رئیس گروه توانبخشی حرفه ای وآماده سازی مهارتی معلولان سازمان بهزیستی:

16 مرکز پشتیبانی شغلی معلولین در کشور فعالیت می نمایند

16 مرکز پشتیبانی شغلی معلولین در کشور فعالیت می نمایند

به گزارش خاتون یار آذربایجان شرقی رئیس گروه توانبخشی حرفه ای وآماده سازی مهارتی معلولان سازمان بهزیستی کشور از فعالیت 16 مرکز پشتیبانی شغلی معلولین در کشور اطلاع داد و اظهار داشت: اشتغال معلولان یک نگاه جدیدی هست که به آن پرداخته شده چونکه پیش از این معلولان در یک محیط بسته و دور از جامعه بودند و معلولیت را یک محدودیت بزرگ می دانستند در صورتی که در این نگاه جدید به دنبال یک اشتغال سیستماتیک و اشتغال حمایت شده هستیم.



حمیدرضا اسماعیلی روز دوشنبه، ۱۳ تیر ماه، در نشست تخصصی مراکز پشتیبانی شغلی (SE) کشور در تبریز اظهار نمود: بدنبال این هستیم که بتوانیم معلولان را به محیط های واقعی کار بکشانیم و یک شغل پایدار برای آنها تعریف شود.

وی افزود: بطور قطع ایجاد یک شغل برای یک فرد معلول بمراتب مشکل تر است تا این که شرایطی فراهم گردد تا با کمک آن افراد دارای معلولیت راحتتر در جامعه حضور پیدا کنند.

وی اضافه کرد: SE یا اشتغال حمایت شده، روشی است بین المللی و موفق در ایجاد اشتغال برای افراد دارای معلولیت که باید در هر کشور، مطابق با فرهنگ و رسوم آن بومی سازی شود.

اسماعیلی اشاره کرد: پشتیبانی برای اشتغال، راه کاری است که از طرف افراد یا نهادهایی اعمال می شود و توسط آن، افراد با ناتوانی­ های مختلف را برای تصاحب کار مناسب حمایت می­ کنند که این حمایت باید به گونه­ ای باشد که هم در کسب یک شغل مناسب و هم در حفظ آن در طول مدت زندگی فرد دارای معلولیت بصورت سیستماتیک اثر کمک کننده­ ای داشته باشد.

وی تصریح کرد: بر این اساس می­ توان اظهار داشت که SE روشی است بسیار مؤثر برای اشتغالزایی پایدار و خوداشتغالی در افراد دارای معلولیت­ های مختلف و دراین روش که در فاصله سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ با این هدف که داشتن شغلی با حقوق مناسب در یک بازار کار عادی، حق همه ی افراد جامعه است، در کشور آمریکا پایه ریزی شد و فرد توان یاب که حمایت دریافت می­ کند، نیازی به تمرکز ویژه برای کارآموزی و محل مخصوص انجام کار ندارد.

وی افزود: باید به این نکته مهم توجه داشت، کسانی که از روش اشتغال حمایت شده استفاده می نمایند، معتقدند هر انسانی بدون توجه به میزان معلولیت، حق اشتغال دارد و همین طور این وظیفه همیار شغلی است که آموزش لازم و مناسب را به فرد توان یاب داده و او را در امتداد کسب شغل و سپس حفظ آن یاری کند.

اسماعیلی، متذکر شد: با روش SE وقت و زمان فرد، فقط صرف آموزش محض نمی­ شود چونکه آموزشی که منجر به کسب شغل و درآمد نشود، موجب کاهش انگیزه در فرد می­ شود همین طور ­با استفاده از این روش می آموزیم به تمام افراد، باید به دید یک شهروند نگاه کرد و تمام حق و حقوق یک انسان و یک شهروند را برای عزیزان توان یاب نیز قائل شد.

وی درباب مزایای استفاده از SE، اظهار داشت: کار در محیط­های عمومی، دید فردی، کسب حداقل دستمزد باتوجه به قوانین وزارت کاری، ادامه پشتیبانی از فرد تا دو سال بعد از استخدام، فراهم کردن امکان خوداشتغالی و فراهم کردن امکان کارورزی از مزایای SE است.

به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، اسماعیلی اضافه کرد: روش SE دارای هفت گام اصلی است که حضور و همراهی همیار شغلی در محل کار الزامی است و گام آخر در روش اشتغال حمایت شده، پشتیبانی از فرد، در محل کار و خارج از آنست.





منبع:

1401/04/14
23:51:22
0.0 / 5
452
تگهای خبر: آموزشی , زندگی , مهارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان