آیا چربی لبنیات سبب افزایش ریسک سکته مغزی می شود؟

آیا چربی لبنیات سبب افزایش ریسک سکته مغزی می شود؟

خاتون یار: خراسان رضوی نتایج این مطالعه نشان میدهد که نوع چربی و نه مقدار آن با خطر سکته مغزی مرتبط می باشد. چربی های حاصل از منابع حیوانی با خطر بالاتر سکته مغزی و چربی های گیاهی با خطر کمتری مرتبط هستند.


به نقل از ان بی سی نیوز، مدت هاست که مشخص شده چربی در رژیم غذایی با خطر سکته مغزی مرتبط می باشد اما نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که عامل مهمتر نوع چربی و نه مقدار آنست.
سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون به قسمتی از مغز قطع شود و این مورد می تواند ناشی از لخته شدن خون باشد که به سکته مغزی ایسکمیک مشهور است و پارگی رگ خونی سکته هموراژیک نامیده می شود. سکته های مغزی ایسکمیک حدودا ۹۰ درصد سکته های مغزی سالانه را شامل می شود و این در حالیست که سکته های هموراژیک ۱۰ درصد را می سازند.
نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف بیشتر چربی های گیاهی با کاهش خطر سکته مغزی ایسکمیک مرتبط می باشد و افرادی که بیشتر مواد غذایی گیاهی و چربی های غیراشباع (مانند روغن زیتون) را مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که این مواد را کمتر مصرف می کنند، ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک قرار می گیرند.
بنظر می رسد مصرف کمتر چربی های حیوانی نیز تاثیر مثبتی بر خطر مبتلاشدن به انواع سکته دارد. افرادی که بیشترین میزان چربی حیوانی (چربی گوشت قرمز و فرآوری شده) را مصرف کردند بود اما چربی لبنیات را حذف کردند، ۱۶ درصد بیشتر از افرادی که کمترین مصرف را داشتند در معرض خطر سکته بودند. از طرف دیگر، چربی حاصل از لبنیات با خطر سکته مغزی مرتبط نبود.
پژوهشگران گفتند: این که رژیم غذایی یک فرد چقدر سالم باشد بطور معمول به این مساله وابسته است که گوشت را با چه چیزی جایگزین می کند.
تریسی سورسون، متخصص تغذیه در دانشگاه بهداشت و علوم اورگن، بر اهمیت انتخاب غذاهای کامل بعنوان منابع پروتئین گیاهی مانند عدس و لوبیا بجای گزینه های فرآوری شده که بطور معمول حاوی مقدار زیادی نمک، شکر و چربی های اشباع شده است تاکید دارد. البته این یافته ها به مدلول حذف کامل گوشت از رژیم غذایی نیست.
آنان افزودند: جایگزینی یک وعده گوشت قرمز در هفته با یک گزینه گیاهی برای سلامت قلب وعروق مفید می باشد. همین طور رژیم غذایی تنها عامل خطر سکته مغزی نیست و سیگار، بیماری دیابت، افزایش وزن و میزان تحرک نیز در این مساله نقش دارد اما رژیم غذایی و ورزش بر سایر عوامل خطر ازجمله چاقی، دیابت نوع دو و کلسترول نیز تاثیر می گذارد. سبک زندگی همیشه پایه و اساس پیش گیری از بیماریهای قلبی عروقی است.
ما می توانیم با تغییر آنچه می خوریم از بسیاری بیماریها مانند سکته جلوگیری نماییم حتی اگر از نظر ژنتیکی مستعد مبتلاشدن به بیماریهای قلبی وعروقی مانند سکته باشیم، داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند خطر مبتلاشدن به آنرا به اندازه فردی که فاکتور ژنتیک ندارد، کم کند.
سکته مغزی پنجمین علت مرگ ومیر در ایالات متحده است و متخصصان تغذیه مدت هاست تلاش نموده اند تا دریابند رژیم غذایی چه نقشی دراین زمینه دارد.
فنگلی وانگ، محقق دانشگاه هاروارد اظهار نمود: اگر همه بتوانند اصلاحات کوچکی مانند کاهش مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را در رژیم غذایی خود رعایت نمایند، نتایج آن برای سلامت عمومی بسیار زیاد خواهد بود.
این یافته ها در نشست های علمی انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۲۱ ارائه شد اما هنوز در یک مجله معتبر منتشر نشده است.



1400/08/20
13:35:51
0.0 / 5
972
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تحقیقات , دیابت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان