100هزار كیلومتر راه در كشور بدون پایش است
خاتون یار: همدان - رئیس اورژانس هوایی كشور اظهار داشت: 100 هزار كیلومتر از طریق های فرعی و روستایی كشور زیر پوشش هیچ ارگانی نیست و نبود پایش آنها شمار تلفات حوادث جاده ای را افزایش داده است.
محمد سرور روز دوشنبه در نشست روسای مراكز آموزش درمانی، مدیران ستادی، مدیران شبكه بهداشت و درمان و مدیران اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان های استان همدان بیان كرد: آسفالت این راه ها با كمترین استاندارد انجام كه این مورد سبب افزایش چند برابری شتاب خودروها در آنها شده است.
وی افزود: در راه هایی كه هیچ گونه اهرم نظارتی مانند دوربین و پلیس وجود ندارد و مردم هم قوانین را رعایت نمی كنند، شمار تلفات را افزایش داده است.
سرور بیان كرد: زندگی عشایری همچنان در كشور معمول است و این افراد از طریق های مالرو كه نمی توان خدمتی توسط اورژانس زمینی عرضه كرد برای جابه جایی استفاده می نمایند ازاین رو راهی جز تقویت اورژانس هوایی نیست.
رئیس اورژانس هوایی كشور اظهار داشت: ایران ششمین كشور آسیا از نظر حادثه خیزی و آخرین كشور جهان از نظر تلفات حوادث رانندگی است.
وی خاطرنشان كرد: سال قبل 16 هزار نفر در حوادث رانندگی جان باختند و 730 هزار ماموریت ترافیكی و برابر همین تعداد حوادث غیر ترافیكی انجام شد.
سرور افزود: 6 تا هفت درصد درآمد ناخالص ملی كشور تنها در حوادث ترافیكی و تصادف ها از دست می رود كه این رقم سالانه برابر 72 میلیون قطعه سكه تمام بهار آزادی است.
وی ادامه داد: طبق استانداردها باید در هر 40 كیلومتر همینطور به ازای هر 50 هزار نفر جمعیت یك پایگاه امدادی اورژانس دایر كرد.
رئیس اورژانس هوایی كشور افزود: اكنون 2 هزار و 400 پایگاه اورژانس در كشور فعال است و شمار پایگاه های اورژانس هوایی با اجرای طرح تحول سلامت از پنج به 33 پایگاه افزایش یافت.
سرور اظهار نمود: امروزه شتاب توسعه و فراگیری فناوری در كشور بسیار تند است اما شكاف بین سرعت و توسعه فرهنگی وجود دارد كه این خلا سبب بروز حوادث و معضل های اجتماعی شده است.
وی اظهار داشت: برای جلوگیری از 700 هزار حادثه ترافیكی باید در حوزه ترافیكی چهار مولفه رعایت شود كه مهمترین آن آموزش چگونگی استفاده از فناوری و شناساندن فرصت ها و تهدیدها است.
سرور بر لزوم مهندسی راه و خودرو هم تصریح كرد و اضافه كرد: خودروهای هوشمند به سامانه های هایی مجهز شدند كه به صورت خودكار سرعت خویش را با تابلوی حاشیه جاده مطابقت می دهد و در صورت بروز خطای انسانی، راه برای راننده حادثه ساز هموار نیست.
وی اضافه كرد: توسعه اورژنس زمینی، دریایی، هوایی و موتورلانس در شهرهای پرترافیك همچون تهران برای كاهش زمان رسیدن به بالین فرد زخمی در دستور كار است.
سومین نشست هم اندیشی مسئولان پایگاه های اورژانس كشور به میزبانی همدان از روز شنبه شروع شده و تا امروز دوشنبه ادامه دارد.
7526/2087
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب