در حل مشکلات زندگی مشترک تاب آوری منفی به خرج ندهید

در حل مشکلات زندگی مشترک تاب آوری منفی به خرج ندهید

به گزارش خاتون یار، یک روانشناس ضمن اشاره به این که خیلی از زوجین در رویارویی با مشکلات به جای حل مسائل صبر کرده و تصور می کنند با تاب آوری و صبر کردن مشکلات خود به خود حل می شوند، تصریح کرد: حل نکردن و نادیده گرفتن مسائل زندگی مشترک منجر به انباشته شدن مشکلات می شود و میتوان گفت در چنین شرایطی تاب آوری جنبه منفی به خود می گیرد.


شبنم طلوعی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه افراد تاب آور دارای خصوصیت هایی شامل مهارت حل مسئله، مهارت اجتماعی، خوشبینی و همدلی هستند که استفاده از این خصوصیت ها در جریان مشکلات زندگی به فرد کمک می نماید تا سریع تر به جواب یا حل مشکل برسد، اظهار نمود: گرچه به کار بردن این خصوصیت ها در روند زندگی بسیار خوشایند هستند اما به صورت کلی تاب آوری به هنگام بروز مشکلات «تاب آوری منفی» نامیده می شود چونکه منجر به حل نکردن و نادیده گرفتن مسائل و روی هم انباشته شدن آنها می شود.
وی با تاکیدبه هنگام بروز مشکلات زوجین به جای تاب آوری و صبر کردن باید با مشکلات روبرو شده و مبادرت به حل آنها کنند، اضافه کرد: در غیر این صورت از جنبه منفی درحال استفاده از مهارت تاب آوری هستند چونکه با این تصور که باید تاب آوری به خرج دهند به دنبال حل مشکلات نمی روند و آنقدر صبوری و تحمل یا به عبارتی تاب آوری به خرج می دهند که در نهایت در روزی این تاب آوری سر می آید اما مشکلات هنوز پا بر جا هستند.
این روانشناس تصریح کرد: ازاین رو به هنگام بروز مشکلات در زندگی مشترک اصلا تاب آوری به معنای فرار از حل مشکل و رها کردن مشکل برای رفع خود به خودی آن با گذر زمان، سفارش نمی شود و زوجین باید مشکلات در بموقع و در زمان خود حل کنند.
طلوعی در قسمت دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه برخی مشکلات زندگی زناشویی قابل حل نیستند و ازاین رو زوجین باید زمان خویش را برای حل مشکلات قابل حل قرار دهند، در رابطه با ضرورت تمرکز بر حل مشکلات قابل رفع توضیح داد: وقتی زوجین تمام زمان خویش را برای حل مشکلات غیر قابل حل قرار می دهند و ناگهان می بینند که این مشکلات تحت هیچ شرایطی حل نمی شوند، ناامید شده و تصور می کنند به صورت کلی کوشش برای حل مشکل نتیجه ای نخواهد داشت. ازاین رو دست از تلاش بر می دارند. این درحالیست که زوجین باید بر روی مشکلات قابل حل تمرکز کنند.
وی با طرح این پرسش که اساسا با مشکلات غیر قابل حل چه باید کرد؟، تضریح کرد: ابتدا باید دید که این مشکلات غیر قابل حل چه مسائلی را به منظور زندگی افراد بوجود آورده است. آیا این مسائل زندگی فرد را اصطلاحا فلج کرده و فرد زندگی خویش را باخته می بیند؟. در چنین شرایطی تنها کمک گرفتن از یک مشاور برای شناخت و حل مشکلات پیچیده زندگی کمک کننده است.
این روانشناس اعتقاد دارد که درماندگی از پیدا کردن چاره خروج از مسائل و مشکلات و بی حسی و سر شدن زوجین و گذشتن از توقعات خود طی این ناکامی ها همچون اثرات تمرکز بر مشکلات غیر قابل حل است که می تواند زوجین را به «درماندگی آموخته شده» برساند.
طلوعی در رابطه با «درماندگی آموخته شده» توضیح داد: درماندگی آموخته شده در واقع در شرایطی ایجاد می شود که فرد به علت تلاشهای مکرری که در گذشته برای رهایی از صدمه ها و رنجی که متوجه او بوده انجام داده است اما موفقیت آمیز نبوده و نتوانسته نجات یابد. در این شرایط باوری در فرد شکل می گیرد که او تصور می کند همیشه مقرر است شرایط همینگونه باشد و هرچقدر تلاش کند نمی تواند از این شرایط بد رهایی یابد. ازاین رو بی انگیزه و ناامید می شوند، قادر به تصمیم گیری نیستند و در نهایت خیلی زود تسلیم می شوند و در معرض افسردگی قرار می گیرند.
این روانشناس با تکیه بر این که درماندگی آموخته شده سبب می شود افراد دست از تلاش برداشته و به تاب آوری منفی روی آورند، خاط نشان کرد: در این شرایط افراد تصور می کنند هرچقدر تلاش کنند به موفیت دست پیدا نمی کنند و بهتر است حل مشکلات را به گذر زمان بسپارند تا شاید با صبر و تاب آوری مشکلات حل شود. این در شرایطی است که تاب آوری منفی منجر به انباشته شدن مشکلات می شود و افراد باید هر مشکلی را در زمان خود حل کنند.
طلوعی در انتهای سخنان خود سفارش کرد: مشاوره پیش از ازدواج می تواند به افراد در شناخت تفاوت های زوجین کمک نماید تا اقدام و انتخاب درستی به منظور زندگی مشترک داشته باشند. از طرفی قبل از ازدواج هم زوج درمانی به زوجین کمک می نماید تا مشکلات قابل حل را از مشکلات غیر قابل حل تشخیص داده و زمان خویش را بر روی حل مشکلات قابل حل قرار دهند.




منبع:

1402/09/25
15:09:09
0.0 / 5
249
تگهای خبر: ازدواج , درمان , روانشناس , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان