روشی برای جلوگیری از تجمع باكتری ها روی تجهیزات

روشی برای جلوگیری از تجمع باكتری ها روی تجهیزات

خاتون یار: تهران - محققان دانشگاه تورنتو دریافتند با آغشته كردن سطح تجهیزات فرآوری مواد غذایی با روغن خوراكی می توان مانع تجمع باكتری ها روی این تجهیزات شد.


به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، این راهكار ساده باعث كاهش میزان باكتری های موجود در ماشین آلات صنعتی تا هزار برابر می گردد. خیلی از مواد غذایی در ماشین آلات صنعتی بزرگ از جنس فولاد ضدزنگ فرآوری می شوند. به مرور زمان در اثر برخورد مواد غذایی با بدنه این ماشین آلات، خطوط و شیارهایی در آن تولید می گردد كه محل مناسبی برای تجمع و تكثیر باكتری ها در مجاورت مواد غذایی است.
این تجمع باكتری افزایش خطر مبتلا شدن به بیماری ها و آلودگی به میكروارگانیسم هایی مانند سالمونلا و ای كولای را بالا می برد.
اما روغن خوراكی با پوشاندن سطح ماشین آلات صنعتی یك لایه آبگریز روی آن ها بوجود آورده و مانند سدی نفوذناپذیر در برابر آلاینده های سطحی عمل می كند.
بر اساس این تحقیقات استفاده از روغن های خوراكی مانند روغن زیتون، روغن ذرت و روغن كانولا در مقایسه با مواد شوینده شیمیایی، اثر بهتری در پاكسازی ماشین آلات از باكتری ها دارد. هم اكنون محققان تركیبات مختلفی از روغن ها، مواد غذایی و فیلم های زیستی را مورد مطالعه قرار می دهند تا مناسب ترین پوشش را برای جلوگیری از تجمع باكتری ها بر سطح ماشین آلات فرآوری مواد غذایی بیابند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه ACS Applied Materials & Interfaces انتشار یافته است.
علمی (6)**9259**1440


5.0 از 5
4669
1397/05/08
22:18:37
تگهای خبر: تحقیقات , علمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان