سالمندان تنها تغییر سیمای سالمندی ایران طی سالهای آتی

سالمندان تنها تغییر سیمای سالمندی ایران طی سالهای آتی

خاتون یار: بنا بر اظهارات رییس سابق دبیرخانه شورای ملی سالمندان، در سال 1410 یعنی هشت سال دیگر با رسیدن متولدین سال 1350 به 60 سالگی شاهد افزایش سالمندان تنها یا با اطرافیان کم به عنوان یک سیمای جدید سالمندی خواهیم بود.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، حسام الدین علامه در یک برنامه رادیویی با اشاره به تغییر سیمای سالمندی ایران طی هشت سال آینده اظهار داشت: در سال ۱۴۱۰ که متولدین سال ۱۳۵۰ به ۶۰ سالگی می رسند، شاهد سیمای جدید سالمندی در کشور شاهد خواهیم بود.
وی افزود: به تبع این که متولدین سال ۵۰ شاهد لطمه های اجتماعی مانند طلاق، تجرد، قطعی، ناباروری، بی فرزندی و کم فرزندی را بودند؛ در سیمای جدید سالمندی شاهد افزایش سالمندان تنها یا با اطرافیان کم خواهیم بود که این امر تبعات زیادی دارد.
علامه همین طور این را هم اظهار داشت که در سال ۱۴۱۰ متولدین نخستین سال بیش زایی ایران (متولدین سال ۵۸) با متوسط سن ۵۲ سالگی وارد دوره بازنشستگی می شوند و افزایش جهش بازنشستگی خواهیم داشت.
بگفته این کارشناس مسائل جمعیت، هم اکنون جمعیت سالمند ایران ۹ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر و حدود ۱۱ درصد است که پیش بینی می شود در سال ۱۴۱۰ جمعیت سالمند ایران به ۱۴ درصد و در سال ۱۴۲۰ آمار سالمندان کشور به ۲۰ درصد برسد.
۳۰ میلیون سالمند ایران؛ از سال ۱۴۳۵ تا ۱۴۴۵ رییس سابق دبیرخانه شورای ملی سالمندان با اعلان اینکه از سال ۱۴۳۵ تا ۱۴۴۵ آمار سالمندان به ۳۰ میلیون نفر می رسد که اوج جمعیت سالمندی و بیشترین رشد سالمندی از نظر تعداد را خواهیم داشت، اشاره کرد: در سال ۱۳۹۸ جمعیت سالمند کشور ۱۰ درصد بوده و تا ۱۴۲۰ حدود ۲۲ سال جمعیت سالمندی کشور دو برابر می شود.
۲۰ درصد سالمندان ایرانی تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند وی عنوان کرد: هم اکنون حدود ۲۰ درصد سالمندان کشور (یک میلیون و ۶۰۰ هزار تا ۲ میلیون نفر) تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند و ۴۰ درصد سالمندان هیچ دریافتی و مستمری سالمندی ندارند.
رئیس سابق دبیرخانه شورای ملی سالمندان افزود: از نظر سلامت نیز هم اکنون، ۶۰ درصد منابع شرکت های بیمه صرف سالمندان می شود و مبلغی که سالمندان از جیب خود در عرصه سلامت و مراقبت می پردازند شش برابر بقیه دوران زندگی آنهاست. بیش از ۷ میلیون سالمند یعنی حدود ۷۱ درصد از سالمندان فاقد بیمه تکمیلی هستند و ۴ درصد هم از خدمات بیمه پایه برخوردار نیستند.
علامه در انتهای سخنان خود با اعلان اینکه در کشور ما مراکز اقامتی سالمندی محدود است اضافه کرد: در کشور ما ۱۵ هزار تخت سالمندی وجود دارد که به ازای هر ۷۰۰ سالمند یک تخت سالمندی وجود دارد، در صورتیکه در کشورهای توسعه یافته به ازای هر ۱۸ سالمند یک تخت وجود دارد.




منبع:

1402/03/27
16:38:55
0.0 / 5
298
تگهای خبر: خدمات , زندگی , سلامت , فرزند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان