شناسایی زنان سرپرست خانوار سكونتگاه های غیر رسمی ۱۵ استان

شناسایی زنان سرپرست خانوار سكونتگاه های غیر رسمی ۱۵ استان

خاتون یار: معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی ـ اجتماعی زنان سرپرست خانوار در این معاونت، اظهار داشت: طی اجرای این طرح مجموعا حدود 14000 زن سرپرست خانوار در سطح کشور وارد عرصه اشتغال خصوصاً مشاغل خانگی شده اند، همین طور زمینه های لازم برای ایجاد شغل 7700 نفر از زنان ساکن سکونتگاه های غیر رسمی نیز فراهم گشته است.


سوسن باستانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه اقدامات معاونت زنان درباب زنان سرپرست خانوار را می توان در دو دسته طبقه بندی کرد، اظهار نمود: دسته اول شامل اقدامات مبتنی بر اجرای اسناد بالادستی است که مهم ترین آن سند برنامه ششم توسعه و بطور خاص بند "ت" ماده ۸۰ برنامه بوده است.
وی افزود: دسته دوم نیز شامل اقدامات اجرائی و عملیاتی است که در قالب برنامه ششم توسعه و با رویکرد توانمندسازی در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و بوسیله همکاری با دستگاههای دولتی و بخش خصوصی و سمن های فعال در عرصه توانمندسازی به انجام رسیده است.

معاون بررسی های راهبردی معاونت زنان اشاره کرد: این معاونت ضمن تدوین طرح جامع توانمندسازی منضم به برنامه اقدام و عمل، به انجام اقدامات دیگری در قالب پروژه های ملی و استانی با رویکرد توانمندسازی برای زنان سرپرست خانوار پرداخت که همچون آن اجرای طرح های توانمندسازی اقتصادی_اجتماعی زنان سرپرست خانوار و ورود مجموعا حدود ۱۴۰۰۰ زن سرپرست خانوار در سطح کشور به عرصه اشتغال خصوصاً مشاغل خانگی بوده است.
وی اظهار داشت: حدود نیمی از این افراد در سکونتگاه های غیر رسمی ساکن هستند. بدین سان در قالب یک تفاهم نامه سه جانبه با وزارت کشور، سازمان آموزش فنی و حرفه ای و معاونت امور زنان و خانواده تعداد ۷۷۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار ساکن در سکونتگاه های غیر رسمی در ۱۵ استان شناسایی شده و ضمن ارائه آموزش های لازم برای ارتقاء مهارت های اجتماعی توسط تسهیلگران و تشکیل گروه های مشارکت محلی در هر محله، ظرفیت کارِ گروهی و تیمی برایشان فراهم شده و علاوه بر کسب مهارت های مالی لازم برای ایجاد اشتغال، نظیر آشنایی با قوانین بیمه و مالیات، به سازمان آموزش فنی و حرفه ای معرفی شده و اغلب در رشته هایی که علاقمند بوده یا بازار فروش تولیدات مناسبی داشتند، کسب مهارت کردند.
باستانی اضافه کرد: بدین ترتیب این زنان توانسته اند پس از حدود دو سال که از شروع فاز اول این طرح می گذرد، توانایی تولید محصولاتی در رشته های مختلف و متنوع را کسب کنند، همین طور با دریافت گواهی مهارت از سازمان آموزش فنی و حرفه ای، زمینه های لازم برای ایجاد شغل نیز برای آنها فراهم گشته است.

معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: همین طور در طرح دیگری که در قالب تفاهم نامه سه جانبه با معاونت زنان و همراهی وزارت تعاون و سازمان جهاد دانشگاهی انجام شد؛ تعداد ۶۲۰۰ زن سرپرست خانوار برای ایجاد یک شغل خانگی در ۲۴ استان متقاضی، شناسایی و برمبنای الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، به پیشرانهای کمک کننده برای آموزش مهارت در حرفه های خاص و شناسایی و اتصال به بازار، معرفی گشتند.
به گفته وی، این زنان با کمک پیشرانها توانسته اند به بازار فروش محصولات تولیدی خود متصل شده و بوسیله بازارچه های فیزیکی یا بازارهای مجازی محصولات خودرا به فروش برسانند. همین طور این معاونت در عرصه توانمندسازی موافقتنامه هایی برای همکاری با سازمانهای مردم نهاد کشور دارد و این مساله پیوسته در دستور کار هر سال معاونت بوده و جزء برنامه های ثابت است.

باستانی در آخر اظهار داشت: همین طور تهیه و تصویب برنامه ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در تمامی ۳۱ استان کشور و متناسب با شرایط هر استان، یکی از اقدامات مهم معاونت و یکی از محورهای مهم برنامه های مذکور زنان سرپرست خانوار و توان افزایی آنها است.





منبع:

1400/02/21
14:12:35
0.0 / 5
1113
تگهای خبر: تولید , خانواده , دستگاه , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان