عقب ماندگی 40 ساله ایران در درمان پیشرفته سوختگی

عقب ماندگی 40 ساله ایران در درمان پیشرفته سوختگی

خاتون یار: تهران-رئیس مركز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشكی ایران با اشاره به اینكه كمبود تجهیزات لازم برای درمان پیشرفته سوختگی سالانه سه هزار نفر را در كشور به كام مرگ می كشد، اظهار داشت: این مساله سبب عقب ماندگی 40 ساله ایران ازكشورهای پیشرفته دنیا شده است.


دكتر محمدجواد فاطمی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگارایرنا اضافه كرد: یكی از دلایل مرگ و میر بالای بیماران سوخته و عقب ماندگی در درمان این بیماران، كمبود امكانات و تجهیزات درمانی بخصوص تخت های استاندارد سوختگی است.
سوختگی سیزدهمین عامل بار بیماری ها در ایران است كه سالانه 3 هزار و 600 میلیارد تومان برای درمان 30 هزار بیمار دچار سوختگی در كشور هزینه می گردد.
همچنین سوختگی شانزدهمین عامل معلولیت شناخته شده است و به صورت میانگین در مرحله حاد درمان بیمار سوخته 20 میلیون هزینه دارد كه حدود پنج برابر این میزان (100 میلیون تومان) صرف هزینه های درمان مراحل مزمن سوختگی می گردد.
وی اظهار نمود: تعداد تخت های استاندارد سوختگی در كشور ما بسیار محدود است و علاوه بر كم بودن تعداد تخت ها، استاندارد بودن تخت ها هم زیرسوال است.
سالانه 30 هزار نفر بیمار سوخته در بیمارستان ها و مراكز سوختگی سراسر كشور بستری می شوند كه حدود سه هزار نفر از آنها جان خویش را از دست می دهند.
فاطمی توضیح داد: حدود هزار و 150 تخت سوختگی در كشور داریم كه تعداد تخت های استاندارد شاید به اندازه انگشتان دو دست هم نباشد.
به گفته وی، طبق برنامه ریزی های انجام شده باید تا انتهای سال 1394 در كشور 2 هزار و 400 تخت سوختگی و 450 تخت آی سی یو دایر می شد؛ این درحالی است كه اكنون تعداد تخت های آی سی یو 150 تخت است؛ ازاین رو از نظر تعداد تخت سوختگی بسیار مشكل داریم.
رئیس مركز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشكی ایران اضافه كرد: علاوه بر این از نظر فضای فیزیكی مناسب در بیمارستان ها، پرسنل مورد نیاز، پانسمان های لازم و امكانات اتاق های عمل بسیار در وضعیت نامطلوبی هستیم؛ بنابراین میزان مرگ و میر بیماران سوخته در كشور ما بسیار بالا است و عوارضی هم كه برای بیماران تولید می شود، بسیار زیاد است.

** شایع ترین علت سوختگی كودكان و بزرگسالان
رئیس مركز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشكی ایران شایع ترین علت سوختگی در كودكان را سوختگی با مایعات داغ مانند آب جوش و غذای داغ دانست و اظهار داشت: شایع ترین علت و زمینه بروز این نوع سوختگی ها، سهل انگاری والدین و مراقبین كودكان است كه به راحتی می توان از بروز آن پیشگیری كرد.
فاطمی اضافه كرد: در بعضی آمارها حتی 80 درصد موارد سوختگی كودكان به دلیل سهل انگاری والدین و مراقبین كودكان بوده است.
وی شایع ترین علت سوختگی در بزرگسالان را هم سوختگی های حرارتی ناشی از شعله عنوان نمود و اضافه كرد: علاوه بر این 10 تا 15 درصد علت سوختگی های بزرگسالان هم سوختگی های الكتریكی است و درصد كمی را هم سوختگی های شیمیایی مانند حوادث ناشی از استفاده نادرست از اسید یا اسیدپاشی تشكیل می دهد.
به گفته دكتر طیب قدیمی قائم مقام و معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت، به صورت كلی شایع ترین نوع سوختگی در ایران، سوختگی حرارتی است كه بیشتر در اقشار كم بضاعت جامعه رخ می دهد كه در تامین انرژی استاندارد حرارتی دچار مشكل هستند. همینطور بیشتر كودكان و سالمندان كشور در معرض سوختگی های حرارتی هستند چراكه توان كمتری برای مراقبت از خود و دوری از خطر دارند.
قدیمی با تاكید بر ضرورت همكاری رسانه ها در ارتقای سطح آگاهی عموم درمورد سوختگی و عوارض آن، اظهار كرده است: آگاهی در مورد رعایت اصول مراقبت از بیماران می تواند، عوارض بیماری را كم كند كه در نتیجه تبعات اقتصادی و اجتماعی آن برای بیمار و جامعه هم كمتر می گردد.
علمی**1834**1440


1397/01/05
12:31:38
5.0 / 5
4633
تگهای خبر: بیمار , پزشك , تحقیقات , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان