بایدها و نبایدهای غذایی بیماران کرونایی

بایدها و نبایدهای غذایی بیماران کرونایی

به گزارش خاتون یار با وجود گذشت حدود دو سال از پاندمی کرونا، هنوز هم درباره این بیماری مرموز، سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد که یکی از این سوالات درباره رژیم غذایی بیماران کرونایی است.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، آزاده نجارزاده متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد در یک گفت وگوی زنده اینستاگرامی در تشریح بایدها و نبایدهای غذایی بیماران کرونایی، اظهار داشت: نیاز های تغذیه ای بیمار کرونایی کمی متفاوت با دیگر افراد است. شخصی که مبتلا به یک بیمار عفونی می شود، باید انرژی بیستری دریافت کند. بیمار کرونایی به منابع پروتئینی بیشتری نیاز دارد. علاوه بر این، بی اشتهایی و از دست دادن توانایی تشخیص بو و مزه سبب می شود بیمار غذای کمتری بخورد و در نتیجه بیشتر از پیش نیازمند منابع غذایی باشد.
وی براین اساس سفارش کرد که بیماران کرونایی برای تأمین انرژی خود باید تعداد وعده های غذایی خویش را بالا برند و به عبارت دیگر انرژی مورد نیاز بدن خویش را با کاهش حجم و میزان هر غذا اما به تناوب تأمین کنند. مهم ترین نکته برای مراقبت از یک بیمار کرونایی، تغذیه با فواصل کوتاه است.
این متخصص تغذیه این را هم اظهار داشت که غذای بیمار کرونا باید علاوه بر دارا بودن مقادیر بالای انرژی و پروتئین از ریزمغزی هایی مانند ویتامین A، سلنیم و زینک هم بهره مند باشد.
به گفته وی، حریره بادام بخصوص با بادام پوست کنده یکی از بهترین وعده های غذایی برای بیمار کرونایی است. در صورتیکه بدن بیمار به شیر واکنش نشان داد جایگزین این غذا هم تخم مرغ است و منابع پروتئینی موجود آن بسیار غنی است. البته در ارتباط با مصرف شیر، هر فرد باید با عنایت به وضعیت بدن خودش شیر را مصرف کند. امکان دارد مصرف شیر در بعضی افراد سرفه را تشدید کند و پیشنهاد ما به این افراد جایگزین کردن شیر با ماست و دیگر مواد حاوی کلسیم است. همینطور میتوان در صورت نیاز از مکمل های کلسیم بهره برد.
دکتر نجارزاده بهترین نان برای مصرف بیمار مبتلا به کووید را نان سبوسدار بیان کرد.
وی به مواد غذایی سازگار و ناسازگار با بدن یک بیمار کرونایی اشاره نمود و اضافه کرد: بهترین غذا برای یک فرد مبتلا به کووید سوپ است. سوپ مناسب برای افراد کرونایی سوپی است که از ماهیچه گوسفند تهیه شده باشد چون که از منابع غنی ویتامین B12 برخوردار می باشد. بهتر است برای تهیه این سوپ از سبزیجاتی استفاده گردد که رنگ زرد یا قهوه ای دارند میتوان از کدو حلوایی و هویج بهره برد چون که کدو سبب بهبود وضعیت گلوی بیمار کرونایی می شود و بدن بیمار طبق تجارب چندماهه ما در مبارزه با این بیماری پاسخ خوبی به آن می دهد. در سوپ باید از گندم و جو استفاده گردد و حبوبات مانند ماش و عدس هم گزینه های خوبی جهت استفاده در سوپ هستند. همینطور در زمان مصرف هم سوپ با آب لیموی تازه خورده شود تا بیمار مقادیر خوبی از ویتامین ث را هم دریافت کند.
در کنار آب، نوشیدن آبمیوه های مختلف البته بجز آب انگور که سبب تحریک سرفه ها می شود، از دیگر سفارش های این متخصص تغذیه به بیماران کرونایی است و در تکمیل آن هم اظهار داشت: افرادی که نگران بالا رفتن قندخون به جهت مصرف آبمیوه ها هستند می توانند آنرا در فواصل معین تقسیم کرده و مصرف کنند.
به گفته وی، ادویه ها به صورت کلی تحریک کننده سیستم تنفسی هستند. بجز زردچوبه و زعفران، که آنتی اکسیدان های قدرتمندی دارند باقی ادویه ها و میوه هایی مانند خربزه و انگور برای سیستم تنفسی مشکل ایجاد می کنند.
نجارزاده همینطور مصرف داروهای مکمل را بلامانع خواند و اظهار داشت: در کنار مصرف غذاهای مذکور تزریق آمپول های مکمل مانند ب کمپلکس، ب 12 و قرص های ویتامین می تواند در کنار پروتئین و انرژی تأمین شده، بیمار را از نظر ویتامین هم غنی کند و به بهبودی هرچه سریعتر او کمک نماید.



1400/05/29
14:19:39
0.0 / 5
1140
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پوست
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان