معتادان متجاهر افرادی كه مهارت زندگی بدون مصرف مواد را فراموش كرده اند

معتادان متجاهر افرادی كه مهارت زندگی بدون مصرف مواد را فراموش كرده اند

به گزارش خاتون یار یك پزشك و روان درمانگر اعتیاد می گوید: جمع آوری معتادان متجاهر در این شرایط كار بسیار پرزحمت، پردردسر و پرهزینه است و به نظر نمی رسد این طرح در نهایت از حیث درمان اعتیادی آنچنان نتیجه بخش باشد اما از حیث اینكه جمع آوری شوند و كمتر به چشم بیایند خوب است.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، داوود شیوایی با اشاره به اینکه جمعیت معتادان متجاهر برای مردم سالم و عادی نامطلوب است، اظهار نمود: فشار افکار عمومی سبب می شود سازمان ها مبادرت به جمع آوری معتادان متجاهر کنند، اما این سوال مطرح است که آیا در کلیت طرح جمع آوری معتادان متجاهر سوای مبحث کرونا تغییری به وجود آمده است و کسی که به مراکز ماده ۱۶ می رود با چه شرایطی مقرر است از این مراکز بیرون برود تا احیانا بار بعدی جامعه کمتر شود؟.
وی ادامه داد: آنچه در مدت نگهداری می توان برای این افراد انجام داد این است که کاری نماییم تا آنها دیگر مصرف کننده نباشند و در عین حال شغل یا مهارتی را هم یاد بگیرند تا در آینده وضعیت بهتری داشته باشند.
این روان درمانگر اعتیاد نظارت بر معتادان متجاهر بعد از ترک مراکز ماده ۱۶ را مهم برشمرد و اظهار داشت: فرض نماییم پس از شش ماه یا یک سال این افراد از این مراکز بیرون می آیند آیا پس از آن نظارت و کنترلی بر این افراد داریم؟ تا پیش از این نداشتیم یعنی برایشان هزینه و تلاش می شد تا آنها را برگردانیم ولی واقعیت این است که آنها مهارت زندگی بدون مصرف مواد را از دست داده اند چونکه اکثریت آنها سال های طولانی مصرف کننده مواد هستند و در هر وضعیتی مواد مصرف می کنند و بدون مواد تجربه زندگی را ندارند.
وی افزود: پس از اینکه این افراد از مراکز خارج می شوند و مهارتی را می آموزند نیازمند سیستم مددکاری هستیم تا بتواند این افراد را تحت پوشش قرار دهد و از وضعیت شان با خبر باشیم. با سیستم مددکاری هم کمکی به آنها می شود و هم تهدید بالای سرشان دارند که خیلی راحت احساس نکنند پس از اینکه شش ماه گذشت و بیرون آمدند به هر علتی بخواهند مواد مصرف کنند، چونکه در هر صورت افراد ضامن عمل خودشان هستند.
شیوایی اعتقاد دارد که اگر این سیستم را نداشته باشیم باز هم گرفتار مشکلات بیشتری خواهیم شد، حال امکان دارد بازگشت به مصرف مواد با تاخیر صورت گیرد، اما شانس اینکه به عدم مصرف شان ادامه دهند پایین است چونکه تجربه زندگی عادی و بدون مصرف مواد را سال هاست که از دست داده اند.
ایشان در ادامه از جمع آوری و تمرکز معتادان انتقاد نمود و اظهار داشت: وقتی معتادان را در جایی جمع آوری کنند و نتوانیم کنترلشان نماییم، آلودگی بین آنها سرایت می کند و امکان دارد گرفتاری های بیشتری داشته باشیم و درصد تلفات بالا برود. پذیرش شان در مراکز درمانی سخت تر و فشار به مراکز درمانی منتقل می شود، به تخت های آی سی یو بیشتری نیاز دارند و هزینه بیشتری خواهد داشت.
این پزشک که در برنامه ای رادیویی صحبت می کرد، با اشاره به معتادانی که با خانواده خود زندگی می کنند، اضافه کرد: ما طیف زیادی از معتادان را داریم که خطرناک تر هستند؛ با خانواده شان زندگی می کنند و هم با اکیپی از معتادان مواد مصرف می کنند. این افراد اگر آلوده شوند می توانند آلودگی را به خانواده شان منتقل کنند.
وی تصریح کرد: جمع آوری معتادان متجاهر در این شرایط کار بسیار پرزحمت، پردردسر و پرهزینه است و فکر نمی کنم این طرح در نهایت از حیث درمان اعتیادی آنچنان نتیجه بخش باشد اما از حیث اینکه جمع آوری شوند و کمتر به چشم بیایند، خوب است. البته اگر بودجه خوبی به سازمان بهزیستی تزریق شود می تواند موثر باشد در غیر این صورت توان بهزیستی در همین حدی است که تا کنون کار کرده است.



5.0 از 5
2877
1399/02/18
13:15:34
تگهای خبر: پزشك , خانواده , درمان , رفتار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان