کدام معتادان متجاهر مشمول نگهداری در اردوگاه کار سخت می شوند؟

کدام معتادان متجاهر مشمول نگهداری در اردوگاه کار سخت می شوند؟

به گزارش خاتون یار، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این که طبق قانون، معتادان متجاهری که 2 بار دستگیر و به مراکز ماده 16 فرستاده شده اند، در صورت عدم درمان باید به اردوگاه کار سخت منتقل شوند و نباید باردیگر وارد سیستم غربالگری مراکز ماده 16 شوند، می گوید: شاید هم اکنون درصد بسیار کمی از معتادان مستقر در مراکز ماده 16 برای نخستین بار در مراکز پذیرش شده اند و درصد بسیاری زیادی از آنان سوابق ورود بیش از 2بار به این مراکز را دارند.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، مطابق ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر، معتادان به مواد مخدر و روان گردان مذکور در دو ماده (۴) و (۸) فاقد گواهی موضوع ماده (۱۵) و متجاهر به اعتیاد، با دستور مقام قضایی برای مدت یک تا سه ماه در مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش لطمه نگهداری می شوند. تمدید مهلت برای یک دوره سه ماهه دیگر با درخواست مراکز مذکور بلامانع است. همین طور بر طبق تبصره ۲ این ماده قانون مقام قضایی می تواند برای یک دفعه با گرفتن تامین مناسب و تعهد به ارائه گواهی موضوع ماده (۱۵) این قانون، نسبت به تعلیق تعقیب به مدت شش ماهه اقدام و معتاد را به یکی از مراکز موضوع ماده مزبور معرفی نماید. از طرف دیگر طبق ماده ۴۲ همین قانون به قوه قضاییه اجازه داده شده که قسمتی از محکومان مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیرداروئی را بجای زندان در اردوگاه های خاص (با شرایط سخت و عادی) نگهداری کند. دولت موظف است اعتبارات و تسهیلات و مقررات لازم را برای تهیه و اداره این اردوگاه ها ظرف مدت یک سال تامین کند.

درباب همین مواد قانونی مدتی پیش بود که احمد وحیدی- وزیر کشور در آخر جلسه شورای اجتماعی کشور به موضوع تشکیل اردوگاه های خاص زندانیان معتاد اشاره نمود و اظهار داشت که «در جلسه امروز درباره ی ماده ۴۲ درباب زندانیانی که در زندان حضور دارند نیز گفت و گو شد که اردوگاه های خاصی برای نگهداری آنها تشکیل گردد که این کار بر عهده قوه قضائیه است؛ اما باید کمک هایی در امتداد تحقق این امر صورت گیرد.»

در عین حال، فرهاد اقطار- معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در این زمینه با اشاره به تبصره ۳ ماده ۱۶ و همین طور ماده ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر می گوید: طبق قانون معتادان متجاهری که ۲ بار به مراکز ماده ۱۶ فرستاد شده اند و ۲ باره دستگیر می شوند، باید به اردوگاه کار سخت منتقل شوند و نباید باردیگر وارد سیستم غربالگری مراکز ماده ۱۶ شوند، این درحالیست که باوجود این قانون، معتادانی هستند که برای یازدهمین بار دستگیر شده و وارد مراکز مذکور شده اند.

وی با اشاره به ماده ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر در خصوص به این که به قوه قضائیه اجازه داده شده قسمتی از محکومان مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیردارویی را بجای زندان در اردوگاه های خاص ( با شرایط سخت و عادی) نگهداری کنند می افزاید: یکی از بحث هایی که وجود دارد این است که اگر در این اردوگاه ها هیچ برنامه ای برای معتادان نداشته باشیم فایده ای ندارد. طبق قانون این معتادان باید به اردوگاه های کار سخت فرستاده شوند و همزمان با کار، پروسه درمان در اردوگاه برایشان ادامه پیدا کند این درحالیست که متاسفانه این اردوگاه ها شکل نگرفته و این روند سبب ورود معتادان برای چندمین بار به مراکز ماده ۱۶ شده است.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر این که باید اردوگاه های کار الزامی راه اندازی شود اما تا حالا این کار انجام نشده است، در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از معتادان متجاهر مستقر در مراکز ماده ۱۶ مشمول اردوگاه های کار الزامی هستند؟ گفت ۱۰ سال از فعالیت مراکز ماده ۱۶ می گذرد و تقریباً تمامی معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ حداقل ۲ بار پذیرش شده اند. شاید هم اکنون درصد بسیار کمی از معتادان مستقر در مراکز ماده ۱۶ برای نخستین بار در مراکز پذیرش شده باشند، اما همه این افراد سوابق ورود بیش از ۲ بار به مراکز ماده ۱۶ دارند، حتی سازمان بهزیستی این موضوعات را در جلسات با مدارک مطرح کرده است.





منبع:

1401/09/20
15:27:46
0.0 / 5
490
تگهای خبر: دارو , درمان , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان