بیماری سلیاک چیست؟، علایم و نشانه ها
به گزارش خاتون یار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، شناسایی و مدیریت بیماری سلیاک را نیازمند آگاهی از علایم و پایبندی به رژیم غذایی بدون گلوتن دانست.
به گزارش خاتون یار به نقل از خبر آنلاین، نسرین شریفی ضمن اشاره به ماهیت بیماری سلیاک، اظهار داشت: این بیماری گوارشی ناشی از حساسیت به پروتئین گلوتن موجود در گندم، جو و چاودار است که در اثر واکنش سیستم ایمنی، التهاب و از بین رفتن پرزهای روده ایجاد می شود.
ایرنا در خبری نوشت: بیماری سلیاک یا اسپروی سلیاک یک اختلال آلرژی و خودایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی(ارثی) است.
وی با اشاره به اینکه از بین رفتن پرزهای روده سبب سوءجذب و کاهش سطح جذب مواد غذایی می شود، اضافه کرد: علایم کلاسیک سلیاک شامل اسهال، دردهای شکمی و نفخ است، اما علایم غیرکلاسیک مانند مشکلات پوستی و کم خونی هم می تواند بروز کند
شریفی ضمن اشاره به نقش زمینه های ژنتیکی در بروز این بیماری، خاطرنشان کرد: سلیاک اغلب با بیماری های خودایمنی دیگر مانند دیابت نوع یک و بیماری های تیروئیدی هم راه است و باآنکه در کودکی قابل تشخیص می باشد، اما بروز علایم در بزرگسالی هم شایع می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: درمان مؤثر این بیماری را تنها در پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن دانست و اظهار داشت: این بیماران باید از مصرف گندم، جو و چاودار پرهیز کرده و از آردهای جایگزین مانند ذرت، برنج و نخودچی استفاده نمایند.
وی، با تاکید بر لزوم دقت بیماران در انتخاب محصولات غذایی و دارویی فاقد گلوتن اضافه کرد: توجه به برچسب محصولات، مشاوره با انجمن های تخصصی و مراجعه به مراکز عرضه معتبر، اهمیت بالای ی در حفظ سلامت این بیماران دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان وصیه کرد: بیماران دچار سلیاک برای تأمین نیازهای تغذیه ای خود از فروشگاه های معتبر عرضه کننده محصولات عاری از گلوتن خرید کرده و در صورت نیاز از متخصصان تغذیه مشورت بگیرند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب