رئیس سازمان بهزیستی كشور اعلام كرد

کاهش ۴۰ درصدی چرخه خشونت خانگی با راه اندازی خانه های امن زنان

کاهش ۴۰ درصدی چرخه خشونت خانگی با راه اندازی خانه های امن زنان

به گزارش خاتون یار، رییس سازمان بهزیستی اظهار داشت: مطالعات بانک جهانی نشان میدهد مشارکت سازمان های مردم نهاد تا 40 درصد از هزینه های دولت را می کاهد و در کشورهای اسکاندیناوی منجر به کاهش 30 درصدی نرخ فقر شده است.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، سید جواد حسینی در جمع خیرین تبریز با اعلان اینکه «حضور شما نشان دهنده ظرفیت بی نظیر مشارکت مردمی در حل چالش های اجتماعی است، اظهار داشت: مؤسسات نیکوکاری در دنیا دو شاخص را برای سنجش وضعیت جوامع از نظر کارهای نیکوکارانه بررسی نموده اند. در شاخص اول، ۶۲ درصد مردم ایران در طول سال بصورت فردی در کارهای خیر مشارکت می کنند و از این نظر رتبه ۲۱ جهانی را داریم، اما در شاخص دوم، یعنی مشارکت جمعی در قالب نظامات و موسسات، تنها ۱۱ تا ۱۲ درصد از مردم ایران فعال می باشند و به این علت رتبه ای بالای ۹۵ را به خود اختصاص داده ایم.
وی ادامه داد: این فاصله نشان میدهد که با وجود وجود روحیه خیرخواهانه در مردم، نتوانسته ایم پیوندی مدیریتی و ساختاری میان این روحیه و نظام نیکوکاری تشکیلاتی ایجاد نماییم.
رییس سازمان بهزیستی اشاره کرد: این ۱۲ درصد نیز عمدتا در امور خیریه سنتی مانند اعانه، تامین وسایل، تغذیه و نظایر آن فعال اند. بدین سبب دو نیاز مهم وجود دارد؛ نخست، هدایت خیرخواهی فردی به سوی خیر جمعی و نظام مند و دوم، عبور از موضوعات سنتی به سوی مسایل جدید جامعه همچون لطمه های اجتماعی، فناوری های نو، هوش مصنوعی، روش های نوین بازتوانی، و حمایت های حرفه ای.
حسینی با تکیه بر ضرورت توسعه جغرافیایی، موضوعی و قشری کارهای نیکوکاری اظهار داشت: باید این جریان را از شهرهای بزرگ به مناطق محروم تر، از اقشار میانسال به سایر اقشار و از موضوعات سنتی به موضوعات نو سوق دهیم.
وی اشاره کرد: سازمان بهزیستی باید در برنامه ریزی های خود برای زیست بوم مشارکت اجتماعی، این موارد را جدی بگیرد. چونکه مطالعات بانک جهانی نشان میدهد مشارکت سازمان های مردم نهاد تا ۴۰ درصد از هزینه های دولت را می کاهد و در کشورهای اسکاندیناوی منجر به کاهش ۳۰ درصدی نرخ فقر شده است.
حسینی اضافه کرد: مطالعه ای در دانشگاه هاروارد نیز ثابت کرده است که سرمایه گذاری در بخش اجتماعی، هفت برابر بازدهی بیشتری نسبت به سایر سرمایه گذاری ها دارد. این یعنی خیرین، سرمایه گذاران اجتماعی اند که فقر منزلتی، معیشتی و فرصتی را از چهره جامعه می زدایند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: نمونه های موفق مداخلات علمی نیز نشان میدهد که بطورمثال خانه های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت را ۴۰ درصد کاهش داده و ۴۰ درصد از خشونت خانگی کاسته شده است. برنامه های پیش گیری از اعتیاد نوجوانان ۲۵ درصد مصرف مواد را کاهش داده و استفاده از فناوری های نو همچون هوش مصنوعی برای شناسایی نیازها، موجب کاهش ۲۰ درصدی موازی کاری ها و افزایش راندمان شده است.
وی اظهار داشت: همکاریهای بین بخشی نیز از دیگر ضرورت هاست. سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که ترکیب خدمات سلامت روان با حمایت های اقتصادی نتایج شگفت انگیزی داشته است. بعنوان مثال در تبریز، همکاری آموزش وپرورش با بهزیستی منجر به کاهش ۳۵ درصدی کودک آزاری شده است.
رییس سازمان بهزیستی با اشاره به چالش های موجود تاکید کرد: یکی از چالش ها، مشکلات مالی ۶۰ درصد سازمان های مردم نهاد است که راهکارهایی چون تامین مالی جمعی و مشارکت عمومی-خصوصی می تواند گره گشا باشد. در این مورد، استان آذربایجان شرقی با الگوهای موفقی چون کاهش ۵۰ درصدی تولد نوزادان دارای اختلال ژنتیکی و افزایش ۷۰ درصدی ادامه تحصیل خردسالان بی سرپرست، قابل استناد است.
حسینی افزود: همکاری گسترده با نهادهای مختلف نظیر سازمان حج و زیارت (در طرح ولیمه مهربانی حجاج)، شرکت های پتروشیمی و وزارت نیرو (برای تامین ویلچر و رفع ناترازی انرژی)، سپاه پاسداران، بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، آموزش وپرورش و سایر نهادها در امتداد توسعه مشارکت ها و پیشرفت کیفی خدمات بهزیستی است.
وی اظهار داشت: برای توسعه مشارکت ها اقدامات مختلفی در دست اجراست؛ همچون کاهش زمان صدور مجوز برای سازمان ها و تشکل های مردم نهاد که در سال ۱۴۰۳، ۹۸ درصد آنها در زمان مقرر مجوز دریافت کرده اند، در صورتیکه این رقم در گذشته حداکثر ۳۶ درصد بوده است. توسعه شبکه ای تشکل ها نیز در اولویت است، برای اینکه هرچه این تشکل ها شبکه ای تر شوند، می توانند خدمات داوطلبانه را گسترده تر و باکیفیت بیشتری عرضه کنند.
رییس سازمان بهزیستی در ادامه اظهار داشت: توسعه جغرافیایی، موضوعی و قشری، ایجاد شوراهای مشارکتی برای مراکز توانبخشی (با کارکردی مشابه انجمن های اولیا و مربیان) و توسعه شبکه داوطلبان در عرصه های مختلف پزشکی، فیزیوتراپی، مددکاری، روان شناسی، ورزشی و کارآفرینی از دیگر اقدامات در دست اجراست.
حسینی با اعلان اینکه «دنبال ایجاد، توسعه و نهادینه سازی زیست بوم مشارکت در سازمان بهزیستی هستیم» اشاره کرد: ما بدنبال گسترش کمی مراکز در مناطق نیازمند و گسترش کیفی خدمات نوین هستیم، همچون مراکز فراغت برای طیف اوتیسم، مراکز نگهداری بالای ۱۴ سال برای اوتیسم، و شهرک های رفاه سالمندان.
وی اضافه کرد: همین طور مراکز مثبت زندگی باید انعطاف پذیرتر و اجتماع محورتر شوند تا خدمات پیشگیرانه و توانمندساز را با رویکرد محله محور بهتر عرضه کنند. حالا ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی درحال بررسی و اصلاح روش ها هستند.
حسینی در آخر اظهار داشت: با اتکا به خیرین نظام مند، توسعه شبکه های داوطلبانه، ایجاد مراکز نوین، سرعت بخشی به صدور مجوز، مشارکت نظارتی خیرین، توسعه جغرافیایی و موضوعی موسسات، فناور کردن آنها و ایجاد پویش های جدید، می خواهیم زیست بوم مشارکت را در بهزیستی مستقر و نهادینه نماییم و از این منظر خیرین بهترین فرصت راهبردی هستند.




منبع:

0.0 از 5
8
1404/02/23
10:27:16
تگهای خبر: پزشك , خدمات , دولت , زنان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان
با خاتون یار، دانش و آگاهی خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهید و از آخرین ترندها و نکات کاربردی برای داشتن زندگی شادتر و موفق‌تر بهره‌مند شوید