مناسب سازی از حقوق اساسی انسان هاست

مناسب سازی از حقوق اساسی انسان هاست

به گزارش خاتون یار شانزدهمین نشست ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور با حضور «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «وحید قبادی دانا» رئیس سازمان بهزیستی کشور، «جمالی نژاد» معاون وزیر کشور و «ابراهیم کاظمی مومن سرایی» رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور و تعدادی از اعضا برگزار گردید.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه به اهمیت جلسات ستاد مناسب سازی اشاره نمود و اظهار داشت: در جامعه ای زندگی می نماییم که به سبب عدم پیشگیری مناسب از بروز معلولیت، همچنان موتور تولید کننده معلولیت در آن روشن است و هم در حوزه مسائل ژنتیکی ادامه دارد و هم اینکه نامناسب بودن فضاهای موجود در کشور منجر به بروز برخی معلولیت ها شده است. همینطور برخی معلولیت ها نیزریشه در فرهنگ جامعه دارد که اصلاح آن بر عهده حکومت است.
وی به بروز معلولیت های ناشی از جنگ تحمیلی در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: یکی از محصولات جنگ تحمیلی، خلق اسوه های مقاومت و رشادت در کشور است. جانبازان عزیز ما هستند که مشاهده آنها روحیه مقاومت را در ما تقویت می کند و شهدای زنده ما هستند اما وجود معلولیت در این افراد، مسئولیت ما را در بحث مناسب سازی سنگین تر می کند. همینطور افراد دارای معلولیت هم نعمت جامعه ما هستند که با دیدن این افراد، ابتدا به یا خدا می افتیم و لطافتی در روحمان بر انگیخته می شود.
وی ادامه داد: هر دو قشر از احترام فوق العاده ای برخوردار می باشند و مسئولیت ما را مضاعف می کنند و من پیشنهاد می کنم روزی تحت عنوان روز ملی مناسب سازی یا کشور بی مانع و دسترس پذیر و یا هر عنوان زیبا و مرتبط دیگر، در تقویم نامگذاری شود.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت شکل گیری نهضت مناسب سازی در کشور اصرار کرد و اظهار داشت: نه تنها سازمان بهزیستی و مراکز دولتی، بلکه تمامی نهادها و مراکزی که مسئولیتی در ساخت فضا و زیست بوم جامعه بر عهده دارند باید احساس مسئولیت اساسی در این خصوص داشته باشند.
مناسب سازی و تحقق شعار خانواده محوری بهزیستی
شریعتمداری به شعار خانواده محور شدن اشاره نمود و اظهار داشت: اگر سازمان بهزیستی، شعاربهزیستی خانواده محور را با شعوری بالا خلق کرده است و در جهت آن حرکت می کند، نقطه مقابل این تحقق این شعار، عدم مناسب سازی و نامناسب بودن محیط شهری است. چونکه برای مثال اگر بخواهیم افراد دارای معلولیت را از مراکز خارج نماییم و به خانه ها ببریم، هر یک نفر وارد خانه ای می شود و تردد و حضور وی در فضاهای مختلف جامعه چند برابر می شود و همین مساله مناسب سازی را اجبار آور می کند. ازاین رو اگر بخواهیم بهزیستی خانواده محور شکل بگیرد، اجبار مناسب سازی شعار ماست و هر چند که تشکیل مراکز مثبت زندگی بهزیستی و بردن بهزیستی به محلات، گوشه ای از مشکلات را کمرنگ می کند، اما ما را از مناسب سازی بی نیاز نمی کند چونکه تنها بهزیستی به افراد دارای معلولیت خدمت رسانی نمی کند و جانبازان و افراد دارای معلولیت باید بتوانند در کل فضای کشور آزادانه تردد کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آمار نگهداری ۴۸ هزار نفر در مراکز بهزیستی و ۵۵ هزار نفر در خانواده ها هم اشاره نمود و اظهار داشت: این آمار و پیشی گرفتن تعداد افراد نگهداری شده در خانواده نسبت به سالهای قبل، نشانه خوبی است که پیشرفت شعار خانواده محوری را نشان می دهد، اما لازم است که حداکثر تلاشمان را برای تحقق این شعار بکنیم و در غیر این صورت ایزوله کردن معلولان و جانبازان در خانه ها و مراکز ادامه پیدا می کند.
وی ادامه داد: تا زمانی که این عزیزان نتوانند در جامعه حضور پیدا کنند، از حقوق اجتماعی خودشان محرومند و اگر منشور حقوق شهروندی را منتشر نموده ایم باید به اصول آن که توجه به حقوق همه شهروندان همچون جانبازان و معلولان هست، توجه کافی داشته باشیم و به مناسب سازی اهتمام نماییم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به گستره مناسب سازی در جامعه هم اظهار داشت: مناسب سازی تنها به قرار دادن رمپ و آسانسور در فضاهای شهری محدود نمی گردد، بلکه علایم هشداردهنده برای تسهیل تردد و حضور نابینایان و ناشنوایان در جامعه، امکانات و وسایل کمک آموزشی برای حضور این افراد در فضاهای فرهنگی جامعه و... از مصادیق مناسب سازی است که برای بهره مندی آنان از این خدمات به برنامه ریزی نیاز داریم.
وی به وسعت و سنگینی امر مناسب سازی در کشور هم اشاره نمود و اظهار داشت: عدم نظارت و توقف پیگیری مستمر این مساله در جامعه سبب می شود که هر بار به نقطه اول بر گردیم و با توجه به این که اهرم های نظارتی خوبی شامل ماده ۳۱ قانون پشتیبانی از افراد دارای معلولیت را داریم. همینطور تشکیل یک کمیته نظارتی در حد معاون اول رئیس جمهور، و محول شدن دبیری این کمیته به شخص من و مسئولیت رئیس سازمان بهزیستی برای عرضه گزارش های نظارتی به همین کمیته و پیگیری و انعکاس آن به وزیر هم نشان میدهد که توجه ویژه ای به مبحث مناسب سازی وجود دارد و مسئولیت سنگینی بر عهده ماست.
شریعتمداری اظهار داشت: هر چند گزارش های رسیده حاکی از روند رو به رشد مناسب سازی در کشور است، اما قانع کننده نیست و باید از خودمان شروع نماییم و تلاش خویش را معطوف به رسیدن به سطح قابل قبولی از مناسب سازی و حفظ آن بکنیم.
لزوم تعیین اولویت و زمان بندی در اجرای مصوبات جلسات ستاد هماهنگی و نظارت بر مناسب سازی
وی به ضرورت بازبینی مصوبات جلسات کمیته های مناسب سازی هم اشاره نمود و اظهار داشت: مصوبات بسیار عالی هستند اما اولویت بندی نشده اند و همینطور زمان بندی و متولی مشخصی ندارند. ازاین رو یکی از مصوبات این جلسه هم همین است که تمامی مصوبات قبلی، بازبینی و تعیین اولویت شوند و خواهش من این است که مصوباتی که تا آخر دولت قابلیت انجام دارند، شناسایی و احصا شوند و در دستور کار فوری قرار گیرند.
این مقام مسئول یکی دیگر از مصوبات جلسه را ضرورت عرضه ۲ گزارش شش ماهه تا آخر دولت از جانب ستاد مناسب سازی برای طرح در جلسه هیات وزیران اعلام نمود.
وی اظهار داشت: پاسخگویی و نظارت پذیری لازمه قبول مسئولیت است و ترک فعل هم به این معناست که اگر قادر به انجام کاری نباشیم، از آن کناره گیری نماییم و حق افراد را ضایع نکنیم. همینطور مناسب سازی و دسترس پذیری جامعه برای جانبازان و افراد دارای معلولیت، حق این افراد است که اگر این حق را از ما مطالبه کنند، قادر به پاسخگویی نیستیم.
شریعتمداری به از بین رفتن نفوس و جان معلولان و افزایش معلولیت های ناشی از نامناسب بودن معابر هم اشاره نمود و اظهار داشت: سال قبل به سبب عدم مناسب سازی شهری در استان اصفهان، یکی از افراد دارای معلولیت نابینایی را از دست دادیم و این مساله سبب تاسف همگان شد.
وی ادامه داد: مناسب سازی از حقوق اساسی افراد است و همانطور که از حق آزادی های مشروع افراد دفاع می نماییم، باید از این حق هم دفاع نماییم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به مسئولیت سنگین شهرداری ها در حوزه مناسب سازی هم اشاره نمود و اظهار داشت: شهرداری ها مسئولیت های سنگین در حد یک وزارتخانه دارند و وضعیت مالی خیلی خوبی هم ندارند، اما لازم است روش هایی برای تأمین بودجه اجرای مصوبات پیدا کنند، چونکه حتما همه مصوبات از محل بودجه عمومی، اجرایی نخواهند شد و به نظر من تشکیل یک کمیته اقتصادی در ستاد مناسب سازی برای پیشبینی محل تأمین هزینه های مازاد، الزامی است و طبیعی است که اگر برای اجرای قوانین، هزینه لازم پیشبینی نشود، اجرایی نخواهند شد.
وی با اشاره به تجربه نهادهای مدنی در پشتیبانی از محیط زیست در دنیا به نیاز کشور بر ضرورت ایجاد نهادهای غیر دولتی برای پیگیری مناسب سازی شهرها اصرار کرد و اظهار داشت: جامعه مدنی معلولان و جانبازان یک نهادی تشکیل گردد و کمپین هایی در پشتیبانی از حقوق معلولان و مناسب سازی در کشور ایجاد شود و به مطالبه گری از دولت ها بپردازند.
شریعتمداری با اشاره به اینکه معلولیت در هر لحظه امکان دارد برای هر کس ایجاد شود اظهار داشت: در تصمیم گیری ها و ساخت و سازها باید به این مساله پرداخته شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اولویت بندی در کارهای صدا و سیما اظهار داشت: مظلوم ترین قشری که باید به آنها پرداخت معلولان هستند که از حقوق اولیه خود محروم هستند.
وی همین طور به برگزاری ۱۶ جلسه و رشد چهار برابری تعداد جلسات در دوره مدیریت جدید در سازمان بهزیستی اشاره نمود و اظهار داشت: این مساله نشان دهنده آن است، پیگیری و کارهای خوبی در این جلسات صورت گرفته که احتیاج به اثر بخشی و کارایی بیشتری داشته باشد.
شریعتمداری در انتها ابراز امیدواری کرد که دارای جامعه ای باشیم که هیچ مانعی برای حضور جانبازان و معلولان در آن وجود نداشته باشد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان بهزیستی کشور، گفتنی است؛ در انتها این مراسم از نشان مناسب سازی و کتاب گزیده قوانین و دستورالعمل های مناسب سازی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی گردید.



1399/11/23
22:45:16
0.0 / 5
946
تگهای خبر: آموزشی , تولید , خانواده , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان