حواس پرتی و كاهش تمركز نشانه افسردگی است؟
خاتون یار: یك روانپزشك در دانشگاه علوم پزشكی كردستان، با اشاره به اینكه حواس پرتی و كاهش تمركز می تواند علامتی از افسردگی باشد، اظهار داشت: این افراد به دلایل افسردگی گرفتار حواس پرتی می شوند و نمی توانند حواس خودرا روی مسائل رومزه جمع كند.
به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، غمگینی، احساسی است كه همه ما در طول زندگی آنرا تجربه كرده ایم، این احساس می تواند به ما در شناخت و برخورد با مشكلات زندگی كمك نماید، اما در افسردگی بالینی یا اختلالات دو قطبی احساس غمگینی بسیار شدیدتر است، در این حالت این احساس برای مدت طولانی باقی می ماند و حتی انجام امور عادی زندگی را سخت یا غیر ممكن می كند.
افسردگی و شیدایی برای دوستان و خانواده ناراحت و خسته كننده است، دانستن اینكه به افراد بسیار افسرده چه بگوییم دشوار است، آنها همه چیز را از دیدگاه منفی می بینند و قادر نیستند بگویند از شما چه می خواهند، آنها امكان دارد زودرنج و گوشه گیر باشند، اما در همان حال به كمك شما نیاز دارند، آنها امكان دارد نگران باشند ولی نخواهند یا نتوانند كه نصیحت شما را بپذیرند، اهتمام كنید در حد امكان صبور باشید و آنان را درك كنید.
سلیمان محمدزاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار نمود: افسردگی یكی از اختلالات شایع جامعه امروز ما است، كه با بی حوصلگی و گریز از فعالیت یا بی علاقگی و بی میلی بوده و می تواند بر روی افكار، رفتار، احساسات فرد تأثیر مخرب بگذارد.
وی با اشاره به اینكه افسردگی در زنان بیشتر از مردان است، اشاره كرد: 25 درصد افراد جامعه مبتلا به این اختلال هستند، گاهی افسردگی با كم اشتهایی، اختلال خواب و خستگی همراه با درد جسمانی دیده میگردد.
این روانپزشك در دانشگاه علوم پزشكی كردستان، اضافه كرد: این اختلال فقط مختص به بزرگسالان نیست در كودكان و نوجوانان به شكل دیگری است، كه بیشتر با گوشه گیری، دردهای جسمانی، عدم وزن گیری، عصبانیت و بی قراری دیده میگردد.
محمدزاده، با اشاره به اینكه غمگینی یكی از علائم مهم افسردگی است، بیان كرد: این افراد معمولا بغض و گریه می كنند و بیشتر ترجیح می دهند تنها بوده و با كسی ارتباط برقرار نكنند.
وی عنوان كرد: امكان دارد افراد افسرده اشتیاق خود در انجام فعالیت هایی كه زمانی برایشان لذت بخش بوده از دست بدهند، نسبت به غذا بی میل و كم اشتها شوند، علاقه و لذت بردنشان نسبت به گذشته كاسته می شود.
این روانپزشك، اضافه كرد: افسردگی علت مشخصی ندارد، علت های متعددی می تواند دخیل باشد، اما مهم ترین علت آن ژنتیك است، یعنی افرادی دیگر از خانوده باز مبتلا به این اختلال شده اند و با استرس هایی در زندگی این افراد، افسردگی سریع خودرا نشان داده است.
كاهش تمركز علت افسردگی است
محمدزاده، یكی از علائم شایع افسردگی را كاهش تمركز دانست و ذكر كرد: این افراد به سبب افسردگی حواس پرت شده و مدام از فهرست برنامه هایشان یكی دو مورد را فراموش كرده و انگیزه ای برای انجام كارهایشان ندارند.
وی اظهار داشت: كاهش تمركز در همه زمینه ها تاثیر گذار است، فرد، قبلا كارش را بدون نقص و با دقت انجام می داد اما در این دوره به سبب عدم تمركز و فكرهای متفاوت در ذهن نمی تواند درست تمركز كند و كارهایش را درست انجام دهد.
این روانپزشك، بیان كرد: افراد افسرده قضاوت دیگران برایشان مهم می باشد و مدام به فكر این هستند كه دیگران در موردشان چه فكر می كنند و در این صورت بسیار زود رنج و تا حدی گرفتار بدبینی خفیف می شوند، كه مربوط به روحیه ضعیف و خلق افسرده شان است.
محمدزاده، عنوان كرد: این افراد معمولا گرفتار ناامیدی شدید شده و انگیزه ای برای كار كردن ندارند، آنها نسبت به اتفاقات خوشایند در زندگی نمی توانند خوشحال شوند و مدام خودرا مقصر دانسته و خود سرزنشگری را دنبال می كنند.
وی با اشاره به اینكه مهم ترین علامت افسردگی فكر كردن به خودكشی است، ذكر كرد: افسردگی یكی از علل شایع خودكشی بین جوانان است كه متاسفانه امروزه در كودكان زیر 10 سال باز دیده میگردد.
این روانپزشك اظهار داشت: فعالیت های لذت بخش از قبیل ورزش كردن در كاهش افسردگی تاثیر گذار است.
روش درمان افسردگی
محمدزاده با اشاره به اینكه در صورت خفیف بودن افسردگی ورزش كردن می توانند فرد را شاد كند، اضافه كرد: ورزش روزانه در كنار درمان دارویی و جلسات مشاوره می تواند اثر بخش باشد، ورزش سبب شده تا مواد شیمیایی نشاط آور و انرژی بخشی چون سروتنین و اندورفین در مغز آزاد شوند و سلول های مغزی رشد كنند؛ كاری كه داروها به صورت مصنوعی انجام می دهند.
وی اشاره كرد: ورزش هایی مانند ایروبیك یا پیاده روی ساده باز همچون ورزش های مناسب برای بهبود افسردگی هستند.
فوق تخصص كودكان در دانشگاه علوم پزشكی كردستان، درانتها تصریح كرد: خانواده ها نشانه های افسردگی خصوصاً افكار خودكشی را جدی بگیرند و در صورت مشاهده علایم افسردگی جهت ارزیابی و درمان به روانپزشك یا روانشناس بازگشت كنند.
دبیر: آزیتا كریمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب