ترشیدگی دختران داستان روز گذشته و كودك همسری مسئله امروز

ترشیدگی دختران داستان روز گذشته و كودك همسری مسئله امروز

یک جامعه شناس اظهار داشت: مسئله روز گذشته خانواده ها ترشیدگی دختران و مسئله امروز آنها ازدواج زود هنگام است. امروزه خانواده ها حاضر نیستند دختران را در سنین کمتر از ۱۸ سال به ازدواج در آورند. در گذشته بیشتر از ۸۰ درصد افراد جامعه ازدواج قبل از ۱۸ سالگی را ضروری می دانستند در حالیکه تفکر امروزی عکس آن است و ازاین رو افراد کودک همسری را بعنوان یک مسئله تلقی می کنند.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، سعید معیدفر در وبینار «سلامت خانواده و ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و حقوقی کودک همسری»، اظهار نمود: در گذشته مهم ترین نقش ها در اختیار مردان بود و زنان و افراد با سنین پایین نقش های اصلی را بر عهده نداشتند، اما امروزه با مفاهیمی نظیر شهروندی و تساوی حقوق مواجه ایم و نمی توانیم زنان را بعنوان تابعین در نظر بگیریم بلکه همه در مقابل قانون مساوی و در زندگی اجتماعی سهیم اند و ازاین رو است که کودک همسری در تزاحم با امر شهروندی به حساب می آید.


۱۷ درصد ازدواجها در بعضی مناطق، کودک همسری است

دانشیار جامعه شناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در بعضی مناطق کشور ۱۷ درصد از ازدواج ها کودک همسری هستند، افزود: نه تنها در گذشته ازدواج زیر سن ۱۸ سال در جامعه مسئله نبود بلکه امری رایج و معتبر بوده است و تمام تلاش بر این بوده ازدواج زیر سن ۱۸ سال صورت گیرد چونکه لزوم و کارکردهایی داشته است.
وی اظهار داشت: در گذشته جمعیت زیاد لازمه تولید محصول بوده است ازاین رو نیروی انسانی زیاد لزوم بقای درون جامعه بوده، از طرفی در گذشته به دلیل فقدان بهداشت آمار مرگ هم زیاد و این گونه سن ازدواج به بلوغ جسمی نزدیک می شده تا تعداد بیشتری فرزند برای تجدید نسل وجود داشته باشد. از طرفی اجتماعات پیشین، اجتماعات ساده ای بودند به صورتی که افراد برای نقش آفرینی در گروه های اجتماعی احتیاج به تخصص نداشتند، خیلی از نقش ها از پیش تعیین می شده و حتی ازدواج افراد از بدو تولد مشخص می شده است و ضرورتی به تاخیر انداختن ازدواج وجود نداشت.

معیدفر خاطرنشان کرد: امروزه با دو واقعه جدید مواجه شدیم که ازدواج کودکان را به مسئله تبدیل نموده است و آن دو واقعه "تغییر شرایط زیست" و "تغییر ذهنیت ما نسبت به این نوع ازدواج ها" است. زندگی اجتماعی در گذشته روستا نشین بوده و نوع تولید مبتنی بر این روند بوده است. در گذشته بیشتر از ۸۰ درصد جمعیت ما روستا نشین بودند اما امروزه این روند معکوس شده و حتی زندگی روستا نشینان همانند زندگی شهرنشینان شده است.
وی ضمن اشاره به مسئولیت و مهارت و دانش بالا برای تربیت کودک در عصر جدید، اظهار نمود: امروزه امکان تربیت فرزند بدون دانش از بین رفته است. امروز ما به لحاظ کمی فرزندان را تربیت نمی نماییم بلکه کیفیت مهم می باشد و ازاین رو این سوال پیش می آید که آیا ازدواج در کودکی امکان تربیت فرزندی که در جهان بتواند موثر باشد را فراهم می کند؟.
دانشیار جامعه شناسی دانشگاه تهران به بیان نتایج کودک همسری در دنیای معاصر پرداخت و اظهار داشت: توسعه نیافتگی، شکل نگرفتن خانواده پایدار، استثمار زنان، افزایش خشونت خانگی، خیانت و فرار، خودسوزی و خودکشی و سایر صدمه های اجتماعی، نتایج روانی و اجتماعی، تثبیت فرهنگ جنس دوم و... همچون نتایج کودک همسری است.
معیدفر اعتقاد دارد که امروزه خانواده ای پایدار می باشد که رابطه میان اعضای آن پویا است. در گذشته زنان تا حد زیادی جنس دوم محسوب می شدند و کودک همسری هم فرآیند جنس دوم و پدر سالاری و مرد سالاری گذشته را تشدید و بازتولید می کند و این گونه است که استمرار کودک همسری به استثمار زنان می انجامد.
به قول این جامعه شناس همچون عوامل کودک همسری در جامعه امروز فقر، محرومیت از تحصیل، اعتیاد، مهاجرت، نگرانی برخی خانواده های سنتی از بی آبرویی، تقابل سنت و مدرنیته، چرخه معیوب فرهنگ و جامعه پذیری و بازتولید ایدئولوژی خانه نشین کردن زنان است.
معیدفر در انتها اظهار داشت: کودک همسری معلول فقر، تبعیض و صدمه های اجتماعی و... است و این چرخه با ازدواج کودکان استمرار پیدا می کند و می تواند خویش را باز تولید نماید. شکاف عمیق طبقاتی، توسعه نابرابر و فقر همچون عوامل ازدیاد کودک همسری است و همین مساله است که منجر به توجه بیشتر از پیش به کودک همسری در جامعه امروز شده است.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، روز نخست این وبینار با همکاری انجمن علمی مامایی ایران، معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و انجمن علمی پزشکی اجتماعی در ۴ اسفند و روز دوم آن در ۵ اسفند برگزار شد.





1399/12/06
14:18:11
0.0 / 5
890
تگهای خبر: پزشك , تولید , خانواده , زنان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان