كروناویروس بازی تاج و مرگ

كروناویروس بازی تاج و مرگ

به گزارش خاتون یار كرونا ویروس یا تاج خورشید؛ بیماری است كه با ظهور نوع جدید آن از ووهان چین، بار دیگر باعث نگرانی بین المللی شده ­ است.



به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، یكی از وجوه نام گذاری كرونا ویروس (corona virus) كه به معنای تاج و در نجوم به معنای تاج خورشید است، به این علت است كه زیر میكروسكوپ، سطح خارجی ویروس شبیه تاج دیده می ­شود.

كرونا ویروس ­های بیماری­ زای انسانی با احتساب نوع اخیری كه شایع شده، تعدادشان به هفت نوع رسیده است. این خانواده از ویروس ­ها، واجد RNA بوده و پوشش دارند و مانند سایر ویروس­ های پوشش دار، ماندگاری این خانواده از ویروس ­ها در محیط زیاد نیست و حداكثر یك تا دو روز در محیط دوام می آورند. همینطور از آنجایی كه در پوست آنزیم وجود دارد، روی دست انسان زود از بین می روند، اما در مقایسه با دست، مدت بیشتری می توانند روی لباس باقی بمانند؛ حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت.
علت تغییرات ژنی در كروناویروس
كرونا ویروس­ ها، ژنوم بزرگ و یك تكه و اسید نوكلئیك (زنجیره های طویل مولكولی دو یا یك رشته ای) طویلی دارند. ازاین رو احتمال در هم پیچیدن آن با ژنوم ویروس ­های دیگر و برداشتن تكه های ژنوم ویروس ­های دیگر و در نتیجه بروز تغییرات ژنی وجود دارد كه خود سبب تغییر میزبان­ هایی ­می­ شود كه این ویروس­ ها جهت تكثیر یا بیماری­ زایی انتخاب می­ ­كنند و در نهایت این توانایی در ویروس ایجاد می­ شود كه از حیوان به انسان انتقال پیدا كند و به صورت زئونوز (بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان) درآید.
بیماری زایی
از اجزای این ویروس ­ها كه در بیماری ­زایی در میزبان نقش مهمی دارند، پروتئین ­های ساختاری و غیر ساختاری است. پروتئین ­های غیر ساختاری مانع از ترشح اینترلوكین ­ها می­ شوند و با كمك پروتئین­ های ساختاری، به سلول ­های میزبان می­چسبند و با تشكیل توده ­ای از سلول­ های میزبان اطراف ویروس، از سیستم ایمنی فرار می كند.

اغلب كرونا ویروس ­ها سبب ایجاد بیماری­ های خفیف و خود محدود شونده در مجاری تنفسی، می شوند. همینطور چهار نوع شناخته شده آنها عامل ۱۵ تا ۳۰ درصد موارد سرماخوردگی محسوب می­ شوند. این درحالیست كه با ظهور كرونا ویروس ­های سارس و مِرس به ترتیب در سال ­های ۲۰۰۲ و ۲۰۱۳ مشخص شد كه این خانواده از ویروس ­ها چندان هم بی خطر نیستند. حالا با ظهور كرونا ویروس اخیر از ووهان چین، بار دیگر این دسته از ویروس ­ها باعث نگرانی بین المللی شده ­اند.
منشاء كروناویروس جدید چیست؟
ژنوم كرونای جدید، ۸۰ درصد شبیه ویروس مولد سارس و ۹۶ درصد شبیه ویروس خفاش است و همین مساله باعث طرح این نظریه شده كه خاستگاه ویروس از خفاش بوده است.
اپیدمیولوژی كروناویروس ­ها
سارس؛ با انتقال از خفاش به گربه چینی و سپس به انسان آغاز شد و ۱۰ درصد كشندگی داشت. این بیماری ۲۷ كشور دنیا را درگیر كرد، اما طی مدت چند هفته ژنوم آن شناسایی و به سرعت، طی چند ماه، انتشار بیماری ناشی از آن كنترل شد.

مرس؛ با انتقال از خفاش به شتر و سپس انسان شروع شد و ۳۵ درصد كشندگی دارد. باید توجه كرد كه هنوز انتشار این بیماری به خوبی كنترل نشده و موارد انگشت شماری هم از ایران گزارش شده است.

كرونا ویروس ۲۰۱۹؛ نخستین بار وقتی مورد توجه قرار گرفت كه در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ مقامات چین اعلام نمودند كه از منطقه ووهان چین، ۲۷ مورد پنومونی با علت نامشخص كه هفت مورد آن شدید بوده، گزارش شده است. دهم ژانویه ۲۰۲۰، سكانس ژنی این ویروس شناسایی و مشخص شد كه ۱۵ مورد از این پنومونی ­ها به دلیل كرونا ویروس جدید بوده است. این ویروس از اواسط آذر آغاز به گسترش كرد و استان ­های دیگری از چین و كشورهای دیگری را درنوردید.
كرونا ویروس جدید؛ تهدیدی بین المللی پیش بینی افزایش موارد مبتلا شدن به كرونا ویروس جدیدی به ۱۰۰ هزار نفر
در اولین جلسه ویژه سازمان بهداشت جهانی درباره كروناویروس جدید، علل كافی در خصوص اینكه این ویروس تهدیدی بین المللی است، پیدا نشد، اما زمانی كه با گسترش بیشتر بیماری، ۱۵ كشور و بالغ بر ۶۰۰۰ نفر از كشورهای مختلف مبتلا شدند، در نهایت WHO در ۱۰ بهمن، مصادف با ۳۰ ژانویه، اعلام فوریت بهداشتی با دغدغه بین المللی (PHEIC: Public Health Emergencies of International Concern) كرد.

باید توجه كرد كه این ویروس توانسته طی فقط چند هفته در بیشتر از ۲۵ كشور دنیا بخصوص كشورهایی از قاره آسیا و هم اقیانوسیه، اروپا و آمریكا گسترش یابد. تابحال چندین هزار تن را مبتلا كرده كه ۹۹ درصد آنها از چین گزارش شده اند و با مرگ ومیر تقریبی دو درصد بوده است. در عین حال پیشبینی شده كه بزودی موارد بیماری بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر خواهد شد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشكی كشور، با توجه به اینكه هر فرد مبتلا به این كروناویروس می تواند چهار نفر را درگیر كند كه این رقم بیشتر از سارس و آنفلوانزاست، بیماری قابلیت پاندمیك شدن (همه گیری جهانی) را دارد، اما هنوز این بیماری بعنوان پاندمی معرفی نشده است.
اصطلاح Super Spreader (شدیدا ناقل) در مورد پزشكان و پرستاران در تماس با بیماران آلوده یا مبتلا به این نوع ویروس به كار می رود كه این افراد می توانند به راحتی و در سطح وسیعی ویروس را پخش كنند.




5.0 از 5
4561
1398/11/19
21:01:54
تگهای خبر: آنزیم , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان