سن بلوغ یك سال و نیم كاهش پیدا كرده است

سن بلوغ یك سال و نیم كاهش پیدا كرده است

خاتون یار: یك روانشناس كودك و نوجوان با اشاره به اینكه برمبنای برخی تحقیقات، سن بلوغ حدود یك سال و نیم كاهش پیدا كرده است، اظهار داشت: هنوز علت دقیقی برای بروز بلوغ زودرس پیدا نشده، اما به نظر می رسد نوعی تغییر همگانی در روند رشد نسل بشر در حال وقوع است.



مونا فلسفی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه دوران بلوغ زمان طوفان فشار، پرخاشگری و استقلال طلبی است، اظهاركرد: در سن بلوغ نوجوانان خودرا از بقیه متمایز می دانند و تصور می كنند كارهایی كه انجام می دهند آنها را از بقیه متمایز می كند. باتوجه به اینكه انزوا طلبی خاص دوران بلوغ است، نوجوانان علاقه دارند در این دوران تنها باشند چونكه آنها به دنبال هویت جنسی خود هستند. پس والدین نباید در دوران بلوغ به فرزندانشان فشار بیاورند.

وی با اشاره به اینكه بلوغ جسمانی در دختران در سن ۱۱ و نیم سالگی و در پسران در سن ۱۳ و نیم سالگی اتفاق می افتد، اظهار داشت: اگر دختران قبل از هشت سالگی و پسران قبل از ۹ سالگی وارد بلوغ شوند، گرفتار بلوغ زودرس شده اند. برمبنای تحقیقات انجام شده هم اكنون سن بلوغ حدود یك سال و نیم كاهش پیدا كرده است و هنوز علت دقیقی برای بروز بلوغ زودرس پیدا نشده است اما بنظر می رسد نوعی تغییر همگانی در روند رشد نسل بشر در حال وقوع است.

بنابر اظهارات این متخصص روانشناس و طبق تحقیقات انجام شده، سن بلوغ در گذشته در كشورهای آمریكا و ژاپن حدود ۱۲ الی ۱۴ سال بود كه هم اكنون این رقم به سن دبستان كاهش پیدا كرده است.

فلسفی رژیم غذایی نامناسب، استفاده از غذاهای فرآوری شده مانند كنسروها، چاقی، درمان های هورمونی جهت افزایش قد، جهش ژنی، سیگار كشیدن مادر در دوران بارداری، مصرف بیش از حد گوشت قرمز، تماشای بیش از حد تلویزیون، استفاده بیش از اندازه كودكان از فضای مجازی و حضور كمرنگ پدر در خانواده را از عوامل بروز بلوغ زودرس در ایران و دیگر كشورهای جهان دانست.

به گفته وی اگر والدین در زمینه بلوغ آگاهی صحیحی نداشته باشند و یا با وجود آگاهی نتوانند اطلاعات را به درستی به فرزندان خود منتقل كنند، كودكان آنان در نهایت گرفتار بلوغ زودرس می شود این درحالیست كه بلوغ زودرس سبب بروز رفتارهای ریسك پذیر و پرخطر جنسی در آینده خواهد شد.

این روانشناس كودك و نوجوان در ادامه چاقی، كوتاهی قد، افسردگی، مشكلات رفتاری و روانی، فعالیت های جنسی زودهنگام و پرخاشگری را از عوارض بلوغ زودرس دانست و اظهار داشت: والدین می توانند جهت پیشگیری صحیح از بلوغ زودرس در كودكانشان برنامه هایی مانند كاهش استفاده از گوشت قرمز، رژیم غذایی مناسب، استفاده از پروتئین های مورد نیاز سن كودكان، استفاده نكردن از ظروف پلاستیكی و كنسروی، ایجاد محیط شاد، استواری خانواده، تعدیل وزن و چك كردن میزان چربی كودكشان را مد نظر قرار دهند.

فلسفی با اشاره به اینكه حضور پدر در كنار دختر در دوران بلوغ نقش موثری دارد، اظهاركرد: باتوجه به اینكه دختران به سبب تغییرات ظاهری، در این دوران اعتماد به نفسشان كاسته می شود و این تغییرات جسمی عوارض روانشناختی متعددی برای آنها ایجاد می كند، پس حضور والدین همچون پدر در كنار كودكان نقش موثری در تربیت آنان دارد.

این روانشناس كودك و نوجوان در بخش دیگری از این گفت و گو با تاكید بر اینكه والدین باید جهت تربیت مناسب فرزندان خود تربیت جنسی را مد نظر داشته باشند، اشاره كرد: برخی والدین تصور می كنند تربیت جنسی فرزندان یعنی صحبت كردن درباره رابطه جنسی با آنان این در حالیست كه تربیت جنسی یعنی والدین از سنین ۲ تا ۳ سالگی كودكان را تا حدودی با اندام خصوصی و حریم شخصی آشنا و آماده كنند تا از لطمه های آینده جلوگیری شودو

وی اضافه كرد: اغلب كودكان در سنین ۳ الی ۵ سالگی درباره اینكه چطور به وجود آمده اند، كنجكاوی دارند اما اغلب والدین در مواجهه با این سوال فرزندان خودرا تنبیه می كنند، حال آنكه كودكان درنهایت به اشتباه و با كنجكاوی بیش از حد این مساله را از همسالان خود می آموزند. پس والدین باید با فرزندان خود به صورت دوستانه درباره این مسائل صحبت كنند.

بنابر اظهارات فلسفی كودكان باید از والد همجنس خود تربیت جنسی را بیاموزند تا بتوانند نقش جنسیتی خودرا به درستی ایفا كند بطوریكه قبل از سن بلوغ باید كودكان علایم بلوغ را بدانند و نسبت به آن آگاه باشند. بطور مثال اگر دختران از عادت ماهیانه پس از سن بلوغ آگاهی نداشته باشند، گرفتار استرس خواهند شد، بنا بر این والدین باید فرزندان را در زمینه مسائل جنسی در راه درست هدایت كنند.




5.0 از 5
4259
1398/02/02
15:58:20
تگهای خبر: تحقیقات , درمان , رفتار , فرزند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان