چند راهكار برای آرامش خانواده های سوگوار در بحران كرونا

چند راهكار برای آرامش خانواده های سوگوار در بحران كرونا

خاتون یار: مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به عدم امكان برگزاری مراسم سوگواری برای جان باختگان، به سبب شرایط كرونا بعنوان یكی از معضلات اجتماعی و روانشناختی این روزها، راهكارهایی برای سازگاری و آرامش خانواده های سوگوار در این شرایط ارائه كرد.


دكتر محمدرضا غفارزاده رزاقی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینكه متاسفانه با آغاز همه گیری ویروس كرونا در كشور، افرادی عزیزان خودرا با این بیماری از دست می دهند، اظهار نمود: خانواده های سوگوار علاوه بر مصیبت از دست دادن عزیزشان با شرایط سخت دیگری نیز مواجهند. به سبب خطر گسترش ویروس اجازه برگزاری مراسم خاكسپاری معمول به نزدیكان داده نمی گردد و خانواده ها فرصتی ندارند تا از عزیزان شان خداحافظی كرده، بر سر مزار بروند و یا مراسمی در خور او بگیرند.
وی خطاب به این خانواده ها مطرح كرد: اگر شما سوگوار عزیزی به سبب كرونا ویروس هستید یا كسی از اطرافیان شما سوگوار است بدانید كنار آمدن با فقدان همیشه دشوار است، اما بعضی كارها به سازگاری بهتر در این شرایط كمك می نماید.
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بعضی از این راهكارها را به شرح زیر برشمرد:
- برگزاری مراسم نقش مهمی برای كمك به فرد سوگوار برای كنار آمدن با فقدان دارد، از طرفی با شرایط موجود امكان برگزاری مراسم عمومی وجود ندارد. اهتمام كنید مراسم سوگواری را با حداقل تعداد افراد و حتی تنها با اعضای خانواده خود برگزار كنید.
- به خاطر داشته باشید كه همه گیری تمام خواهد شد و شما می توانید در آن زمان مراسم عمومی در خور برگزار كنید. می توانید مراسم را در زمان خاصی مانند روز تولد یا هر زمان دیگری كه برای شما مدلول دار است برگزاركنید.
- می توانید سوگواری را به صورت مجازی با دیگر افراد خانواده و دوستان انجام دهید. می توانید همگی در ساعت مشخصی به صورت مجازی با هم همراه شوید و مراسمی كه به شما آرامش می دهد تا حد امكان برگزار كنید. با هم دعا بخوانید در مورد فرد متوفی با هم حرف بزنید از خاطرات مشترك و در مورد احساسات خود با هم صحبت كنید.
- كاری كه به شما آرامش می دهد را برای سوگواری انتخاب كنید و برای مراسم خصوصی خود شروع و اختتام در نظر بگیرید.
- برای خود و مرور خاطرات با عزیز از دست رفته وقت بگذارید. می توانید مجموعه ای از عكس ها، خاطرات، نامه ها، نوشته ها یا هر وسیله خاطره انگیز فرد متوفی درست كنید، یا یك مجموعه ای از آهنگ ها و فیلم هایی كه شما را به یاد او می اندازد درست كنید.
- به یاد فرد متوفی كاری انجام دهید. می توانید به یاد او به خیریه ای كمك كنید، كاری كه او دوست داشته انجام دهید درخت یا گلی به یاد او بكارید.
- در زمان مناسب و زمانیكه از ایمنی خود و دیگران از نظر گسترش ویروس اطمینان دارید بر سر مزار بروید.
- غمگینی، شوك، انكار یا عدم باور، گیجی، خشم، احساس گناه یا احساس رهایی معمولا در سوگ تجربه می شوند و همه این حس ها طبیعی است. احساس خودرا بپذیرید و با نزدیكان خود در مورد آن صحبت كنید.
- مراقب سلامتی خود باشید. خواب كافی و تغذیه سالم داشته باشید، از مصرف الكل و مواد برای سركوب حس های منفی پرهیز كنید.
- اگر احساس نیاز می كنید یا اگر اطرافیان به شما سفارش می كنند از مشاور، روان شناس یا روانپزشك كمك بگیرید. در این شرایط امكانات گوناگون مشاوره آنلاین یا تلفنی برقرار است.



5.0 از 5
2782
1399/02/01
23:55:37
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان