جزئیات عرضه خدمات روانشناسی به دهک های پایین درآمدی

جزئیات عرضه خدمات روانشناسی به دهک های پایین درآمدی

به گزارش خاتون یار، مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور جزئیات عرضه خدمات روانشناسی و مشاوره این سازمان به دهک های پایین درآمدی را شرح داد.


معصومه توکلی در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که ارائه خدمات تخصصی مشاوره در قالب مراکز غیردولتی تحت نظارت سازمان بهزیستی از سال ۱۳۸۱ شروع شده است، اظهار داشت: با توجه به این که قسمتی از جامعه توان پرداخت هزینه های مشاوره بخش غیر دولتی را ندارند به جهت تسهیل دسترسی این گروه به خدمات مشاوره، برنامه یارانه مراکز مشاوره (یاری برگ مشاوره) از سال ۱۳۸۵ طراحی و اجرا شد و هرساله این برنامه تقویت می شود.
وی هدف از ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناختی برای خانواده های بی بضاعت و دهک های پایین درآمدی را ارتقای سلامت روان آنها عنوان نمود و اظهار داشت: یکی از گروههای بهره مند از این خدمات، زنان سرپرست خانوار هستند که باتوجه به نوع مشکل این زنان، خدمات روانشناختی در عرصه های اصلاح روابط خانوادگی و فرزندپروری، سازگاری با شرایط زندگی فعلی، افزایش مهارت های زندگی و استقلال در ابعاد مختلف آن، بررسی مشکلات روانشناختی کودکان آنها و... به آنها ارائه می شود. لازم به ذکر است گروههای فوق می توانند از یاری برگ برای دریافت خدمات مشاوره بهره گیرند.
مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی اشاره کرد: همین طور خدمات غربالگری رایگان اضطراب کودکان ۵ تا ۶ ساله برای تمامی کودکان به انجام می رسد و در صورت تشخیص اضطراب بالاتر از سطح متوسط در فرزندان عضو خانواده های دهک های پایین درآمدی همچون زنان سرپرست خانوار، حداقل ۴ جلسه مشاوره رایگان برای آنها به انجام می رسد.
توکلی اضافه کرد: همین طور برای زنان سرپرست خانوار و فرزندان آنان (در صورت نیاز و تمایل)، دوره های آموزشی مهارت آموزی (از قبیل مهارت های زندگی، آموزش قبل از ازدواج، مهارت های فرزندپروری، آموزش روابط زوجین، حل تعارض و... ) برگزار می گردد.
مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی با اعلان اینکه جلسات مشاوره برای عموم مردم متقاضی مشاوره برگزار می گردد و زنان تحت پوشش سازمان یکی از گروههای هدف هستند، درباب نحوه شناسایی خانوارهای دهک های پایین درآمدی، تصریح کرد: هم اکنون تشخیص بی بضاعت بودن افراد، بوسیله مددکار اجتماعی که در بهزیستی شهرستان ها مستقر است به انجام می رسد. مددکار نیز بوسیله سامانه، دهک درآمدی فرد را استخراج می کند و بر طبق وضعیت اقتصادی، روانی و اجتماعی فرد و سایر ارزیابی های لازم، در این رابطه اعلام نظر می کند.
بگفته توکلی و باتوجه به آمار ۲۵ درصدی اختلالات روانی در دنیا و نیاز جامعه به خدمات تخصصی مشاوره روانشناختی و نیز باتوجه به بالا بودن هزینه مشاوره (به دلیل نیاز به مراجعات گوناگون برمبنای پروتکلهای درمانی مختلف که می تواند از ۱۲ جلسه در درمان شناختی رفتاری تا ۲۵ جلسه در طرحواره درمانی و یا بیشتر در درمان های تحلیلی و روانکاوی ادامه یابد) لازم است این خدمات تحت پوشش بیمه پایه قرار گیرد تا همه افراد جامعه از آن بهره مند شوند.
وی اشاره کرد: در صورت تشخیص اولیه مشکلات و اختلالات روانی اجتماعی و آغاز به هنگام پروسه درمان، می توان از بروز اختلالات روانی مزمن پیشگیری کرد و از تحمیل هزینه های بسیار سنگین بر دوش خانواده ها و دولت کاست.
مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به بنـد (ج) ماده ۱۰۲ قانون برنامه شـشم توسعه در خصوص «آموزش و مشاوره مستمر و مسئولانه نوجوانان و جوانان با اولویت خانواده ها قبل، حین و دست کم پنـج سال بعد از ازدواج توسـط همه دستگاه هـای ذیربط، خصوصاً وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهـداشت، درمان و آموزش پزشکی و ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی کشور، مؤسسات آموزشی عمومی و آموزش عالی دولتی و غیردولتی، سازمـان نظـام روانشناسـی و مشـاوره و سـایر نهادهـای ذیربط با برخورداری خـدمات مشاوره و روانشناسی از تسهیلات و مزایـای بیمه های پایه و تکمیلی» تاکیـد دارد: در همین رابطه سازمان بهزیستی، بسته خدمات بیمه مشاوره را با مشارکت دستگاه های ذکر شده در متن قانون مذکور، تـدوین و ارائه کرده است، اما باوجود پیگیری های گوناگون این سازمان، موردتوجه مراجع بیمه گذار قرار نگرفته است و هم اکنون پوشـش بیمه ای منحصـر به بخش محدودی از روانشـناسان بالینی و سلامت که دارای مـدرک دکتری هستند، شده که این امر منجر به ایجاد محـدودیت های جـدی در ارائه خدمات روانشـناختی به گروههای هدف سازمان بهزیستی شده است.
توکلی افزود: با وجود این، سازمان بهزیستی بمنظور افزایش ضریب نفوذ خدمات مشاوره و روانشـناختی و پوشش حداکثری آحاد جامعه، پیگیری لازم جهت اجرای بنـد (ج) ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم توسعه کشور را در دستور کار دارد و پیگیری های لازم را در این خصوص انجام می دهد.



1402/10/21
15:01:40
0.0 / 5
256
تگهای خبر: آموزشی , ازدواج , پزشك , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان