۲۰ درصد زنان سرپرست خانوار از هیچ حمایت بیمه ای برخوردار نیستند
به گزارش خاتون یار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به اینکه نیمی از زنان سرپرست خانوار نیازمند حمایت های خاص دولتی نیستند و توانمندند اظهار داشت: اما ۲۰ درصد زنان سرپرست خانوار از هیچ حمایت بیمه ای برخوردار نیستند.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، معصومه ابتکار ضمن اشاره به این که گرفتار جنگ اقتصادی هستیم که حاصل حضور یک رئیس جمهور بسیار بی خرد در آن سوی دنیا و اعمال تحریم های ظالمانه بی سابقه ضد کشورمان است اظهار داشت: در هیچ دوره ای چنین تحریم هایی را تجربه نکرده بودیم و همین سبب شد لطمات سنگینی به اقتصاد کشور وارد شود.
دولت با چالشها مقابله و کشور را از بحرانها عبور داد
وی ادامه داد: علاوه بر این ۱.۵ سال است که همه دنیا پاندمی کرونا را تجربه می کند که متاسفانه صدمات زیادی را به اقتصاد کشورها وارد کرد، خیلی ها پیشبینی می کردند اقتصاد ایران سقوط کند و افت ارزش پول ملی و مسائل در رابطه با ارز و بحران های ناشی از تورم بی حساب و کتاب و مسائل دیگر رخ دهد اما دولت با این چالش های سنگین و جنگ روانی که ضد مردم ایران از جهات مختلف وارد می شد مقابله نمود و کشور را از همه آن بحران ها عبور داد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ضمن اشاره به ایستادگی مردم و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری که از ابتدا مورد توجه دولت قرار گرفت و در سیاست گذاری ها و برنامه ها وارد شد اظهار داشت: مردم هم صبورانه ایستادگی کردند چون متوجه علل شده بودند و می دانستند که دولت منتخبشان تمام تلاشش را برای حل مشکلات به کار گرفته است. همچون اقشاری که در این بین خیلی خوب ایستادگی کردند زنان و بخصوص زنان سرپرست خانوار بودند. دولت به صورت خاص برای زنان سرپرست خانوار از آغاز کارش ستاد در ارتباط با زنان سرپرست خانوار را با حضور همه دستگاه ها تشکیل داد به نحوی که یک برنامه اقدام و عمل برای زنان سرپرست خانوار تنظیم شد.
نیمی از زنان سرپرست خانوار نیازمند حمایت های خاص دولتی نیستند
۲۰ درصد زنان سرپرست خانوار از هیچ حمایت بیمه ای برخوردار نیستند
ابتکار افزود: ما حالا یک درگاه اطلاعات جامع زنان سرپرست خانوار ایران را در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانی ها در وزارت رفاه داریم که تمام اطلاعات در ارتباط با وضعیت این زنان را که ۴.۵ میلیون نفر محاسبه می شوند در اختیار دارد و رصد و پایش کامل شرایط مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی زنان را در بر می گیرد. حدودا نیمی از این زنان، نیازمند حمایت های خاص دولتی نیستند و توانمند هستند و حدودا حدود ۷۰ درصد از بیمه و حمایت های تأمین اجتماعی استفاده می نمایند، اما درصدی که امکان دارد بین ۳۰ تا ۴۰ درصد باشند هنوز از بیمه و حمایت ها به صورت کافی برخوردار نیستند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به اینکه البته این حمایت ها هم در بهزیستی و هم کمیته امداد و در دولت رو به افزایش بوده است اظهار نمود: ما به صورت خاص طی سه سال قبل زنانی را شناسایی کردیم که از هیچ کدام از این حمایت ها برخوردار نیستند. یافتن این ها کار دشواری بوده است. ما فکر می نماییم از مجموع این ۴.۵ میلیون نفر حدود ۲۰ درصد باشند که از هیچ حمایت بیمه ای برخوردار نباشند.
ابتکار اضافه کرد: کار بزرگی که در دولت انجام شد این بود که دو الگو برای بدترین شرایط ترسیم و اجرا کردیم، یک الگو را در حاشیه شهرها در استان های مختلف اجرا کردیم که این زنان با همکاری وزارت کشور شناسایی شوند. جمعیت بزرگی شناسایی شدند. دوره های توان افزایی برای زنان گذاشته شد و خیلی از آنها آموزش دوره های مهارتی و در رابطه با کسب و کار و مهارت های تخصصی در کسب و کار را گذراندند و آمادگی ورود به بازار کار و تولید را پیدا کردند.
وی ضمن اشاره به این که الگوی دوم مشاغل خانگی است که بسیار بحث مهمی است و با همکاری وزارت رفاه بوجود آمد اظهار داشت: ما حالا در ۳۱ استان هم الگوی مناطق حاشیه و هم مشاغل خانگی را در دست اجرا داریم که بسیار مورد استقبال قرار گرفته و زنان سرپرست خانوار که قبلا در شبکه های حمایتی تأمین اجتماعی حضور نداشتند به سمت این طرح ها اقبال کرده اند. این افراد آمادگی پذیرش دارند و استان ها هر روز گسترده تر کار می کنند تا بتوانیم خانمهایی که هیچ توانایی ندارند را وارد شبکه های حمایتی نماییم و آنها که امکان آموزش پذیری و ایجاد کسب و کار دارند از برنامه های توان افزایی بهره مند شوند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری افزود: این الگوها در سندهای ارتقای وضعیت زنان و خانواده وارد شده و در استان ها در حال توسعه است. ۳۱ استان بر مبنای شاخصهای عدالت جنسیتی یک سند برنامه عملیاتی دارد که یک بخش آن زنان سرپرست خانوار هستند و این الگوها در آن برنامه ها لحاظ شده است، چونکه دست یافتنی است و شعار نیست. استان ها هم مکلف هستند برنامه های ارتقای وضعیت زنان را که یک سال و نیم است در شورای برنامه ریزی استان ها تصویب شده و بودجه گرفته است را اجرا کنند.
لایحه پشتیبانی از زنان در مقابل خشونت با گذشت ۵ ماه هنوز اعلام وصول نشده
ابتکار که در یک برنامه رادیویی سخن می گفت با اشاره به اینکه در این دوره در چند زمینه در رابطه با کرامت زنان کار کردیم که یک زمینه کار حقوقی و در ارتباط با زنان بود که امکان دارد در محیط کار یا در هرموقعیتی مورد سوءاستفاده و آزار و خشونت قرار بگیرند. لایحه حفظ کرامت و پشتیبانی از زنان در مقابل خشونت را با همکاری قوه قضائیه تنظیم کردیم و با اجماع قوه قضائیه در دولت تصویب گردید و پنج ماه قبل به مجلس رفته و منتظریم که اعلام وصول شود. مهم می باشد که بحث کرامت و حرمت زن ایرانی در جامعه فرهنگ سازی شود. دو قوه پشت این لایحه هستند و مبحث بارها مورد تاکید رهبری قرار گرفته است و نمی دانیم چرا پس از پنج ماه هنوز اعلام وصول نشده است.
منبع: khatoonyar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب