در گفت وگو با خاتون یار اعلام شد

امیکرون در کشور همچنان رو به افزایش

امیکرون در کشور همچنان رو به افزایش

به گزارش خاتون یار عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم مداخلات اقناعی و الزامی برای واکسیناسیون کرونا، اظهار داشت: از جمعیت 67 میلیون نفری که انتظار داشتیم واکسن تزریق کنند، حدود 60 میلیون نفر برای دز اول واکسینه شدند، ولی سرعت موارد جدید تزریق بسیار کم شده است؛ تا جایی که تزریق نوبت اول به روزی حدود 50 هزار نفر رسیده است و این مساله نگران کننده است.


دکتر مسعود یونسیان در گفت و گو با ایسنا، گفت: طی مدت اخیر که امیکرون وارد کشور ما شده است، همانطور که انتظار می رفت رو به افرایش است و برمبنای بررسی های صورت گرفته هنوز سویه غالب نشده است؛ اما بنظر می رسد یک سوم یا یک چهارم موارد مبتلاشدن از این سویه باشد.
او اشاره کرد: این که موارد اعلام شده بیش از موارد رسمی مبتلایان باشد، همیشه و در همه جای دنیا چنین است؛ برای اینکه نه برای همه تست مخصوص انجام می شود و نه تست حساسیت ۱۰۰ درصدی دارد که موارد را دقیقا مشخص نماید. بر این اساس تعمدی در کمتر گزارش کردن تعداد موارد نیست، ولی همیشه همه جای دنیا تعداد مبتلایان بیش از موارد گزارش شده است.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نمی توان امیکرون را یک سرماخوردگی درنظر گرفت، اشاره کرد: ابتلا به این سویه شدیدتر از سرماخوردگی است و می تواند موارد بستری و منجر به مرگ هم داشته باشد؛ اگرچه شدت آن قدری کمتر از واریانت دلتا است، اما آنقدر شدت کمتر نیست که بگوییم مانند سرماخوردگی است و نگران آن نباشیم. این سویه می تواند به شدت تعداد موارد را افزایش دهد که با این اتفاق همان درصد کمی هم که نیاز به بستری و ونتیلاتور دارند می تواند سیستم بهداشتی درمانی را گرفتار مشکل کند.
این اپیدمیولوژیست درباره آثار واکسن بر سویه امیکرون، اشاره کرد: مطالعات مختلفی نشان داده است و دانشمندان معتقد هستند که تفاوت این سویه چون بیش از سویه های قبلی است و برای غلبه بر آن نیاز به تزریق سه دز واکسن داریم و حتی مطالعاتی نشان میدهد که واکسن سینوفارم که ادعا می شود اثربخشی آن بطور نسبی کمتر از سایر واکسن ها است اما، سه دز آن توانسته به خوبی این ویروس را در وضعیت آزمایشگاهی کنترل کند؛ بدین سبب تاکید به تکمیل واکسیناسیون و تزریق دز سوم می تواند اثربخشی بالایی داشته باشد.
وی با اشاره به این که هیچکدام از سویه های کرونا، در سنین جوان، شدت بالایی ندارد، بیان کرد: شدت درگیری بیماری در کهنسالی و میانسالی بالاتر است؛ اما معنای آن این نیست که در کودکان و نوجوانان مرگ و میر ندارد، ولی به شدت مرگ و میر کمتری دارد و اگر مقرر است پیشگیری صورت گیرد، اولویت با سنین پایین تر است. اگر واکسنی که بی خطری آن در کودکان ثابت شود، در دسترس باشد سفارش اکید شده است که کودکان هم واکسینه شوند؛ برای اینکه می توانند حامل آلودگی ویروسی به بزرگسالان باشند.
یونسیان اشاره کرد: وقتی کودکان در اثر مبتلاشدن به کرونا احتمال مرگ خیلی پایینی دارند، به همان اندازه هم باید واکسن خیلی بی خطری تزریق کنند؛ چون در سالمندان که احتمال مرگ بالاتر است حتی اگر واکسن درجاتی از عوارض را داشته باشد، می توانیم در تعادل سود و زیان بپذیریم و خطرات ناچیز را به سبب فواید بالا بپذیریم. در مورد کودکان، علاقمند و پیگیر تزریق واکسن بی خطر و بی عارضه هستیم.
او درباره میزان واکسیناسیون کرونا در کشور، اشاره کرد: از جمعیت ۶۷ میلیون نفری که انتظار داشتیم واکسن بزنند حدود ۶۰ میلیون نفر برای دز اول واکسینه شدند، ولی سرعت موارد جدید تزریق بسیار کم شده است تا جایی که تزریق نوبت اول به روزی حدود ۵۰ هزار نفر رسیده است و این خیلی نگران کننده است. بیش از ۵۲.۵ میلیون نفر دز دوم را تزریق کردند و بنظر می رسد این فاصله میان دز یک و دو به این زودی ها پر نشود و نیاز باشد مداخلات اقناعی و الزامی برای افزایش سلامت جامعه صورت گیرد.




منبع:

1400/10/24
12:56:24
0.0 / 5
636
تگهای خبر: بیمار , بیماری , درمان , رفتار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان