محققان دانشگاه كمبریج می گویند

ضرر مصرف الكل بر دی ان ای و افزایش خطر بالقوه ابتلا به سرطان

ضرر مصرف الكل بر دی ان ای و افزایش خطر بالقوه ابتلا به سرطان

خاتون یار: یك مطالعه جدید نشان داده است كه چگونه الكل سبب صدمه به DNA می گردد و به صورت بالقوه فرد را در معرض سرطان قرار می دهد.


یك مطالعه جدید نشان داده است كه چگونه الكل سبب صدمه به DNA می گردد و به صورت بالقوه فرد را در معرض سرطان قرار می دهد. طی چند دهه اخیر تصور بر این است كه مصرف الكل، خطر مبتلا شدن به انواع سرطان را بالا می برد، اما این كه در واقع چگونه رخ می دهد، هیچگاه به صورت كامل درك نشده است. هم اكنون یك تیم در دانشگاه كمبریج برای نخستین بار به وضوح نشان داد و توضیح داد كه چگونه الكل به صورت دائم به DNA در سلول های بنیادی صدمه می رساند كه متعاقبا خطر مبتلا شدن به سرطان را بالا می برد. دانشمندان به مدت طولانی بر این عقیده بودند كه وقتی كبد ما الكل را تجزیه می كند، استالدهید تولید می گردد كه مسئولیت بعضی از عوامل سرطان زا را بر عهده دارد. استالدهید كه نام روشمند آن اتانال است؛ یك تركیب آلی است و از دسته آلدهیدهاست. استالدهید مایعی بسیار آتش گیر و واكنش دهنده با بوی میوه مانند است و در طبیعت در میوه نارس، قهوه و نان تازه پیدا می گردد. این ماده همینطور در متابولیسم طبیعی گیاهان هم ساخته می گردد. با انجام پاره ای از پژوهش ها روی جانوران، استالدهید در ماده های سرطان زا گروه بندی شده است. اكنون ما می دانیم كه استالدهید سمی است و در مطالعات كشت سلولی نشان داده شده است كه سبب تولید سرطان می گردد. در این مطالعه جدید، گروهی از دانشمندان الكل یا به صورت خاص اتانول را برای موش ها تجویز كردند و سپس اثرات را با تجزیه و تحلیل كروموزوم و توالی DNA دنبال كردند. این تیم متوجه شد كه استالدهید به وضوح و به صورت دائم به DNA در سلول های بنیادی خون صدمه می زند. این كشف توضیح می دهد كه چگونه الكل سبب افزایش خطر مبتلا شدن به انواع مختلف سرطان می گردد. كتان پاتل، نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: بعضی از سرطان ها به دلیل صدمه به DNA در سلول های بنیادی تولید می شوند. در حالی كه بعضی از صدمه ها به صورت تصادفی اتفاق می افتند، یافته های ما نشان داده است كه نوشیدن الكل می تواند خطر این صدمه را افزایش دهد.
دانشمندان بیشتر تحقیق كردند كه چگونه بدن این هجوم استالدهید را مدیریت می كند. استالدهید در بدن توسط یك گروه از آنزیم ها به نام آلدهید دهیدروژناز (ALDH) تجزیه می گردد. خیلی از مردم در سراسر جهان آنزیم های ALDH معیوب دارند، به این مفهوم كه بدن آنها نمی تواند بعد از نوشیدن الكل، استالدهید را پاك كند. این مسئله همینطور اینكه چرا برخی از مردم پس از نوشیدن الكل احساس خستگی و ناخوشایندی می كنند را توضیح می دهد كه به علت تولید استالدهید است كه می تواند باعث صدمه بیشتر به DNA شود. هنگامی كه موش ها از آنزیم ALDH محروم شده بودند، الكل را در این مطالعه تجویز كردند، محققان چهار بار صدمه به DNA را در سلول های موش ها شناسایی نمودند. پاتل توضیح می دهد: مطالعه ما نشان داده است كه الكل به صورت موثر می تواند منجر به خطر صدمه DNA و ازاین رو افزایش احتمال مبتلا شدن به بعضی از سرطان ها شود. اما مهم این است كه به خاطر داشته باشید كه سیستم های ترخیص و ترمیم الكل راه حل كاملی نیستند و الكل باز هم می تواند سرطان را به روش های مختلفی تولید كند، حتی در افرادی كه مكانیسم دفاعی بدن آنها سالم می باشد. این مطالعه روشن ترین درك ما از توضیح مكانیسم پشت الكل و سرطان تا به امروز است. هفت سرطان رایج وجود دارد كه بطور قطع با الكل مرتبط است: سرطان های دهان، لثه، حنجره، گوارش، پستان، كبد و روده. این مطالعه در مجله nature انتشار یافته است.
 

1396/10/15
17:33:59
5.0 / 5
199
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان