رئیس شبكه پزشكی مولكولی كشور خبر داد:

غربالگری 20 بیماری متابولیك در نوزادان ایرانی

غربالگری 20 بیماری متابولیك در نوزادان ایرانی

خاتون یار: تهران- ایرنا- رئیس شبكه پزشكی مولكولی كشور با اشاره به اهمیت توجه جدی به بیماری های ژنتیكی، اظهار داشت: تمامی نوزادان ایرانی مرتبط با 20 بیماری متابولیك غربالگری خواهند شد.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر سرویس زینلی روز شنبه در مراسم رونمایی از نخستین نسخه ژنوم مرجع ایرانی ها (ژمیران) در پژوهشگاه علوم و غدد درون ریز متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: این كار در كشور شروع شده و باید یا قوت ادامه پیدا كند.
وی به استفاده از علم ژنتیك در بعضی از موارد حوزه سلامت اشاره نمود و اظهار داشت: هم اكنون می توان مشخص كرد كه جنین در شكم مادر مبتلا به بعضی از بیماری ها است و همینطور می توان سلامت آن را پیش از انتقال به رحم مادر مشخص كرد.
زینلی اظهار نمود: هرچند هم اكنون استفاده هایی از علم ژنتیك می گردد اما در آینده، این دانش و فناوری كاربردهای بسیار بیشتری در حوزه سلامت و درمان خواهد داشت.
رئیس شبكه پزشكی مولكولی كشور با بیان این كه استفاده از داروهای خاص در آینده برپایه ساختار ژنتیكی فرد انجام می شود، اظهار داشت: در آینده، ازمایش های ژنتیكی مشخص می كند كه چه داروهایی برای فرد مناسب می باشد.
وی به سیر پیشرفت علم ژنتیك اشاره نمود و اظهار داشت: نخستین بار تعیین توالی ژنوم در آمریكا با هزینه حدود 3. 5 میلیارد دلاری و صرف حدود 10 سال برای نفر در چندین سال پیش مشخص شده است.
زینلی پیش بینی نمود كه تعیین توالی ژنوم هر فرد به جای صرف میلیادری، با هزینه حدود 100 دلار و به جای 10 سال، حدود یك شبانه روز مشخص خواهد شد كه این مورد نشان دهنده تحول شگرف در این حوزه است.
وی با طرح این سئوال كه آیا تمام تغییرات ژنتیكی سبب بیماری می شود، اظهار داشت: دانشمندان فراوانی در طول سالیان گذشته در این زمینه فعالیت نموده اند تا مشخص كنند كه چه تغییرات ژنتیكی بیماری زا نبوده و چه تغییراتی سبب بیماری می گردد.
در مراسم امروز، ژنوم جامع ایرانی ها با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از مسئولان و محققان امروز ( 23 دی ماه ) در پژوهشكده علوم غدد درون ریز متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی رونمایی گردید.
مهمترین دستاوردهای قابل پیش بینی این فعالیت، بستر سازی برای مطالعات عمیق تر ژنتیك پزشكی، انتقال تكنولوژی بخصوص آنالیز داده های حجیم ژنوم انسانی، توانمندسازی متخصصان داخلی و سرعت بخشیدن به تحقیقات این حوزه از سلامت است.
كاربرد در تشخیص زودهنگام، اقدامات پیشگیرانه، استفاده در طراحی دارو، پیش آگهی پاسخ به درمان بخصوص تولید و گسترش پزشكی شخصی در ایران از دیگر دستاوردهای قابل پیش بینی ژمیران است.
علمی ** 1201 **
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور* انتشار: محتشمی پور


5.0 از 5
4772
1396/10/23
23:02:49
تگهای خبر: بیمار , دارو , درمان , علمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان