تعیین مجازاتهای جدید برای خرده فروشان موادمخدر

تعیین مجازاتهای جدید برای خرده فروشان موادمخدر

خاتون یار: دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اشاره به وجود حدود 60 هزار معتاد متجاهر در كشور كه از بهمن سال قبل حدود 50 هزار نفر از­ آنان جمع آوری شده و مراحل درمان را طی می كنند اظهار داشت: هشت تا 10 هزار نفر از این معتادان بیماری هایی مانند زخم باز اچ آی وی یا هپاتیت دارند كه وزارت بهداشت تا دو ماه آینده باید ساز و كاری برای ایجاد مكان های ویژه ای برای نگهداری و درمان­ آنها­ ایجاد كند.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، اسكندر مومنی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبكه دوم سیما با اشاره به اینكه در تهران ۲۰۰۰ و در كشور بین ۸ تا ۱۰ هزار نفر از این معتادان بیماری هایی همچون زخم باز اچ آی وی یا هپاتیت دارند كه وزارت بهداشت تا دو ماه آینده باید ساز و كاری برای ایجاد مكان های ویژه ای برای نگهداری و درمان آنها­ ایجاد كند اضافه كرد: خانواده ۳۰ درصد ازمعتادان متجاهر جمع آوری شده نیز با دیدن وضع و مهارت آموزی آنها باردیگر این­ افراد را به خانواده بازگردانده و تحت پوشش خود قرار داده اند.

بگفته مومنی بر طبق قانون معتادان متجاهر یك ماه تا سه ماه و حداكثر شش ماه نگهداری باردیگر رها می شوند اما در این مدت درمان نمی شوند و مجبورند برای كسب درآمد سرقت، كلاهبرداری یا­ زورگیری ­كنند اما با اصلاح قانون دستگاه های مرتبط تا زمانی كه مطمئن نشوند معتاد متجاهر درمان نشده و مهارت نیاموخته است وی را آزاد نمی كنند.
بنابر اظهارات دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر سن اعتیاد در كشور بطور میانگین ۲۴ سال و چند ماه است و برمبنای بررسی های ستاد مبارزه با مواد مخدر از سال ۸۶ تا ۹۷ بطور میانگین ۵ درصد رشد مصرف مواد مخدر از نظر كمی افزایش یافته و از نظر كیفی نیز از سنتی به صنعتی تغییر كرده است.

وی اظهار داشت: در خوشبینانه ترین حالت ۲۰ درصد معتادان بعد از درمان به چرخه اعتیاد باز نمی گردند اما با راه اندازی اردوگاه هایی معتادان متجاهر و آموختن یك مهارت به آنها درصد كسانی كه به چرخه باز نمی گردند بیشتر می شود این در حالیست كه بیشتر از ۵۰ درصد معتادان شاغل بوده اند و باید اعتماد به نفس آنها بازگرداند.

دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه میزان شیوع مواد مخدر دركشور را بطور میانگین 5.4 درصد اعلام نمود كه استان های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، كرمان، فارس، خراسان شمالی و مركزی در بیشتر از این میانگین قرار دارند.

وی با اشاره به اینكه بر طبق آخرین آمار نرخ شیوع­ در بین دانش آموزان 2.1 درصد است اظهار نمود: این روند افزایشی نیست. همین طور تهران، خراسان جنوبی، فارس، سمنان، البرز و خوزستان در رتبه های نخست این آمار هستند.
بگفته مومنی نرخ شیوع در دانشجویان4.7 درصد است و ­استان های چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، كهگیلویه و بویراحمد، قزوین، مركزی، تهران و سمنان بیشترین این نرخ را دارند.

دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ­­۵۴ درصد مواد مخدر مصرفی دركشور تریاك، ۱۲ درصد مربوط به ماری جوآنا، گل، حشیش و علف و هشت درصد مربوط به شیشه و هفت درصد مربوط به هروئین است.

وی ادامه داد: در سال ۲۰۰۰ میلادی­ ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن مواد مخدر در افغانستان تولید می شد اما حالا به ۹ هزار تن رسیده است. قاچاق شیشه كنترل شده و كشفیات ما دراین زمینه ده برابر شده است. در چهار ماه سال قبل ۵۰۰ كیلو شیشه كشف كرده ایم اما امسال­ و در این مدت پنج هزار كیلو شیشه كشف كرده ایم. این در حالیست كه به سبب چند برابر شدن لابراتوارهای تولید شیشه و افزایش بسیار زیاد ورود پیش سازه های مواد صنعتی مخدر از هند و پاكستان به افغانستان هزینه های تولید شیشه با افزایش تولید كاهش یافته است.

مومنی اضافه كرد: این مساله سبب كاهش قیمت شیشه در كشور ما شده­ است اما بقیه مواد مخدر روند افزایشی قیمت دارند. همین طور شیوع مواد روان گردان افزایش نیافته و آهنگ رشد آن كنترل شده است.
وی با اشاره به اینكه یكی از راهكارهای مبارزه با قاچاقچیان­ ضربه به بنیان های اقتصادی آن هاست اضافه كرد: اینكه بر طبق قانون باید اموال ناشی از این جرم از قاچاقچیان مصادره شود كار را برای ضابطان خیلی مشكل كرده است. این قانون باید برعكس شود و قاچاقچی ثابت كند اموالی كه دارد از قاچاق نیست. خواهان این قانون شده ایم اما برای تثبیت باید مراحل اجرایی آن طی شود.

دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: هم مجازات قاچاقچیان باید بازدارنده شود و هم بنیان های مالی آنها­­ به نفع كشور مصادره شود. البته دستگاه قضایی از همه ظرفیت های خود استفاده می نماید اما قانون باید اصلاح گردد.

وی با اشاره به اینكه ۴۵ تا ۵۰ درصد كل مواد مخدر افغانستان از ایران عبور می كند و اگر جمهوری اسلامی با آن مقابله نكند اروپا ضربات سختی می خورد اظهار داشت: زمانی كه محموله هایی از قاچاقچیان مواد مخدر كشف می شود مسئولان كشور مقصد را دعوت می نماییم و به آنها نوع محموله و مقصد آنرا اعلام می نماییم و از آنها می خواهیم با توزیع كنندگان این محموله ها در كشورشان برخورد كنند و به ما گزارش دهند اما نه تنها گزارشی داده نمی گردد بلكه چند ماه­­ بعد می بینیم باردیگر محموله به همان مقصد ارسال شده است كه این نشان دهند ضعف كشورها در مقابله با قاچاق مواد مخدر است.

مومنی اظهار داشت: مقرر است مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر برای اصلاح قانون به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود برای اینكه قوانین گذشته را نیز مجمع تصویب كرده است. برای خرده فروشان نیز قرار شده جرائم مناسبی تعیین شود و آنها در اردوگاه های معتادان متجاهر قرار بگیرند.

دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در حوزه مقابله با قاچاق مواد­ مخدر مجاهدت های بسیار انجام و سه هزار شهید داده ایم و در حوزه درمان نیز درمنطقه سرآمد هستیم اما در پیش گیری از مصرف مواد مخدر غفلت كرده ایم. در طرح یاری گران كه در آن اولویت آموزش و پرورش قرار داده شده­ است­ زمینه های به وجود آورده ایم­ كه این طرح از مهر شروع می شود. بهبود سبك زندگی، پرهیز از رفتارهای پر خطر و توجه به ورزش برنامه های پیش بینی شده برای گروه های هدف در آموزش و پرورش است؛ در سال نخست اجرای این برنامه ۱۰ هزار مدرسه را در كل كشور تحت پوشش قرار می دهیم.

وی با بیان­ اینكه صدا وسیما نقش بسیار مهمی در ایجاد جریان رسانه ای برای مقابله با مصرف مواد مخدر را دارد اظهار داشت: سامانه ملی اطلاعات طراحی شده كه به دستور رئیس جمهور در سه ماه آینده همه دستگاه های در رابطه با مسئله اعتیاد و مواد مخدر باید به این سامانه بپیوندند و اطلاعات خودرا در آن قرار دهند.




منبع:

5.0 از 5
4196
1398/05/10
00:42:08
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان