اضافه شدن ۲۰ خدمت جدید در آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز
به گزارش خاتون یار رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز از اضافه شدن ۲۰ خدمت جدید به خدمات این آزمایشگاه اطلاع داد.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، دكتر محمدرضا آی امروز در افتتاحیه سمپوزیوم تازه های نقشه برداری مغز، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز را پروژه مشترك میان وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی دانست و اضافه كرد: این آزمایشگاه با هدف ایجاد هم افزایی میان محققان حوزه های مهندسی و پزشكی است.
وی ادامه داد: این آزمایشگاه یك هاب است كه از خدمات و تجهیزات آن كلیه محققان بهره مند خواهند شد.
آی با تاكید بر اینكه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، مركز تحقیقاتی نیست؛ بلكه مدل جدیدی از همكاریهای علمی به حساب می آید، اظهار نمود: این آزمایشگاه با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوجود آمد و جهت راه اندازی آن به همه دانشگاه ها فراخوانی ارسال كردیم تا فضای مناسبی در اختیار ما قرار دهند و فضایی كه دانشگاه تهران در اختیار ما قرار داد، بهترین فضا برای تأسیس این آزمایشگاه بوده است. این آزمایشگاه هر چند كه در پردیس دانشكده های فنی دانشگاه تهران تأسیس شد، ولی هویت مستقل دارد و تصمیمات آن از جانب هیأت امنا اتخاذ می شود.
به قول رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، ریاست هیأت امنای این آزمایشگاه بر عهده وزیر علوم است و ریاست آزمایشگاه بر مبنای حكم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی منصوب می شود.
آی، آزمایشگاه های تحریك مغناطیسی مغز، الكترو انسفالوگرافی، تحریك الكتریكی مغز و طیف نگاری كاركردی مادون قرمز نزدیك و پردازش سیگنال و تصویر را از بخش های این آزمایشگاه ملی نام برد و خاطرنشان كرد: سند استراتژیك این آزمایشگاه تدوین شده كه بعد از تصویب آن در هیأت امنا، اعلام خواهد شد. بر طبق این برنامه ۴ استراتژی"رقابت پذیری با عنایت به مشكلات زمانی"، "بهره وری حداكثری"، "تامین مالی آزمایشگاه" و "ایفای نقش حاكمیتی در حوزه استانداردها" در نظر گرفته شد.
وی افزود: در این راستا ۲۰ پروژه تعریف شد، ضمن آنكه از سال قبل ۱۹ خدمت به خدمات آزمایشگاه افزوده شد كه از آن جمله می توان به آزمایشگاه ۲ EEGT و راه اندازی آزمایشگاه واقعیت مجازی اشاره نمود.
رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با اشاره به برگزاری سومین سمپوزیوم تازه های نقشه برداری مغز ایران اضافه كرد: این سمپوزیوم با هدف ایجاد همگرایی بیشتر در توسعه علوم و فناوری های نقشه برداری مغز و به روز رسانی اطلاعات پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه از امروز شروع به كار كرد و تا فردا پنج شنبه ۱۲ اردیبهشت ادامه دارد.
وی این سمپوزیوم را شامل ۳ پنل تخصصی عنوان نمود و خاطرنشان كرد: "كاربردهای كلینیكی و تحقیقاتی تحریك مغزی"، "كاربردهای كلینیكی و تحقیقاتی سیگنال های مغزی و كاربرد نقشه برداری مغز در Presurgical Planning (برنامه ریزی قبل از جراحی در درمان تومورهای مغزی) " همچون پنل های تخصصی این سمپوزیوم به حساب می آید. در این رویداد همینطور دومین نشست "بهارانه" پژوهشگران نقشه برداری مغز با حضور پژوهشگران برجسته این حوزه برگزار می شود.
آی، نشست با انجمن های علمی "علوم اعصاب"، "قطب جراحی مغز و اعصاب كشور"، "انجمن پزشكی روان تنی" و " انجمن علمی روان پزشكان ایران" را از دیگر برنامه های این سمپوزیوم نام برد و اظهار نمود: در اختتامیه این سمپوزیوم به مقالات برتر كه در چارچوب پوستر عرضه می شوند، جوایزی اهدا خواهد شد.
او همینطور از برگزاری دومین جشنواره پژوهش و فناوری نقشه برداری مغز در حاشیه سومین سمپوزیوم تازه های نقشه برداری مغز ایران اطلاع داد و تصریح كرد: آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با عنایت به رونق تولید و تاكید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر پشتیبانی از تولید داخلی، همزمان با سومین سمپوزیوم تازه های نقشه برداری مغز، دومین جشنواره پژوهش و فناوری نقشه برداری مغز را برگزار می نماید. این رویداد با هدف حمایت و معرفی توانمندی های شركت های دانش بنیان و همینطور تشویق پژوهشگران حوزه نقشه برداری مغز برای تولید و رونق تجهیزات و فناوری های این حوزه برگزار می گردد.
به قول وی، در این برنامه ۹ شركت دانش بنیان فعال در حوزه نقشه برداری مغز بعد از داوری، دستاوردهای خویش را در فضای نمایشگاه عرضه خواهند كرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب