وزیر دادگستری:

اگر می خواهیم جامعه را اصلاح کنیم باید از کودک شروع کنیم

اگر می خواهیم جامعه را اصلاح کنیم باید از کودک شروع کنیم

به گزارش خاتون یار، وزیر دادگستری نسبت به ساماندهی کودکان کار و زباله گرد تاکید نمود.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، رحیمی در اختتامیه سومین کارگاه نظام پشتیبانی از اطفال و نوجوانان با اشاره به اینکه حقیقت اینست که تعالیم عالی اسلام در مورد کودک بسیار غنی است، اظهار داشت: اصل مبحث تربیتی راجع به کودک است و اگر می خواهیم جامعه را اصلاح نماییم باید از کودک شروع نماییم، اما حقیقت اینست که در اجرا به احکام توجه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع هایی در این کارگاه عنوان شد که در چند مساله به جز تفاهم و همکاری دستگاههای مختلف قابل حل نیست، اظهار داشت: یک مبحث که با اصلاح آیین نامه آثار آن در جامعه دیده شد بحث فرزندخواندگی و پشتیبانی از کودکان بد و بی سرپرست بود. چون که مطابق قانون اگر کودک بی سرپرست یا بدسرپرست باشد با دستور دادستانی تحویل بهزیستی می شود و این افراد یا در بهزیستی نگهداری می شوند و یا به مراکز شبه خانواده داده می شوند. مراحل فرزندخواندگی هم پیچیده بود بگونه ای که خیلی از افراد قادر به فراهم کردن لوازم و مقدمات آن نبودند و یا برخی خانواده ها مایل نبودند که کودکان معلول را به فرزندخواندگی قبول کنند اما با اصلاح آیین نامه به بهزیستی اجازه دادیم بطور موقت کودکان را به خانواده ها بدهند که این مورد در هیات دولت هم تصویب گردید که باعث می شود ما در مراکز بهزیستی طفل بد و بی سرپرست نداشته باشیم که این مورد آثار و برکات زیادی دارد و اگر کودکان و خانواده ها مایل بودند می توانند در همان خانواده ها ادامه دهند.
وی با اشاره به اینکه ما در مرجع ملی حقوق کودک عزم جدی داریم که با کمک دستگاههای مختلف برای کودکان کار کاری نماییم، اظهار داشت: اولویت اول کودکان کار خیابان است که واقعا در شان نظام اسلامی با این همه احکام متعالی نیست که در چهارراه ها پنج کودک بخواهند یک دفعه ماشین را پاک کنند و یا تکدی گری کنند، درست است که اکثرا اتباع هستند اما چه فرقی می کند؟!
وزیر دادگستری اضافه کرد: من و شما باید این مساله را حل نماییم هر چند معتقدم که در این کارگروه جای مدیران بهزیستی که اصل کار با آنها است، خالی است. اما باید مساله کار کودک خیابان را حل نماییم و از آنجاییکه وقتی ظرفیت بهزیستی خالی شود می توانیم این کودکان را پس از غربالگری توسط بهزیستی در صورتی که خانواده ای مایل باشد آنها را به خانواده ها بدهیم اما اگر بد سرپرست و بی سرپرست و زیر 18 سال سن داشتند و اگر خانواده ای بود می تواند موقتاً از آنها نگهداری کند. هر چند که امکان دارد بگویید خانواده ای که مایل باشد این افراد را به فرزندی بگیرد کم هستند. بنابراین کودکان بد و بی سرپرست را به مراکز می آوریم و به هیچ وجه اجازه ندارند که در خیابان باشند ولو حتی اتباع باشند. چون که ما کودک را می شناسیم نه اتباع و غیر اتباع را.
وزیر دادگستری با اشاره به اینکه یک برخی از کودکان کار خانواده دارند اما فقیر هستند، اظهار داشت: هر چند که در بعضی مواقع باندهایی پشت این افراد هستند اما برخی خانواده ها برای تأمین معاش خود این کار را انجام می دهند که ما کودک را باید به خود خانواده بدهیم اما باید از خانواده با کمک خیرین حمایت شود.
وی با اشاره به اینکه مرجع ملی حقوق کودک وظایف زیادی دارد اظهار داشت: کار زیادی می شود در مرجع ملی حقوق کودک انجام داد و ما باید کودکان کار را ساماندهی نماییم. البته ساماندهی به این معنا که آنها را جمع نماییم و نبینیم نه. بلکه باید حمایت نماییم.
وی در مورد زباله گردی کودکان هم با اشاره به اینکه قانون مدیریت پسماند داریم و بر طبق این قانون باید زباله از مبدا تفکیک شود، اظهار داشت: مسئول این مورد هم دهیاری ها و شهرداری ها هستند و اگر این تفکیک پسماند از مبدا صورت گیرد مبحث زباله گردی هم منتفی می شود و مطابق قانون متولی مشخص است اما دادستانی می تواند بعنوان حقوق عامه وارد شود.
وی با اشاره به اینکه ما دنبال مچ گرفتن نیستیم اما باید مساله جمع آوری شود، اظهار داشت: این کارگاه ها می تواند باعث هم افزایی شود و باید مرتب از دوستانمان پیگیر انجام وظایف شان باشیم.




منبع:

1402/04/31
18:21:34
0.0 / 5
260
تگهای خبر: خانواده , دستگاه , دولت , فرزند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان