مدیركل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت اعلام كرد

یك برنامه استراتژیك برای سلامت مردان

یك برنامه استراتژیك برای سلامت مردان

خاتون یار: مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینكه زنان سبك زندگی سالم تری نسبت به مردان دارند، اظهار داشت: در حال تدوین برنامه استراتژیكی برای مردان هستیم كه در سال آینده انجام می شود و در این برنامه نگاه ویژه ای به سلامت مردان خواهیم داشت.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، دكتر حامد بركاتی در نشست خبری كه به مناسبت هفته سلامت مردان برگزار شد، با اشاره به اینكه امسال سیزدهمین سالی است كه هفته سلامت مردان را برگزار می نماییم، اظهار داشت: نخستین بار این هفته در ۲۳ خرداد ماه ۱۳۸۵ عنوان شد و با سه استراتژی اصلاح سبك زندگی، حوادث ترافیكی و فعالیت فیزیكی در مردان اقدامات مان را اغاز كردیم. باید توجه كرد كه طبق بررسی های وزارت بهداشت، سلامت در جنس مذكر در همه گروه های سنی نسبت به جنس مونث بیشتر در معرض خطر بوده است.
وی با اشاره به اینكه زنان سبك زندگی سالم تری را نسبت به مردان دارند، اضافه كرد: نتایج نامطلوب سلامت هم در میان پسران و مردان بیشتر از زنان و دختران بوده است. باید توجه كرد كه مردان بیشتر با نابرابری در حوزه سلامت مواجهند كه قسمتی از آن ناشی از رفتار مردان است كه به سبب احساس رویین تنی و عدم نیاز به مراقبت، تصوراتی اشتباه دارند.
بركاتی اشاره كرد: چاقی، اضافه وزن، اعتیاد، چربی خون و فشار خون پنج علتی هستند كه سلامت مردان را در كنار حوادث ترافیكی تحت تاثیر قرار می دهد. با وجود اینكه بطور متوسط سطح تحصیلات مردان جامعه از زنان بیشتر است، اما سواد سلامت در مردان كمتر است. طبق بررسی های ما، مردان ۴۰ درصد سواد سلامت را از رسانه ملی، ۴۰ درصد را از پزشكان و گروه های سلامت و حدود ۲۰ درصد را از شبكه های اجتماعی و اینترنتی می گیرند كه البته در سال های اخیر دریافت اطلاعات از شبكه های اجتماعی رو به تزاید بوده و در آینده شبكه های اجتماعی محل مداخله ای برای سلامت مردان خواهند بود.
بركاتی افزود: در عین حال بطور متوسط زنان ایرانی دو تا سه درصد بیشتر از مردان واجد بیمه عمومی و مكمل هستند.
وی با اشاره به اینكه بحث سلامت مردان در دنیا جدید است، اظهار داشت: امروزه كشورهای زیادی به این اولویت بعنوان بدنه موتور محركه اقتصادی كشور توجه دارند. هفته ملی سلامت مردان با شعار "مردان سالم تر و فعال تر" در حال برگزاری است. باید توجه كرد كه عمده درگیری های سلامتی در مردان ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است كه شاخص آن ۱۷۷ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر در مردان است. دیابت، سرطان و حوادث ترافیكی باز در این حوزه قرار دارند. البته حوادث ترافیكی كه در گذشته بین ۲۴ تا ۲۵ هزار مرگ را به خود اختصاص می داد، در سال های اخیر كاهش داشته و به حدود ۱۶ هزار مرگ رسیده است.
بركاتی با اشاره به اینكه حوادث ترافیكی و خشونت بار در مردان بیشتر است، اظهار داشت: بیماری های روانی كه منجر به مرگ می شود باز در مردان بیشتر از چهار برابر زنان است؛ به طوریكه در مردان ۷.۱ درصد و در زنان ۱.۷ درصد در هر ۱۰۰ هزار نفر است. همین طور حوادث ترافیكی در مردان سه برابر بیشتر از زنان منجر به فوت می شود.
بركاتی با اشاره به اینكه از هر پنج مرگ ناشی از خشونت، چهار مرگ مربوط به مردان و یك مرگ مربوط به زنان است، اظهار داشت: در مرگ ناشی از جنگ ها باز از هر ۱۰ مورد ۹ مرگ مربوط به مردان است كه این مساله نشان داده است مردان بیشتر از زنان لطمه پذیرند و در عین حال مراقبت كمتری از خود دارند و سواد سلامت شان باز كمتر است.
وی با اشاره به اینكه با آغاز طرح تحول نظام سلامت، برنامه های جدیدی در حوزه سلامت میانسالان برای زنان و مردان آغاز شد، اضافه كرد: هم اكنون در حال تدوین برنامه استراتژیكی برای مردان هستیم كه در سال آینده انجام می شود و در این برنامه نگاه ویژه ای به سلامت مردان خواهیم داشت.
بركاتی افزود: در كشورهایی كه خدمات سلامت به صورت عادلانه تر به دو جنس نمایش داده می شوند، تفاوت امید به زندگی میان زنان و مردان كمتر است. امیدواریم در سال های آینده با برنامه های راهبردی، اقدامات خوبی در این حوزه انجام دهیم. البته ما خدمات مراقبت و ارتقای سلامت و غربالگری را برای بیماری های آقایان نمایش می دهیم و هر سه سال یك دفعه مردان بالای ۳۰ سال در كشور این خدمات را دریافت می كنند. در عین حال اولویت های شش گانه ای را در حوزه سلامت مردان تدوین كرده ایم كه سه موردشان سبب مرگ مردان و سه موردشان هم سبب بیماری در مردان می شوند.
وی اضافه كرد: بیماری های قلبی عروقی، حوادث و سرطان ها مواردی هستند كه منجر به مرگ در مردان می شوند. همین طور ۱۱ علت مرگ مردان ۳۰ تا ۷۰ ساله در كشور، بیماری های قلبی عروقی، حوادث ترافیكی، سكته ها، دیابت، سرطان دستگاه گوارش، خشونت، سرطان ریه، فشار خون، خودكشی و بیماری های تنفسی است. همین طور مواردی كه منجر به بیماری در مردان ۳۰ تا ۷۰ ساله می شود عبارتند از اختلالات روانی، اختلالات اسكلتی، اختلالات باروری و جنسی كه در ۲۵ درصد موارد برای مردان مشكل آفرین است. همین طور باید توجه كرد كه ۵۷ درصد مردان از بیماری های عفونی جنسی رنج می برند و دیر برای مداخله بازگشت می كنند.
وی با اشاره به اینكه ما انتظار داریم سالانه ۳۲ درصد از مردان برای دریافت خدمت به مراكز جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی بازگشت كنند، اظهار داشت: این در حالیست كه میزان بازگشت مردان به این مراكز بسیار كمتر است. از طرفی ۸۰ درصد جمعیت كشور در سامانه سیب ثبت نام شده اند و اگر برای دریافت خدمت بازگشت نكنند بوسیله فراخوان تلفنی با آنها ارتباط می گیریم. در عین حال مقرر است طرحی به صورت پایلوت اجرا شود تا بعضی از مراكز سلامت در نوبت پس از ظهر هم فعال باشند. در عین حال حالا در خیلی از شهرستان های كشور خدمات مان را به محل كار برده ایم و غربالگری سلامت را بطور هماهنگ در محل كار مردان انجام می دهیم.



1397/12/04
14:27:51
5.0 / 5
4290
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان