اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر جهت ساماندهی معتادان متجاهر

اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر جهت ساماندهی معتادان متجاهر

به گزارش خاتون یار دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینكه امسال اصلاح قانون را برای ساماندهی معتادان متجاهر خواهیم داشت اظهار داشت: نگهداری سه یا شش ماه از این افراد در مراكز ماده 16 كافی نیست و باید این مدت زمان افزایش یابد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، اسكندر مومنی بامداد امروز در مسافرت به اصفهان، در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان شركت كرد و ضمن تقدیر از فعالیت های استاندار اصفهان، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، مجموعه دستگاه قضایی، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، و آموزش و پرورش در حوزه مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: اصفهان هم محل عبور است و هم معبر، پس مسئولان هم باید وضعیت استان را سامان دهند و هم به نمایندگی از كشور و دنیا با ترانزیت و عبور مواد مخدر به كشورمان و كشورهای اروپایی مبارزه نمایند.

وی با اشاره به آخرین گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ كه مربوط به سال ۲۰۱۸ میلادی است؛ بیان كرد: ۲۸۰ میلیون نفر در دنیا موادمخدر مصرف می كنند و در جمهوری اسلامی ایران نیز ۲ میلیون ۸۰۰ هزار مصرف كننده مستمر وجود دارد.

دبیركل ستاد افزود: جمهوری اسلامی ایران در كنار كشوری -افغانستان- قرار دارد كه تولید مواد مخدرش در سال ۲۰۰۱ میلادی، ۲۰۰ تن بود اما امروزه به بیشتر از ۹ هزار تن رسیده و به رشد ۵۰ برابری رسیده است.

مومنی اظهار داشت: سازمان ملل در این گزارش از كشورهایی همچون آمریكا، كانادا، آفریقای جنوبی، مكزیك و هلند كه تغییراتی در سیاست های مبارزه با مواد مخدر خود انجام داده و مواد مخدر را آزاد كرده اند، انتقاد كرده و گفته است كه این تغییر سیاست ها، سبب افزایش اعتیاد در دنیا شده است.

وی ادامه داد: ۱۰.۶ درصد جمعیت امریكا، معتاد هستند و سالانه ۷۰ هزار نفر در آن كشور بر اثر مصرف مواد مخدر جان خودرا از دست می دهند و همین طور طی ۵ سال گذشته، جمعیت زنان معتاد آن كشور، سه برابر شده است.

دبیركل ستاد بیان كرد: سوژه اعتیاد و لطمه های اجتمای به قدری مهم می باشد كه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به صورت هر ۶ ماه یكبار جلساتی را در تهران برگزار می كنند و اهتمام ویژه ای برای حل لطمه های اجتماعی دارند.

مومنی اشاره كرد: سوژه موادمخدر و اعتیاد جزو پنج لطمه مهم كشور است و خیلی از درگیری ها، سرقت ها، بیماری های عفونی و دیگر لطمه ها ریشه در مواد مخدر دارد.

وی اظهار داشت: اعتیاد موضوعی پیچیده است و بالای ۵۰ درصد معتادان كشور شاغل هستند؛ پس اعتیاد سوژه تك مولفه ای نیست.

دبیركل ستاد افزود: راه نهایی آن است كه بازدارندگی درونی ایجاد نماییم. مردم انتظار دارند مواد مخدر در دسترس نباشد تا كسی مصرف نكند. این امر درست است اما تلاش دولت به تنهایی كافی نیست و مردم نیز باید مشاركت كنند.

مومنی با اشاره به طرح «یارگران زندگی» اظهار داشت: در جلسه اخیر ستاد مبارزه با مواد مخدر كه سه هفته گذشته به ریاست رئیس جمهور كشور تشكیل شد، طرح یاریگران زندگی تصویب گردید. این طرح نشان داده است كه سوژه مبارزه با مواد مخدر و ساماندهی پدیده اعتیاد به صورت دولتی صرف، محال و غیر امكان دارد و حتما باید این مساله مردمی شود.

مومنی با اشاره به اینكه حدود ۷۰ درصد كشفیات مواد مخدر مربوط به استان های شرقی كشور است، اظهار داشت: این مقدار از كشفیات در استان های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، كرمان و هرمزگان انجام می شود؛ بطور مثال استان سیستان و بلوچستان طی ۵ ماه گذشته، نزدیك به ۷۰ تن مواد مخدر كشف كرده است؛ پس در نظر داریم چند پهپاد نیز جهت سرعت كار، به این استان ها اختصاص دهیم.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ او همینطور با تاكید بر اینكه قانون درباب اموال قاچاقچیان باید اصلاح گردد، اظهار داشت: در قانون فعلی اعلام شده است كه تنها اموال قاچاقچیان ناشی از این جرم باید مصادره شود ولی ما می گوییم تمامی اموال قاچاقچیان باید مصادره شود مگر اینكه قاچاقچی ثابت كند، اموالش ناشی از جرم مواد مخدر نیست.

دبیركل ستاد با اشاره به اینكه امسال اصلاح قانون را برای ساماندهی معتادان متجاهر خواهیم داشت؛ اضافه كرد: نگهداری سه یا شش ماه از این افراد در مراكز ماده ۱۶ كافی نیست و باید این مدت زمان افزایش یابد.

مومنی با اشاره به شیوع مواد مخدر در استان اصفهان اظهار داشت: رتبه اصفهان در این امر پایین است، بطور مثال شیوع مصرف مواد مخدر در كشور ۵.۴ درصد است اما این میزان در استان ۲.۴ درصد است.

وی با اشاره به اینكه اصفهان در شیوع شناسی اعتیاد رتبه ۲۲ كشوری را دارد، اضافه كرد: میانگین كشوری نرخ شیوع اعتیاد در دانش آموزان ۲.۱ است ولی این رقم در استان اصفهان ۱.۳ درصد است، همین طور میانگین كشوری نرخ شیوع اعتیاد در دانشجویان ۴.۷ درصد است كه این میزان در استان ۴.۲ درصد می باشد.

دبیركل ستاد اظهار داشت: نرخ شیوع اعتیاد در مراكز صنعتی كشور ۲۲ درصد است و این رقم در استان اصفهان، ۱۶ درصد است.




منبع:

5.0 از 5
4134
1398/06/17
17:21:30
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان