كرونا سرایت پذیرتر از قبل در تهران جولان می دهد
درخواست زالی برای منع سفر و اعمال جریمه در تعطیلات اختتام هفته
به گزارش خاتون یار فرمانده مقابله با كرونا در كلانشهر تهران با اشاره به فاكتورهای بسیار فزاینده بیماری در استان تهران، ضمن تحلیل تفاوت ها و نكات تمایز پیك سوم اپیدمی نسبت به پیك های گذشته، گفت: امروز طی نامه ای به وزیر بهداشت درخواست كردیم تا برای تعطیلات تجمیع هفته آینده تدابیری در زمینه ایجاد مداخلات منعی برای سفر و ایجاد مكانیزم جرایم اعمال شود.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در حاشیه مراسم بزرگداشت و بدرقه شهید مدافع سلامت دکتر محمد زارع جوشقانی - رئیس بیمارستان لبافی نژاد که در محوطه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، در جمع خبرنگاران ضمن تشریح وضعیت تهران، اظهار نمود: متاسفانه تهران در طول چند هفته اخیر هیچ تغییری در فاکتورهای مبتلاشدن ندارد و حدودا طی روزهای اخیر میزان ابتلا، بستری، مراجعین سرپایی و میزان مرگ و میر کماکان شاخص بسیار فزاینده ای را نشان میدهد.
طولانی شدن مدت اقامت بیماران در بیمارستان ها
وی با اعلان اینکه بنظر می رسد که ما در تهران تماماً در پیک سوم اپیدمی به سر می بریم، اشاره کرد: چند اتفاق در جریانات اخیر افتاده که ما را از پیک دوم متمایز می کند، اول اینکه بیماران در شرایط بدحال تری مراجعه می کنند، دوم اینکه مدت اقامت بیماران در بیمارستان ها نسبت به پیک اول و دوم، حداقل بین 1.2 تا 2.3 روز افزایش داشته و طولانی تر شده است.
زالی مراجعه دیرهنگام مبتلایان به مراکز درمانی را یکی از مهمترین دلیلهای این مساله عنوان نمود و اظهار داشت: قسمتی از مبتلایان نیز به مراکز غیردولتی مراجعه می کنند و تا رسیدن به مراکز ارجاعی تخصصی درمانی کرونا ممکنست زمان بر باشد.
مراجعه خانوادگی مبتلایان با حال عمومی نامساعد
وی نکته متمایز بعدی پیک سوم نسبت به پیک های قبلی را مراجعه خانوادگی مبتلایان عنوان نمود و اضافه کرد: بیشتر بیماران در پیک سوم به صورت خانوادگی مراجعه می کنند؛ در صورتیکه در پیک اول و دوم این الگو کمتر مشاهده می شد، به عبارت دیگر این روزها افراد یک خانواده جمیعا با حال عمومی نامناسب و نامساعد مراجعه می کنند.
حدود 25 درصد مراجعین نیازمند دریافت مراقبت های ویژه در بدو امر هستند
زالی با اعلان اینکه تعداد بیمارانی که از اورژانس مستقیماً وارد بخش مراقبت های ویژه می شوند، نسبت به دوره های قبل افزایش بیشتری را نشان می دهد، اظهار نمود: بعنوان نمونه در روز گذشته در تهران ۱۶۲ بیمار مستقیما در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند. حدودا حدود 20 تا 25 درصد مراجعین روزانه ما به مراکز درمانی استان تهران نیازمند دریافت خدمات مراقبت های ویژه در بدو امر هستند و برخی بعد از بستری در بخش و در سیر بیماری به این خدمات نیاز پیدا می کنند.
پیک سوم در تهران هنوز حالت صعودی دارد
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اذعان به اینکه فاصله بین پیک دوم و سوم اپیدمی حدودا به نقطه افول قطعی نرسید، اظهار داشت: در صورتیکه شروع پیک دوم پس از یک افول نسبی نسبت به پیک اول بود، ولی پیک دوم و سوم به هم متصل شده و یک حالت پیوستگی پیدا کردند، این یک حالت نگران کننده است و حتی پیک سوم در تهران هنوز حالت صعودی تلقی می شود و گرفتار کاهش شاخص نشده است.
میزان قله بستری و مرگ و میر در پیک سوم خیلی سریع تر حاصل شد
ایشان سپس با اشاره به نکته مهم بعدی در این رابطه، عنوان کرد: میزان قله بستری و میزان افزایش مرگ و میر در تهران خیلی سریع تر از پیک اول و دوم حاصل شده است؛ به عبارت دیگر اگر موارد و تعداد کلی بستری در بخش های عادی و مراقبت های ویژه در پیک دوم مثلا بین 3 تا 4 هفته طول کشید، این دفعه در عرض کمتر از 10 روز به این عدد و آمار رسیدیم که نشانه گسترش بیشتر بیماری در شهر تهران است.
زالی با اعلان اینکه بنظر می رسد بیماری فراگیرتر و سرایت پذیر تر از قبل در شهر تهران در حال جولان است، اشاره کرد: طبیعتاً تا زمانی که رفت و آمد و تولید سفر در داخل شهر مدیریت نشود، این روند و چرخه ویروس منحوس در تهران استمرار پیدا می کند و متاسفانه شاهد شهادت برخی از بهترین فرزندان این مرز و بوم خواهیم بود.
درخواست مدافعین سلامت از مردم و مسئولین
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با تاکید بر اینکه تیم پزشکی و درمانی گرفتار خستگی مزمن شده و چندین ماه مستمرا در تلاش تمام عیار برای مقابله با این بیماری قرار دارد، بیان کرد: شاید درخواست همه مدافعین سلامت از مردم و مسئولین این است که با رعایت جدی تر و مداخلات بازدارنده تر و همین طور ترویج دیسیپلین در تناسب با ماهیت خشن اپیدمی و این بیماری فراگیر به کاهش بار بیمارستانی کمک کنند.
تضعیف سیستم دفاعی کادر درمان به سبب فشار کاری غیر متعارف و مضاعف
زالی با تاکید بر اینکه تیم درمانی و پزشکی ما به ریکاوری احتیاج دارد، عنوان کرد: حجم زیادی که روزانه به بیمارستان ها تحمیل می شود، سبب خستگی مستمر کادر درمان شده و بنظر می رسد که یکی از دلیلهای افزایش تعداد مبتلاشدن و شهدای مدافع سلامت در ایام اخیر، خستگی مزمن تیم درمانی و کاهش و تضعیف سیستم دفاعی آنان و همین طور فشار کاری غیر متعارف و مضاعفی است که به آنها وارد می شود.
تاثیر اعمال دورکاری در کاهش ترددهای درون شهری
زالی در این بخش گفت و گو با تاکید بر تاثیر اعمال دورکاری در کاهش ترددهای درون شهری، عنوان کرد: همان گونه که بارها اعلام نموده ایم بنظر می رسد که با اعمال دورکاری، کماکان پیشنهاد ما و استانداری تهران تقلیل ظرفیت کارکنان در استان تهران حداقل برای یک تا دو هفته است که بتوانیم در این فرصت تولید سفرها در تهران را کم کنیم.
وی افزود: باتوجه به شرایط آلاینده ها و آلودگی هوا در تهران، بنظر می رسد که دورکاری هم در کاهش آلودگی هوا و هم بر ترافیک شهر اثرگذار می باشد و همین طور می تواند موجب کاهش ترددهای درون شهری شود.
وی با اعلان اینکه در نخستین روز اجرای طرح تعدیل کارکنان در پیک دوم اپیدمی در تهران، کاهش ۵۳ درصدی ترافیک کالبد مرکز شهر را شاهد بودیم، اظهار نمود: این مساله نشان دهنده تاثیرگذاری دورکاری بر این مساله و همین طور بر جمعیت استفاده از وسایل نقلیه عمومی است.
زالی با اعلان اینکه تعداد زیادی بسته های پیشنهادی جهت تقلیل سفرهای درون شهری و بین شهری تهیه کرده ایم، اظهار نمود: امروز هم طی نامه ای به وزیر بهداشت درخواست کردیم تا برای تعطیلات تجمیع هفته آینده تدابیری در زمینه ایجاد مداخلات منعی برای سفر و ایجاد مکانیزم جرایم اعمال شود.
فرمانده ستاد کرونای تهران در خاتمه با اشاره به تاثیر محدودیت های کرونایی در چند هفته گذشته، عنوان کرد: هنوز تحلیل آمار میزان ترافیک و تردد انجام نشده ولی به محض اینکه این آمار جمع آوری شود، باتوجه به زمان مشابه سال قبل ارزیابی ها اعلام می شود، با این وجود بررسی ترددهای یک روز پیش از اختتام تعطیلات و شروع سفرهای بین استانی نسبت به سال قبل ۱۳ درصد کاهش ترددهای بین استانی را نشان داد.
منبع: خاتون یار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب