معاون رئیس جمهور:
مساله اصلی در جوانی جمعیت، سبک زندگی خانواده هاست
به گزارش خاتون یار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار داشت: هرچند در قانون جوانی جمعیت به مسایل اقتصادی و تامین خانواده ها و جوانان بسیار تاکید گردیده است اما مساله اصلی در جوانی جمعیت، فرهنگی و سبک زندگی خانواده هاست.
انسیه خزعلی عصر شنبه در همایش سراسری مشاوران بانوان روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مشهد اضافه کرد: در خانواده های ثروتمند کمبود جمعیت و عدم توجه به آن خیلی بیشتر است.
وی افزود: مسلط شدن نگاه فردگرایانه و لیبرالی و اصالت یافتن خوشیهای زودگذر برای جوانان که حتی بر منفعت آینده و زمانهای دورتر خود و کشورشان ترجیح می یابد از خطراتی است که به شدت جامعه ما را تهدید می کند.
او افزود: دولت برای تشویق مردم به افزایش جمعیت، نگاه دوراندیشانه مبتنی بر پیر شدن جمعیت و تبعات ناگوار ناشی از آنرا دارد و می داند که پیر شدن جمعیت هزینه اش زیاد و بسیار خطرناکست بدین جهت در مقطعی از زمان برخی مسایل را تحمل می کند تا کشور را جوان نگه دارد و بتواند سرمایه بزرگ انسانی را حفظ کند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر سلامت جسمی، روانی، فکری و آموزشی زنان اظهار داشت: یکی از نقیصه ها در بحث سلامت، تامین سلامت آموزشی است چونکه گاهی اوقات آموزش های صحیحی به زنان و خانواده های جامعه داده نمی گردد یا آموزشها کامل نیست و اشتباه ارائه شده و یا آموزشها در جای خودش قرار نگرفته است.
خزعلی اضافه کرد: این خلا در سلامت آموزشی زنان و خانواده، مسئولیت مشاوران زن روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور را بیشتر می کند تا سلامت زنان و به تبع آن سلامت خانواده ها بیشتر حفظ شود برای اینکه محور سلامت در جامعه ما خانواده و محور خانواده زن است و اگر زنان ما آگاه، توانمند، صالح و سالم باشند جامعه سالمی خواهیم داشت.
وی افزود: تمرکز بر سلامت زنان یکی از مسائلی است که هر چه هزینه در این بخش شود به منزله سرمایه گذاری، منفعت و نگاه دوراندیشانه به آینده است، زنی که مایه آرامش، سکون، ثبات و رویکرد مثبت جامعه در خانواده است، اول باید خود دارای آرامش فکری، روحی و جسمی باشد و این وظیفه ما مسئولان امور بانوان است که شرایط را برای سالم بودن زنان فراهم نماییم.
خزعلی اضافه کرد: در وهله نخست باید سرمایه انسانی به لحاظ کمی و کیفی حفظ شود و حفظ این سرمایه از نظر کیفی بدین سبب است که اگر جوان یا نوجوان از هویت اصیل خود خالی شد و نگاه، هویت و سبک زندگی دیگری به او رسوخ کرد باردیگر جمعیت را از دست داده ایم و با مساله مهاجرت و کمبود کمی جمعیت مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به قانون انطباق امور اداری و فنی موسسات پزشکی گفت: اجرای این قانون بسیار ضعیف شده و گلایه زنان را به همراه داشته است برای اینکه خیلی از موازین شرعی در مراجعه زنان به مراکز درمانی و بیمارستانها رعایت نمی گردد حال آن که در کشورهای اروپایی وقتی ببینند بیمار، خواهان خدمات خاصی است به او اهمیت می دهند و این جای تاسف دارد که در کشور ما به این مساله کمتر اهمیت می دهند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار داشت: اکنون در بعضی مراکز قضایی مربوط به آسیبهای در رابطه با زنان و کودکان شرایطی فراهم گشته است که دیگر زنان خودسرپرست یا بدسرپرست لطمه دیده مجبور نشوند در ادارات مختلف پیگیر مسایل خود باشد.