این رژیم غذایی به کاهش سردرد کمک می نماید
به گزارش خاتون یار، برپایه پژوهشی که اخیراً انجام شده، رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ می تواند به کاهش سردردهای مزمن کمک نماید.
به گزارش خاتون یار به نقل از خبر آنلاین، برپایه نتایج یک تحقیق علمی که در نشریه Journal of Neurotrauma (JN) انتشار یافته است، رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا3 می تواند دفعات و شدت سردردهای مزمن، بخصوص در بیماران دچار سردردهای بعد از ضربه مغزی، را به صورت قابل توجهی کم کند.
بنابر گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطالعه که توسط محققان آمریکایی انجام شده، ۱۲۲ بیمار با سابقه سردردهای مزمن ناشی از صدمه های مغزی شرکت داشتند. این افراد به مدت ۱۲ هفته تحت دو نوع رژیم غذایی متفاوت قرار گرفتند.
گروه اول رژیم غذایی معمولی با نسبت رایج امگا-۳ به امگا-۶ را دنبال کردند و گروه دوم میزان بیشتری امگا-۳ مصرف کرده و در عین حال مصرف امگا-۶ را کاهش دادند.
نتایج نشان داد که در گروهی که رژیم غذایی با امگا-۳ بالاتر دریافت کرده بودند، تعداد روزهای سردرد در ماه حدود دو روز کاهش یافت؛ شدت درد هم بطور میانگین ۳۰ درصد کمتر شد.
همچنین آزمایش های خونی نشان داد سطح ترکیبات ضدالتهابی در رابطه با امگا-۳ در بدن این افراد افزایش پیدا کرده است.
نقش امگا-۳ و امگا-۶ در بدن
امگا-۳ اسید چربی ضروریست که بدن انسان قادر به ساخت آن نیست و باید از راه غذا تأمین شود. این ماده برای عملکرد طبیعی قلب، مغز، سیستم ایمنی و عصبی اهمیت دارد و همینطور به سلامت پوست، مو و ناخن ها کمک می نماید.
در مقابل، امگا-۶ هم نوعی اسید چرب ضروریست، اما مصرف بیش از اندازه آن، بخصوص در ترکیب با کمبود امگا-۳، می تواند منجر به ایجاد التهاب و بالا رفتن خطر بیماری های مزمن شود. امگا-۶ در مقادیر بالا در غذاهای فرآوری شده مانند شیرینی ها، فست فود، سوسیس و کالباس، چیپس و غذاهای آماده وجود دارد.
به گفته نویسندگان، اصلاح رژیم غذایی و افزایش مصرف منابع امگا-۳ می تواند یک راهکار ساده، ایمن و مقرون به صرفه برای کاهش سردردهای مزمن باشد، بخصوص برای کسانیکه از صدمه های مغزی رنج می برند. محققان تاکید کردند که تابحال روش های درمانی مؤثری برای سردردهای مزمن بعد از ضربه مغزی وجود نداشته و اصلاح تغذیه می تواند نقش مکمل مؤثری در کنار سایر درمان ها ایفا کند.
در صورتی که با سردردهای مداوم یا مزمن مواجه هستید، مشورت با پزشک و متخصص تغذیه برای تغییر سبک تغذیه و گنجاندن منابع امگا-۳ در رژیم روزانه می تواند بخشی از راهکار درمانی شما باشد
از جمله منابع غنی از امگا-۳ که در بازارهای داخلی یافت می شوند میتوان به ماهی های چرب مانند قزل آلا، کولی و آزاد پرورشی اشاره نمود. همینطور گردو، تخم کتان، دانه چیا و روغن کلزا از دیگر انتخابهای مناسب برای تأمین امگا-۳ به شمار می روند. استفاده از این مواد غذایی در رژیم روزانه می تواند به بهبود سلامت عمومی بدن، کاهش التهابات و جلوگیری از بیماری های مزمن همچون سردردهای مکرر کمک نماید.
۲۳۳۲۳۶
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب