اثبات كلاهبرداری و مجازات آن

اثبات كلاهبرداری و مجازات آن

كلاهبرداری به این معناست كه مثلا شخصی شما را فریب می دهد و فریب دادن شما باعث نفع خود او و یا موسسه ای خواهد شد.


کلاهبرداری چیست؟

همه ما در طول زندگی خود بارها و بارها نام کلاهبرداری را شنیده ایم و کم و بیش با معنای آن آشنا هستیم. کلاهبرداری انواع مختلفی دارد که هرکدام مجازات مربوط به خودرا خواهند داشت. کلاهبرداری به این معناست که مثلا شخصی شما را فریب می دهد و فریب دادن شما باعث نفع خود او و یا موسسه ای خواهد شد. کلاهبرداری تقریبا در تمام کشور های جهان جرم محسوب می شود و مجازاتی در پی خواهد داشت، اما نوع مجازات و میزان آن در کشور های مختلف فرق می کند و میزان مجازات آن در برخی کشور ها کم و زیاد می شود. برای توضیحات بیشتر ، درادامه با وکیل کلاهبرداری عدل جویان همراه باشید..

 

مشاوره حقوقی رایگان:

دفتر وکالت غرب تهران واقع در صادقیه ارائه دهنده بهترین و سودمند ترین و ارزان ترین خدمات حقوقی در تهران می باشد به منظور ارتباط با بهترین وکیل کلاهبرداری تهران با گروه حقوقی  عدل جویان از طریق 44386581-021 تماس بگیرید و از این طریق از مشاوره حقوقی رایگان عدل جویان نیز بهرهمند شوید.

همچنین شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت عدل جویان از مطالب حقوقی منشره شده به صورت رایگان استفاده نموده و از طریق ارتبلاط با کاشناسان حقوقی ما مشاوره حقوقی آنلاین دریاقت کنید.

 

 تفاوت کلاهبرداری با  سرقت اموال تفاوت بسیار زیادی دارد و همین باعث استثنایی شدن این جرم خواهد شد. گفتنی است که در بعضی از موارد به فرد ظلم می شود و این ظلم تصرف اموال او می باشد که به صورت زور گیری و اعمال خشونت از او گرفته شده است که فرد با شکایت از شخص مجرم به حقش خواهد رسید اما کلاهبرداری با رضایت خود شخص انجام می شود، به صورتی که به فرد می گویند مثلا مبلغی را در فلان بانک قرار بده تا به تو سود چند برابر بدهند و فرد فریب خورده و با طمع برای مال بیشتر، تمام مبلغ حساب بانکی خود را در اختیار کلاهبرداران قرار می دهد، ولی خبر ندارد که در واقع سر او کلاه گذاشته اند. در این موارد معمولا دادگاه بیشتر پیگیر مسئله خواهد شد زیرا در این گونه جرائم معمولا بجز شاکی افراد بسیار زیادی دیگری نیز فریب خورده اند که تعدادشان ممکن است بسیار زیاد باشد که در این رابطه می توانید به صورت کاملا رایگان مشاوره حقوقی تلفنی دریافت نمایید.

مجازات کلاهبرداری چه می باشد؟

مجازات کلاهبرداری دسته بندی های مختلفی دارد و در همه موارد یکسان نیست. در مصوبه ۱۵آذر ماه ۱۳۶۷مجمع تشخیص مصلحت نظام مجازاتی تعیین شد که به شرح زیر می باشند.

1)  تبصره یک

اگر فردی مردم را از وقایعی که هیچ گاه قرار نیست به وقوع بپیوند بترساند، با تقلب مال آن هارا از دستشان در بیاورد و مال خود کند،به مردم بگوید که شرکت ها یا تجارتخانه هایی وجود دارند که می توان از این شرکت ها سود برد در صورتی چنین شرکت یا تجارتخانه ای وجود نداشته باشد و قصد فرد کلاهبرداری باشد و یا نام جعلی برای خود بسازد و با استفاده از آن نام به کلاهبرداری بپردازد، باید تمام مالی را که به صورت کلاهبرداری و فریب از شخص گرفته است را به او بازگرداند و علاوه بر اینکه مال را برمی گرداند دادگاه او را به یک تا هفت سال تحمل حبس متهم می کند، و میزان تحمل حبس به میزان جرم فرد بستگی خواهد داشت.

2) تبصره دوم

طبق مصوبه ۱۵آذر ۱۳۶۷هر فردی که خود را به عنوان شخص مامور شده از طرف نیروی انتظامی، موسسات دولتی، نهاد های انقلابی، شهرداری و نیروهای مسلح به مردم معرفی کند و از این طریق با نام های جعلی قصد کلاهبرداری داشته باشد و یا از طریق رادیو و تلوزیون یا روزنامه تبلیغ غلطی را از نهاد های دولتی منتشر کند و قصد فریب مردم را داشته باشد طبق تبصره دوم به بازگرداندن تمام وجه به صاحبش و تحمل ۲ تا ۱۰ سال حبس محکوم خواهد شد.

3) تبصره سوم

اگر فردی با وسایل فریب دهنده و رفتار گول زننده خود را شخص با نفوذ و مهمی معرفی کند و از شخصی دیگر بخواهد که در قبال انجام کاری مبلغی را به او بدهد، در صورتی که هیچگاه چنین شخصیتی نداشته و قادر به انجام کار نبوده و نام و حرف هایش دروغ جعلی بوده باشد، دادگاه او را به بازگرداندن حبس و تحمل ۳ تا ۱۰ سال حبس محکوم خواهد کرد.

مواردی که در بالا بیان شد مجازاتی است که برای کلاهبرداری در نظر گرفته شده است.در ادامه مطلب قصد داریم به شرح مراحل کلاهبرداری توسط فرد کلاهبردار بپردازیم.

 

شرایط و مراحل کلاهبرداری توسط فرد کلاهبردار

1)  استفاده از وسیله تقلبی برای فریب افراد ساده لوح، مثلا استفاده کردن از یک ماشین مدل بالا

2)  فریب فرد قربانی شده به صورتی که فرد از تقلبی بودن وسایل کلاهبردار خبر نداشته باشد.

3)  گرفتن مال قربانی از او برای دادن سود بیشتر به او

4)  ترساندن تعداد زیادی از مردم به صورت جمعی از وقوع حادثه ای که اصلا قرار نیست اتفاق بیافتد.

اختیار و انتخاب یک اسم جعلی و غیر واقعی برای معرفی خود به دیگران

5.0 از 5
3046
1399/01/07
21:48:27
تگهای خبر: رپورتاژ , خدمات , رفتار , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان