نحوه تامین مسکن محرومان توسط بنیاد مستضعفان

نحوه تامین مسکن محرومان توسط بنیاد مستضعفان

خاتون یار: معاون بنیاد مستضعفان در تشریح آخرین اقدامات بنیاد مستضعفان برای تامین مسکن محرومان و نیازمندان، از کمک این بنیاد با همکاری نهادهای دیگر برای راه اندازی و ساخت بیش از 48 هزار واحد مسکونی آگاهی داد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، بنیاد مستضعفان در حوزه ساخت و راه اندازی مسکن محرومان و نیازمندان در سراسر کشور طی تفاهم نامه مشترک با نهادهایی همچون کمیته امداد، سازمان بهزیستی، بنیاد مسکن و... اقدامات و کارهایی را در دستور کار دارد که دراین زمینه، شرکت اسکان ایران به عنوان یکی از شرکت های زیرمجموعه بنیاد مستضعفان فعالیت می کند. در همین راستا وحید خاوئی- معاون بنیاد مستضعفان و مدیرعامل بنیاد علوی در گفت و گو با ایسنا، ضمن تشریح اقدامات بنیاد مستضعفان برای تامین مسکن محرومان، اظهار نمود: بنیاد مستضعفان طبق رسالت خود، مسکن محرومان را در اولویت اقدامات قرار داده است؛ به شکلی که این بنیاد با مشارکت مالی بیش از ۲، ۴۰۰ میلیارد تومان به عنوان کمک بلاعوض با نهادهای حمایتی همچون سازمان بهزیستی و کمیته امداد همکاری می کند. تا حالا ۵۰۰ میلیارد تومان از تعهدات بنیاد به حساب محرومین مشمول طرح های مسکن واریز شده است.
وی با اشاره به همکاری بنیاد مستضعفان با سازمان بهزیستی در حوزه راه اندازی مسکن بیان کرد: این بنیاد از سال ۱۳۹۴ مساعدت مالی در راه اندازی مسکن خانوارهای پر معلول را در اولویت اقدامات خود قرار داده است. تا امروز ساخت مسکن برای ۱۴ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی عملیاتی شده که در اواخر سال گذشته، ۴۰۰۰ واحد دیگر نیز به این تعداد اضافه گردید. در مجموع همکاری بنیاد مستضعفان با سازمان بهزیستی برای تامین مسکن خانواده های پر معلول ۱۸ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی بوده و تا حالا بیش از ۱۲۵۰۰ واحد به بهره برداری کامل رسیده است.
مدیرعامل بنیاد علوی افزود: متولی این طرح سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن می باشد و بنیاد مستضعفان در حوزه نظارت های عالیه و تامین مالی برای تحقق اهداف طرح ورود کرده است.
خاوئی همین طور درباب میزان آورده مددجویان بهزیستی اظهار نمود: آورده متقاضیان متناسب با متراژ واحدها و محل پروژه متغیر است، ولی علاوه بر کمک بلاعوض بنیاد مستضعفان، سازمان بهزیستی نیز مساعدت مالی دارد و با درنظر گرفتن تسهیلات کم بهره بنیاد مسکن، آورده متقاضیان به حداقل ممکن رسیده است.
به گفته ی ایشان، تمامی حقوق مالکانه این طرح ها متعلق به خود مددجویان می شود.
ایشان سپس به تفاهم نامه این نهاد با کمیته امداد برای تامین مسکن مددجویان اشاره نمود و اظهار داشت: در راستا تامین مسکن مددجویان کمیته امداد در ۱۲۲ نقطه محروم کشور، تفاهم نامه ۱۰ هزار واحدی میان بنیاد مستضعفان با کمیته امداد و بنیاد مسکن منعقد گردید. متولی این طرح که از سال ۱۴۰۰ شروع به کار کرده، کمیته امداد است و بنیاد مستضعفان طی این تفاهم نامه نقش تامین منابع مالی بلاعوض به میزان بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در راه اندازی مسکن ها را برعهده دارد و پیگیری گرفتن تسهیلات کم بهره بر عهده بنیاد مسکن می باشد.
خاوئی اشاره کرد: در امتداد اجرای این تفاهم نامه حدود ۷۰۰۰ خانوار محروم شناسایی شده اند و اهتمام بر این است که شناسایی ۳۰ درصد دیگر تا اختتام شهریورماه نیز به سرانجام برسد.
وی در پاسخ به این پرسش که مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی چه میزان آورده برای ساخت این مسکن ها دارند؟ اینطور توضیح داد: در تفاهم نامه منعقد شده میان بنیاد مستضعفان و کمیته امداد برنامه ریزی ها به شکلی بوده است که باتوجه به تسهیلات مسکن روستایی و سهم بلاعوض و مساعدت مالی بنیاد مستضعفان و همین طور کمیته امداد، آورده مالی خانواده های تحت پوشش کمیته امداد به حداقل ممکن برسد؛ واحدهای مسکونی قابلیت سکونت را داشته باشند و مددجویان برای دیگر امکانات داخلی خانه هزینه کنند.
از آنجا که بنیاد مستضعفان در امتداد تامین مسکن محرومان با بنیاد مسکن نیز تفاهم تامین ۲۰ هزار واحد مسکونی برای محرومین را دارد، مدیرعامل بنیاد علوی در این رابطه نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و اضافه کرد: این همکاری در امتداد تامین مسکن نیازمندانی است که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی یا نهادهای حمایتی نیستند؛ در این جهت پس از شناسایی متقاضیان واجد شرایط محروم، مساعدت های مالی آن به انجام می رسد.
وی اظهار داشت: از سال قبل کلنگ زنی این طرح در استان خراسان جنوبی انجام شده و به مدت دو سال اجرا خواهد شد. تا حالا ۱۱ هزار محروم در این طرح شناسایی و ثبت نام شده اند. در این طرح بنیاد نقش تامین منابع بلاعوض مالی به میزان هزار میلیارد تومان و همین طور تامین سیمان و میلگرد موردنیاز واحدها را برعهده دارد.
مدیرعامل بنیاد علوی درباب نحوه شناسایی نیازمندان و محرومان فاقد مسکن نیز اظهار داشت: با مکانیزمی که با بنیاد مسکن توافق شده است، خانواده هایی که بهر دلیلی تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند اما محروم تلقی می شوند و ساکن در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و روستاها هستند، توسط نمایندگان استانی بنیاد علوی و بنیاد مسکن، امنای روستاها، ائمه جماعت و... شناسایی و نسبت به تامین مسکن آنها مساعدت می شود.
خاوئی در پاسخ به این پرسش که آیا بنیاد مستضعفان در حوزه خرید زمین این مسکن ها نیز اقدامی انجام داده است؟ تصریح کرد: بنیاد مستضعفان برای راه اندازی مسکن هزینه می کند، اما به سبب این که بیشتر این واحدها در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و روستاها هستند بطور معمول خودمالک اند، البته در صورتی هم که مددجویان زمینی نداشته باشند، بنیاد مسکن برای تامین زمینِ مسکن آنها ورود خواهدنمود. البته مواردی هم بوده که بنیاد مستضعفان بصورت موردی املاک خودرا به این مساله اختصاص داده باشد.
وی افزود: بنیاد در حوزه تامین مصالح اهدایی در ساخت مسکن نیز اقداماتی درحال اجرا دارد که با اهمیت ترین آنها مشارکت با بسیج سازندگی برای تامین ۴۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد است که بنیاد تامین سیمان رایگان واحدها را متقبل شده است.




منبع:

1401/05/23
15:29:10
0.0 / 5
483
تگهای خبر: خانواده , زندگی , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان