كاهش سن مبتلا شدن به سرطان سینه در ایران صحت علمی ندارد
خاتون یار: تهران-رئیس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به برخی اظهارات در باره كاهش سن مبتلا شدن به سرطان سینه در ایران، اظهار داشت: كاهش سن مبتلایان به این بیماری در كشور صحت علمی و اپیدمیولوژی ندارد.
دكتر محمد علی محققی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: باتوجه به اینكه تعداد جمعیت زنان ایرانی در دهك های سنی 30 تا 40، 40 تا 50 و 50 تا 60 سال روبه افزایش است، تعداد موارد مبتلا شدن به این بیماری در این محدوده سنی هم بیشتر مشاهده می گردد.
وی سرطان سینه را رایج ترین سرطان در میان زنان ایرانی اعلام نمود و اظهار داشت: پس از دهه پنجم زندگی فراوانی این بیماری بیشتر می گردد.
رئیس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی تهران بیان داشت كه الگوی بروز سرطان سینه در ایران مشابه منطقه جنوب شرقی آسیا است و میانگین مبتلا شدن به این بیماری در حد این كشورها می باشد.
** افزایش سن نخستین باروری
وی با اشاره به اینكه سن نخستین باروری دركشور افرایش پیدا كرده است، اضافه كرد: تاخیر زمان نخستین باروری یا كم بودن تعداد بارداری، اگر در جامعه تبدیل به رفتار مفهوم داری شود، در آینده اثرات خودش در بروز بیماری ها نشان خواهد داد.
محققی ادامه داد كه تغذیه با شیر مادر یك عامل پیشگیری كننده خیلی از بیماری و عامل محافظت كننده از مادر و نوزاد است كه اگر نوزدان از آن محروم شوند بطور قطع اثرش را در پیداش بیماری ها در آینده خواهد گذاشت.
وی بر ضرورت پیشگیری از مبتلا شدن به سرطان سینه تصریح كرد و اظهار داشت: اگر مواردی مانند تحرك كافی، نداشتن افزایش وزن یا چاقی، مصرف غذاهای سالم و سبزیجات رعایت شود از بروز بعضی از موارد بیماری ها مانند سرطان جلوگیری می گردد.
رئیس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی تهران ادامه داد كه مصرف نكردن داروهای هورمونی، حاملگی و ازدواج در سنین پایین تر، شیر دادن به نوزاد و تعداد زایمان ها اگر به درستی با سبك های سالم و مسیرهای شناخته شده علمی صورت گیرد از بروز بعضی از بیماری جلوگیری خواهد شد.
علمی ** 1201 **1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب