خوب و بد جمع آوری پاتوق معتادان متجاهر

خوب و بد جمع آوری پاتوق معتادان متجاهر

به گزارش خاتون یار درحالی كه چندی قبل نیروهای پلیس، طرح پاكسازی معتادان متجاهر را در شمال غرب تهران به منظور جمع آوری معتادان متجاهر آغاز نموده اند، رئیس انجمن درمانگران اعتیاد كشور می گوید: در صورتی می توان جمع آوری پاتوق های معتادان را امر موثری دانست كه پاتوق ها توسط گروه های همیار پاك سازی شود و معتادان پاتوق نیز بعد از جمع آوری،  تحت درمان و حمایت های طولانی مدت قرار گیرند.


مجتبی غالبی در گفت و گو با ایسنا، بیان كرد: عموما پاتوق معتادان توسط نیروهای پلیس شناسایی و پاك سازی می شود، این درحالیست كه حضور پلیس سبب فضای رعب و وحشت میان معتادان می شود و در این حالت وضعیت بدتر و پیچیده تر خواهد شد، چونكه خبر حضور پلیس در پاتوق، بین معتادان دست به دست می شود و معتادانی كه هنوز به دست پلیس نیفتاده اند محل پاتوق خودرا تغییر می دهند و از آنجایی كه برخی معتادان تزریقی هستند، توسط سركرده های گروه معتادان در نقطه جدیدی از شهر جمع می شوند كه در این حالت امكان پایش و حمایت و توزیع بسته های بهداشتی توسط گروه های همیار كاهش یافته و بیماری های عفونی مانند ایدز و هپاتیت گسترش یابد.
بنابر اظهارات این درمانگر اعتیاد، شناسایی پاتوق های معتادان امر مهمی است كه باید در دستور كار مسئولان قرار گیرد، اما این شناسایی زمانی اثربخش است كه بتوان در مركز پاتوق ها خدماتی به معتادان ارائه داد؛ سفارش می شود این خدمات ترجیحا توسط گروه های خودیاری به معتادان ارائه شود و شامل انواع حمایت های آموزشی، بهداشتی و حتی درمانی باشد.
رئیس انجمن درمانگران اعتیاد كشور اشاره كرد: اگر قصد پاك سازی پاتوق معتادان وجود دارد باید به آنها خدمات درمانی طولانی مدت ارائه شود، برای اینكه درمان اعتیاد در مدت زمان كوتاه امكان پذیر نیست. درمان اعتیاد تغییر رفتاری است كه با تلاش و استمرار محقق می شود. معتادانی كه خدمات درمانی و دارویی كوتاه مدت دریافت كرده و سپس به حال خود رها می شوند، امكان بازگشت آنها به چرخه اعتیاد بالاست.




غالبی اضافه كرد: بیشتر معتادانی كه در پاتوق ها اقامت یا رفت و آمد دارند دارای رفتارهای پرخطر بوده و معمولا نیازمند حمایت های مالی و بازتوانی شغلی و اجتماعی هستند.
این درمانگر اعتیاد در ادامه ضمن انتقاد نسبت به برخورد نامناسب برخی مراكز بازپروری و اقامتی با معتادان، اظهار داشت: گاها در حین پروسه درمان با معتادان رفتارهای نامناسبی می شود؛ اغلب اوقات شاهد این مساله هستیم كه مراكز اقامتی توسط معتادان بهبودیافته اداره می شود، اما می دانیم كه بهبودی از اعتیاد به صورت نسبی محقق می شود و بیشتر معتادان به بهبودی ۱۰۰ درصد دست پیدا نمی كنند و احتمال بهبودی كامل و تمام عیار در همه محورهای روانی رفتاری و اجتماعی زیاد نیست، حال آنكه سپردن جان و سلامتی تعداد زیادی انسان بیمار و نیازمند درمان، به فردی كه ممكنست هنوز خودش با رفتار و نگرش اعتیادی دست و پنجه نرم كند، می تواند لطمه را دوچندان كند.
وی معتقد می باشد كه در مراكز اقامتی، حضور روانشناس و مددكار تحصیل كرده و پزشك دوره دیده در كنار بهبود یافتگان، می تواند اینگونه اتفاقات را كاهش و احتمال بهبودی را افزایش دهد. بعضی از مددجویان هنگام مراجعه به مراكز درمانی اظهار می كنند كه در كمپی غیرقانونی و گاها قانونی، با تهدید و تحقیر و ضرب و شتم و سوء رفتار، مواجه گشته اند. مسلما رفتار نامناسب با معتادان و ایجاد استرس در آنها سبب بازگشت به چرخه اعتیاد می شود.
رئیس انجمن درمانگران اعتیاد كشور مهمترین عاملی كه سبب عود اعتیاد می شود، قرار گرفتن در وضعیت استرس زا دانست و اشاره كرد: شكست های مكرر در ترك اعتیاد موجب كاهش اعتماد به نفس در مددجو می شود و این احتمال كه از چرخه درمان بیرون رود و یا نسبت به بهبودی خود امیدی نداشته باشد، بسیار افزایش می یابد.




منبع:

1398/10/12
10:50:10
5.0 / 5
4216
تگهای خبر: آموزشی , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان