عضله مصنوعی 12 هزار برابر وزن خویش را تحمل می كند
خاتون یار: تهران - محققان یك عضله مصنوعی از جنس فیبر كربن و لاستیك ساختند كه قادر است 12 هزار برابر وزن خویش را تحمل كند.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان دانشگاه ایلینوی برای ساخت این عضله مصنوعی، فیبر كربن را كه ماده ای بسیار محكم و سبك است با لاستیك پلی دی متیل سیلوكسان (PDMS) تركیب كرده تا به ساختاری محكم و نرم بدل شود.
عضلات مصنوعی تابیده كه اخیرا اختراع شده اند، با استفاده از رشته های نایلونی ساخته می شوند و قادرند فشارهای كششی زیادی را تحمل كنند.
انعطاف پذیری این عضله مصنوعی جدید با اعمال جریان الكتریكی به دو سر آن افزایش می یابد. این اقدام باعث افزایش دمای عضله، جدا شدن فیبرهای كربن از یكدیگر و در نتیجه افزایش قطر و كاهش طول آن می گردد. بدین ترتیب باری كه به انتهای عضله متصل است در اثر انقباض عضله كشیده می گردد.
در آزمایش های اولیه مشخص شد حتی با اعمال جریان الكتریكی مختصر، این عضله مصنوعی قادر است باری بسیار سنگین را با قدرت بسیار زیاد بكشد. در واقع یك عضله مصنوعی كه تنها 0.4 میلیمتر قطر دارد با اعمال اختلاف پتانسیل 0.172 ولت بر سانتیمتر توانست 1.9 لیتر آب را به میزان 3.6 سانتیمتر جابه جا كند. به عبارت دیگر این عضله می تواند تا 12600 برابر وزن خون را جابه كرده و تا 60 مگاپاسكال فشار مكانیكی را تحمل كند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Smart Materials and Structures انتشار یافته است.
علمی (6)**9259**1584
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب