متخصص طب تسكینی:

درمان مكمل نقش مهمی در بهبود و كیفیت زندگی بیماران سرطانی دارد

درمان مكمل نقش مهمی در بهبود و كیفیت زندگی بیماران سرطانی دارد

خاتون یار: تهران-ایرنا- متخصص طب تسكینی در ایران اظهار داشت: نخستین و مهمترین مرحله بعد از تشخیص سرطان درمان های روانی و تغذیه ای است كه در بهبود و افزایش طول عمر بیماران نقش بسزایی دارد و در درمان سرطان باید در اولویت مراحل درمانی پزشكان قرار گیرد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایرنا از سمپوزیوم درمان یكپارچه در سرطان (Integrative Therapy In Oncology) با هدف عرضه رویكردهای جامع در درمان بیماری سرطان، امروز پنجشنبه درتهران برگزار گردید كه در آن دكتر مامك طهماسبی متخصص طب تسكینی در ایران اظهار داشت: آنچه كه بهداشت جهانی بر آن تاكید دارد ارتقا و آموزش بیماران و خانواده های بیماران سرطانی برای كاهش درد و اندوه ایام بیماری است.
وی اضافه كرد: به عبارتی هدف از مكمل های درمانی سرطان افزایش كیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان است تا مبتلایان به فاز نهایی این بیماری روزهای باقیمانده عمر خویش را به دور از درد و رنج و استرس همراه نزدیكان خود بپیماید.
وی با تاكید بر اینكه مراقبت تسكینی وظیفه هر پزشكی است و آموزش به متخصصان این حوزه باید افزایش یابد، اظهار داشت: سیاستگزاری نظام سلامت كشور باید به سمت آموزش رود، در كشور ما مهمترین موانع برای بیماران نبود آموزش، نداشتن دانش و نگرش درست نسبت به بیماری خود است.
طهماسبی با اشاره به اینكه بیشتر مشكل ما درگیری با خانواده های بیماران است، اضافه كرد: ما بایستی به خانواده های بیماران آموزش دهیم تا به گونه ای با فرد برخورد كنند تا با درد و رنج كمتری به زندگی خود ادامه دهند.
دكتر یعقوبی جویباری رادیو تراپ و آنكولوژیست درمورد نبود مهارت لازم در طب مكمل درمان سرطان اظهار داشت: یك متخصص آنكولوژیست بایستی در درمان بیمار به درمان مكمل اعتقاد داشته باشد به عبارتی در طول درمان متخصص باید به لحاظ روانشناسی و تغذیه ای بیمار خود درمان كند.
وی اضافه كرد: برای مثال مصرف برخی غذاها در انواع سرطان ها صدمه جدی به بافت های بدن همچون كبد وارد میكند، مشكل فرهنگی مردم ما این است كه به غلط فكر می كنند هر نوع طب طبیعی و گیاهی مناسب و هر طب شیمیایی مضر است. تصور غلطی است كه فكر نماییم محصولات گیاهی همیشه كمك كننده است.
وی با اشاره به اینكه ما بایستی مزایا و معایب طب مكمل را بدانیم، اظهار داشت: در حوزه سلامت سه بخش فیزیكال، سوشال و روحی و روانی را داریم، در طب مكمل ما بیشتر به جنبه روحی و روانی بیماران كمك می نماییم.
عباسعلی اللهیاری رییس اسبق كمیسیون آموزش مجلس و رییس سازمان نظام روانشناسی هم اظهار داشت: سلامت ابعاد مختلفی دارد طبق تعریف سلامت جهانی از 100 درصد افراد تنها 20 درصد سلامت كامل دارند و 80 درصد به لحاظ روانی در رویایی با نخستین بحران و مشكلی دچار انواع بیماری ها چون زخم معده، مشكلات قلبی و عروقی و پوست و مو می شوند كه غالب آن ریشه روانی دارد.
وی با تاكید بر اینكه مكانیسم آموزش روانی در كشور ما نادیده گرفته شده، اظهار داشت: اضطراب های شدید مثل درگیری و اختلافات خانوادگی و ترس از زلزله باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن شده و ممكن است با علایم چون زخم معده سال ها فرد را درگیر كند.
اللهیاری تصریح كرد: خانواده های ما باید آموزش روانی ببیند و بیاموزند در مواقع بحران تفكر منطقی داشته باشند، غالب افراد در جامعه ما با نخستین شكست پرخاشگری از خود نشان می دهند.
وی با تاكید بر اینكه در درمان سرطان باید به پزشكان آموزش بدهیم درمانگری را بالا ببرند و روانشناسی فرد، گذشته، كودكی، و عواطف بیمار را بداند تا بتوان توجه و تمركز بیمار را به سمت توانمندی هایش سوق دهد و طول عمر كیفیت بیمار را افزایش قابل توجهی داد.
دكتر مختاری متخصص ریه به تغییر در تعاریف از بیماری پرداخت و اظهار داشت: نام سرطان همه بیماران را می لرزاند طبق آمار ما 350 هزار مبتلا به سرطان در كشور داریم كه در این شرایط بایستی درمان های مكمل به بیماران سرطانی را برای افزایش كیفیت و امید زندگی چه برای خود فرد و اطرافیانش بالا برده و همواره توجه به وضعیت اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی بیمار را در اولویت مراحل درمان قرار دهیم.
در این سمپوزیوم یك روزه موارد مانع در درمان گروهی و یكپارچه بیماران پیچیده سرطانی بررسی گردید.
سیام**1058** 1823


1396/10/08
21:22:24
5.0 / 5
5046
تگهای خبر: بیمار , درمان , زندگی , طول عمر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان