رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی خبر داد

تولید جیره غذایی ۲۴ تا ۴۸ ساعته در كشور

تولید جیره غذایی ۲۴ تا ۴۸ ساعته در كشور

رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اعلان اینكه سند ملی پایش آلاینده های مواد غذایی كه از طرح های كلان ملی است، به سبب محدودیت در اعتبارات در حد سند باقی مانده است، اظهار داشت: با بهره گیری از این سند قادر هستیم تا با كاهش آلاینده های مواد غذایی، سلامت جامعه را تضمین نماییم.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، دکتر قدیر رجب زاده در نشست خبری آنلاین امروز با اشاره به اینکه کلیه تحقیقات این موسسه با هدف کاربردی شدن در صنایع اجرائی می شود، اضافه کرد: بر این اساس حدود ۹۷ درصد از بودجه های ما بوسیله همکاری با صنایع تامین می شود.
وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در کشور، تصریح کرد: جهت بررسی وضعیت امنیت غذایی در کشور باید به آمارها دقت کنیم که آمارهای کشور در این حوزه مربوط به سال ۹۷ می شود. بر این اساس نسبت هزینه های خوراکی به کل هزینه ها ۲۴ درصد است که این آمار برای کشورهای پیشرفته بین ۹ تا ۱۴ درصد گزارش شده است.
رجب زاده با تاکید بر اینکه نسبت هزینه خوراکی به کل هزینه ها یکی از فاکتورهای امنیت غذایی به حساب می آید، افزود: افزایش این عدد سبب نگرانی از لحاظ دسترسی مردم به مواد غذایی سالم می شود که لازم است وضعیت اقتصادی مردم و دسترسی آنها به غذای سالم و مفید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به وضعیت صادرات و واردات کشور در حوزه مواد غذایی، خاطرنشان کرد: در بعضی از محصولات مانند غلات، گوشت مرغ و میوه جات صادرات داریم، ولی در محصولاتی مانند روغن و دانه های روغنی کمتر از ۲۰ درصد در داخل کشور تولید می شود.
وی افزود: این امر سبب شده است که در مواردی مانند کنجاله وابسته به خارج باشیم. کنجاله در تولید گوشت سفید و قرمز موثر است.

مأموریت پژوهشگران در حوزه امنیت غذایی
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی، سلامت غذا و امنیت غذا را از ماموریت های اصلی این موسسه نام برد و افزود: در این حوزه ما در حوزه های کاهش و استفاده از ضایعات مواد غذایی اقداماتی را در دستور کار قرار دادیم، چونکه برمبنای آمارها باوجود اینکه ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد، ولی دو درصد ضایعات مواد غذایی به ایران اختصاص یافته است.
وی افزود: در این حوزه پروژه های مختلفی را اجرائی کرده ایم که از آن جمله می توان به استفاده از ضایعات کارخانجاتی چون نبات سازی برای تولید الکل اشاره نمود.
رجب زاده تولید مواد اولیه مانند پایدارکننده ها و استارترها را از دیگر پروژه های این موسسه نام برد و خاطرنشان کرد: علاوه بر آن برای گروه های خاص مانند بیماران خاص و یا گروه های سنی خاص، جیره های غذایی را تهیه و به بازار عرضه نموده ایم.
بگفته وی، جیره غذایی برای دانش آموزان بمنظور کاهش کمبود انواع ویتامین ها و جیره غذایی برای افراد مسن همچون این دستاوردها به حساب می آید.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی همین طور افزود: با همکاری صنایع دفاع نیز جیره غذایی ۲۴ تا ۴۸ ساعته به ما واگذار شده است که در این پروژه مبادرت به تهیه جیره های غذایی کرده ایم.

تدوین سند ملی آلاینده های مواد خام کشاورزی
رجب زاده افزود: تدوین سند ملی پایش آلاینده های مواد خام کشاورزی یکی از طرح های کلان وزارت علوم است که در سال ۹۳ تصویب و این موسسه بعنوان مجری محوری انتخاب گردید.
وی با اشاره به اینکه در این پروژه مبادرت به تدوین سندی برای پایش آلاینده های مواد غذایی دام، طیور و انسانی شده است، تصریح کرد: این سند با همکاری این موسسه، وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه بقیه الله تدوین شد، ولی به علت محدودیت اعتبارات، این پروژه در حد تدوین یک سند باقی مانده است.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی تصریح کرد: این در شرایطی است که ما معتقدیم این سند حداقل می تواند به صورت پایلوت در خراسان رضوی اجرائی شود؛ چونکه یکی از معضلات اصلی ما وجود مواد آلاینده غذایی است که اگر این معضل رفع گردد، محصولات غذایی با آلاینده های کمتر در دسترس مصرف کننده قرار خواهد گرفت که سلامت جامعه را نیز دربرخواهد داشت.
رجب زاده این آلاینده ها را شامل باقی مانده سموم، آنتی بیوتیک ها و هورمون ها نام برد و اظهار داشت: هر چقدر ما در زمینه کاهش آلاینده ها تعلل نماییم، سخت تر می توانیم آنرا مدیریت نماییم.

تولید حسگرهای ویژه محصولات غذایی
وی از طراحی و تولید کیت های تشخیصی برای شناسایی بعضی از ترکیبات موجود در مواد غذایی آگاهی داد و اظهار داشت: ترکیباتی مانند تتراسایکلین، نیترید و پروکسیدها در روغن همچون مواد آلاینده در محصولات غذایی هستند که با استفاده از سنسورها می توانیم آنها را شناسایی نماییم.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی افزود: اینکه روغن ها تا چه زمانی قابل استفاده می باشد و ماندگاری آن تا چه زمانی است، به آسانی قابل تشخیص نیست؛ ولی با استفاده از این کیت ها می توانیم به صورت سریع و برخط میزان ماندگاری روغن ها را اعلام نماییم.
او همینطور تتراسایکلین ها را مواد آلاینده موجود در لبنیات دانست که کیتی برای تشخیص آن ساخته شده است و بگفته وی این پژوهشگران در حال رایزنی برای واگذاری دانش فنی آن به متقاضیان هستند.



5.0 از 5
1609
1399/07/29
20:02:51
تگهای خبر: بیمار , تحقیقات , تولید , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان