در یك مطالعه مشخص شد

عصاره خرما منبع باکتری های پروبیوتیک

عصاره خرما منبع باکتری های پروبیوتیک

خاتون یار: پژوهشگران با انجام یک مطالعه بر روی سه نوع خرمای مضافتی، پیارم و زاهدی، عنوان کردند که خرما می تواند منبعی برای باکتری های پروبیوتیک باشد.



به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، پروبیوتیک ها؛ میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، موجب سلامتی می شوند. تاثیر مفید باکتری های پروبیوتیک بر سلامت انسان و حیوان به نحو گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و در موارد مختلف تایید شده است.

پروبیوتیک ها را می توان از منابع مختلفی مانند لبنیات و میوه ها استخراج کرد. بررسی های اولیه حاکی از آنست که خرما می تواند یکی از موادغذایی مهم برای دستیابی باکتری های پروبیوتیک «باسیلوس» و «اسیدلاکتیک» باشد.

بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه، امکان استخراج باکتری های پروبیوتیک اسید لاکتیک و باسیلوس را از عصاره آبی سه نوع خرمای «مضافتی»، «پیارم» و «زاهدی» بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، ابتدا در آزمایشگاه عصاره آبی خرما، استخراج شد و سپس برای جداسازی باکتری ها، عصاره های استخراج شده، به محیط های کشت، انتقال داده شدند. بعد از پنج روز کشت، مشاهده شد که کلونی ها یا مجموعه های باکتریایی در محیط کشت، شکل گرفتند. با انجام بررسی های میکروسکوپی، کلونی هایی که از نظر ظاهری مشابه باکتری های مورد نظر بودند، جداسازی شدند و مورد بررسی های دقیق تر بیوشیمیایی و مولکولی قرار گرفتند.

مشاهدات این آزمایشات نشان داد که باکتری های جدا شده از عصاره خرمای مضافتی متعلق به خانواده «لوکونوستوک مزانتروئیدس»، باکتری های جدا شده از خرمای پیارم متعلق به خانواده «باسیلوس سوبتلیس» و باکتری های جداشده از خرمای زاهدی متعلق به خانواده «ﭘﺪﯾﻮﮐﻮﮐﻮس ﭘﺎرواﻟﻮس» بودند. ارزیابی های انجام شده حاکی از این بود که هر سه نوع باکتری خاصیت های پروبیوتیک داشتند.

پژوهشگران این مطالعه باتوجه به نتایج به دست آمده می گویند: بررسی های انجام شده نشان میدهد که خرما در مجموعه غذاهای پروبیوتیک قرار دارد و می توان عصاره آبی خرما را برای غنی سازی و تهیه موادغذایی پروبیوتیک به کار برد.

به گفته این محققان؛ باتوجه به خاصیت های باکتری های پروبیوتیک، می توان عصاره آبی خرما و یا گوشت خرما را برای جلوگیری از بیماریها سفارش کرد.

در انجام این تحقیق مینا سیف زاده و محمد ربانی؛ پژوهشگران گروه زیست شناسی دانشگاه اصفهان و علی اصغر خانی پور از پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی بندرانزلی با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه تابستان سال جاری بصورت مقاله علمی با عنوان «شناسایی باکتری های پروبیوتیک عصاره آبی خرماهای مضافتی، پیارم و زاهدی» در نشریه پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران) انتشار یافته است.





منبع:

1400/07/16
14:18:33
0.0 / 5
1004
تگهای خبر: بیمار , بیماری , خانواده , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان