یك درمانگر اعتیاد:

جمع آوری معتادان متجاهر، طرح موفقی نیست

جمع آوری معتادان متجاهر، طرح موفقی نیست

به گزارش خاتون یار مدیرعامل موسسه دانش اعتیاد و روان شناسی ایرسا درباره طرح «جمع آوری پاتوق معتادان متجاهر» می گوید: یكی از نقاط ضعف طرح جمع آوری معتادان خیابانی، این است كه عموما بعد از جمع آوری و درمان معتادان هیچ سازمان مردم نهادی از آنها حمایت نمی كند؛ اگر مسؤلان به جای ساماندهی معتادان خیابانی و انتقال آنها به مكان های بسته، زمان و سرمایه موجود را در برنامه های كاهش صدمه صرف می كردند،  به نظر اتفاقات موثرتری در حوزه مقابله با اعتیاد رخ می داد.


سعید صفاتیان در گفتگو با ایسنا، در این باره اظهار نمود: از سال ۱۳۸۴ بحث ساماندهی معتادان خیابانی در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شد؛ در سال ۸۴ كه مدیركل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر بودم، جلسه ای با حضور رئیس جمهور وقت و وزرا برگزار گردید و قرار شد طرحی به منظور جمع آوری معتادان خیابانی تدوین شود تا مردم در معابر عمومی با معتادان مواجه نشوند، به این منظور سه ماه به ستاد مهلت داده شد تا این طرح را تدوین كند.
وی افزود: در این طرح معتادان در مدت یك تا دو ماهه نگهداری می شدند و یكی از اشكالات این طرح این بود كه بعد از جمع آوری معتادان و دوره درمان و ورود آنها به جامعه عملا برنامه ریزی نشده بود و از جانب دیگر هم در آن دوران نگهداری معتادان مغایر با قوانین بود، اما در سال ۸۹ كه قوانین مبارزه با مواد مخدر اصلاح گردید، درمان معتادان به دو بخش درمان اختیاری (معتادان ماده ۱۵) و درمان الزامی (ماده ۱۶) تقسیم شد و درنهایت قرار شد معتادان ماده ۱۶ به مدت ۶ ماه در مراكز بازپروری نگهداری شوند و تحت درمان قرار گیرند. نیروی انتظامی وظیفه دستگیری معتادان، سیستم قضایی وظیفه هدایت معتادان به مراكز درمان و سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و سمن ها وظیفه ایجاد پروتكل های درمانی را برعهده دارند.
وی با تاكید بر اینكه معتادان نیازمند حمایت های اجتماعی هستند، بیان نمود: یكی نقاط ضعف طرح جمع آوری معتادان خیابانی، این است كه عموما بعد از جمع آوری و درمان معتادان هیچ سازمان مردم نهادی از آنها حمایت نمی كند این درحالیست كه معتادان بعد از درمان و خارج شدن از چرخه اعتیاد نیازمند شغل، حمایت های خانواده و اجتماع هستند و زمانی كه از این حمایت های برخوردار نباشند باردیگر به چرخه اعتیاد بازمی گردند.
بنابر اظهارات مدیرعامل موسسه دانش اعتیاد و روان شناسی ایرسا، طرح ساماندهی معتادان كشور با روند مناسبی اجرا نمی گردد و اگر مسؤلان به جای ساماندهی معتادان خیابانی و انتقال آنها به مكان های بسته، زمان و سرمایه موجود را در برنامه های كاهش صدمه صرف می كردند، به نظر اتفاقات موثرتری در حوزه مقابله با اعتیاد رخ می داد.
این درمانگر اعتیاد با اشاره به اینكه برنامه های كاهش صدمه از سال ۸۲ در كشور اجرا می شود، تصریح كرد: هم اكنون حدود ۵۰۰ مركز گذری در كشور فعالیت می نمایند و به معتادان تزریقی و خیابانی خدمات بهداشتی و درمانی خدمات عرضه می كنند. آنچه مورد اهمیت قرار می گیرد آن است كه برنامه های كاهش صدمه سبب شده میزان شیوع اچ آی وی و هپاتیت در كشور كنترل شود و جزء كشورهای موفق دنیا باشیم.
صفاتیان افزود: علاوه بر آن هم ۷۰۰۰ مركز درمان در ایران فعالیت می نمایند، هزینه هایی كه برای تاسیس این مراكز شده است تنها یك دهم هزینه هایی است كه صرف درمان های الزامی و اقامتی شده است. به نظر جمع آوری معتادان متجاهر در ایران طرح موفقی نیست و نخواهد بود، اما به علت نگاه های نظامی و قضایی مسؤلان حوزه مبارزه با مواد مخدر به این طرح ها، آنها به برنامه های اقامتی و جمع آوری معتادان توجه بیشتری دارند.
ایشان در ادامه با اشاره به تبعات منفی طرح جمع آوری معتادان متجاهر تصریح كرد: طرح هایی مانند جمع آوری معتادان متجاهر اثرگذار نیست. بحث ساماندهی معتادان متجاهر تنها مربوط به ایران نیست، اما كشورها در تلاش هستند تا برای این مورد طرح های مثبت و موثری عرضه كنند.



1398/10/18
14:32:51
5.0 / 5
4062
تگهای خبر: خانواده , خدمات , درمان , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان