموخت که در دل تسلیم، شکوهی از اراده و در دل اندوه، نور بصیرت می درخشد. او نه فقط خواهر یک شهید، که راوی بزرگ ترین قیام تاریخ است؛ راوی حقیقتی که همیشه باید از زبان زنانی با عظمت، با ظرافت، با روح حماسی و نگاهی شاعرانه شنیده شود. اینطور بود که امام حسین مقابل السلام این مسؤلان را بر دوش زینب سلام الله نهاد.


آینده حماسه، زنانه تر از همیشه است


سخن گفتن از این حماسه سازی و روایت قبل از این دور از ذهن و انتزاعی بود اما امروز که در جدال همیشگی حق و باطل، رو در روی رژیم کودک کش صهیونیست قرار گرفته ایم دیگر این سخنان غیر واقعی نیست. اشک های مادر اهل غزه در کنار فریادهای مادران ایرانی، همان قدر رسواکننده جنایت است که گریه های رباب سلام الله در مقابل جنایت حرمله.
اشک، ترس، ناامیدی، پا پس کشیدن و ضعف انگاره هایی است که همیشه زن را با آن تعریف کرده اند. به همین دلیل در تمامی جنگ ها زنان را قربانی می پندارند. یا آنان را در تسخیر ترس از چهره دهشتناک دشمن به تصویر کشیده اند یا جسم شان را ناتوان در مقابل سلطه. اما روح زنانه فاقد تصویر، در اذهان است. اینگونه است که زنان همیشه نیمه پنهان همه داستانها هستند. و هر زمان که به فراخور موقعیت این روح متعالی سربر می آورد سبب تحیر می شود. حال تصور کنید این تصویر از زنی شیعه که با روایت حماسه فاطمه زهرا و دخترش زینب سلام الله علیهما رشد یافته پردازش شود، و اینجا شروع خلق حماسه خواهد بود.
روح زنانه فاقد تصویر، در اذهان است. اینگونه است که زنان همیشه نیمه پنهان همه داستانها هستند. و هر زمان که به فراخور موقعیت این روح متعالی سربر می آورد سبب تحیر می شود
همه آن تصویر را دیدیم که زنی در میانه انفجار و غبار ناشی از آن، رسانهِ رسانای تاریخ شد و انگشت اشاره خودرا به سوی دشمن گرفت و با فریاد در عین حیا و نجابت آنرا خاموش کننده صدای حقیقت خواند. صدایی که خاموش نشدنی است همانگونه دیدیم فریاد مقاومت ما از زبان زنی به دنیا مخابره شد تا جایی که مردان سلحشور را به تحسین واداشت و جهان را پیمود تا به گوش آزادگان جهان رسید و تصویر زن ضعیف، به زن حماسه ساز بدل شد.
از این رو روایت تاریخ هنوز در دست زنان است. چه زمانی که بخواهند از پس رنج و سوگ ناشی از آن دشمن را بشناسانند، چه زمانی که بخواهند با غلبه بر نفس خویشتن و ایستادگی در شرایطی که همه از آن می گریزند، محرک مردان باشند. این دو قدرت سخت و نرم در کنار هم می توانند تاریخ را دگرگون ساخته و روایت کنند.
و امروز، ما وارثان زینبیم. روایت امروز ما را باید از زنانی شنید که رنج را به سلاح و اشک را به پرچم بدل می کنند. آینده حماسه، زنانه تر از همیشه است.

0.0 از 5
4
1404/04/10
18:20:45
تگهای خبر: تكنولوژی , خواهر , زنان , زیبایی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان
با خاتون یار، دانش و آگاهی خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهید و از آخرین ترندها و نکات کاربردی برای داشتن زندگی شادتر و موفق‌تر بهره‌مند شوید