مشاور سازمان برنامه و بودجه اعلام كرد

دو معضل بودجه ای برای تولید دارو

دو معضل بودجه ای برای تولید دارو

خاتون یار: آنطور كه مشاور سازمان برنامه و بودجه می گوید هم اكنون تامین نقدینگی كارخانه های تولیدی دارو در نتیجه عدم پرداخت صورتحساب داروهای خریداری شده توسط شركت های پخش و بیمارستان ها و از جانب دیگر افزایش قیمت ارز كه باعث بالا رفتن هزینه تولید دارو شده است، دو معضل بزرگ در این بخش را بوجود آورده است و نیازمند رسیدگی و توجه فوری دولت می باشد.



به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، اخیرا سازمان برنامه و بودجه از از تخصیص اعتبار هفت ماهه بیمه سلامت اطلاع داد و اعلام گردید كه تمام اعتبار این مدت در بودجه امسال با ابلاغ نوبخت - رئیس سازمان برنامه و بودجه - با استفاده از خزانه داری كل كشور پرداخت خواهد شد.

جزئیات مربوط به پرداخت بودجه بیمه سلامت و همینطور بررسی برخی مشكلات مالی پیش روی این حوزه موضوعی است كه در گفت وگوی ایسنا با واعظ مهدوی - معاون سابق سازمان برنامه و بودجه و مشاور فعلی این سازمان - مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینكه از حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بودجه سازمان بیمه سلامت امسال در هفت ماهه اول امسال تمامی بودجه مصوب هفت ماهه تخصیص و پرداخت خواهد شد، اظهار داشت: بر این اساس حدود ۶۱۲۵ میلیارد تومان برای این مدت پرداخت می گردد كه این مورد از جانب سازمان برنامه و بودجه به خزانه داری ابلاغ گردیده است.

واعظ مهدوی با اشاره به اینكه بخشی از مطالبات مربوط به بیمه ها از سال قبل باقی مانده است و باید برای آنها اعتبارات جبرانی و جداگانه ای تامین و پرداخت گردد، اظهار داشت: این در شرایطی است كه خیلی از واحدهای عرضه كننده خدمات به علت عدم دریافت مطالبات خود از بیمه ها با مشكلات جدی مواجه اند، اما تلاش دولت بر این است كه بتواند با سرعت پرداخت ها را به روز برساند و این مشكل را برطرف كند. در عین حال كه بر اساس گزارش ها پرداخت مطالبات واحدهای عرضه كننده خدمات امسال تا حدودی به روز شده است.

مشاور سازمان برنامه و بودجه در ادامه به مشكلات موجود برای واحدهای تولید دارو و تامین مالی آن اشاره نمود و اضافه كرد: باید توجه داشت كه هم اكنون یكی از بزرگترین مشكلات مربوط به واحدهای تولیدی دارو، مطالبات از داروخانه ها و شركت های پخش دارو است كه به موقع پرداخت نشده و این شركت ها نمی توانند مبلغ بدهی خویش را به شركت های تولیدی بپردازند.

وی همینطور به افزایش نرخ ارز بعنوان یكی دیگر از مشكلات موجود در تامین منابع برای تولید دارو اشاره نمود و اظهار داشت: افزایش چند برابری نرخ ارز در ماه های اخیر شركت های تولید دارو را با مشكل نقدینگی و همینطور قیمت گذاری مواجه كرده است، آنهم در حالیكه دولت به سهم خود كوشیده تا ارز مواد اولیه دارو را با نرخ رسمی تامین كند، اما مسئله اینجاست كه مواد اولیه به صورت میانگین فقط ۱۸ درصد هزینه دارو را تشكیل می دهد و ۸۲ درصد باقی مانده برای مواد جانبی و بسته بندی های دارویی باید از بازار آزاد و یا سامانه نیما تامین گردد.

واعظ مهدوی با اشاره به اینكه در سامانه نیما همچنان تامین ارز با مشكل مواجه بوده و شركت ها و كارخانه های دارویی نمی توانند به سهولت ارز مورد نیاز برای مواد جانبی و بسته بندی خویش را تامین كنند. اضافه كرد: علاوه بر این قطعات یدكی و هزینه تعمیرات تجهیزات و خطوط تولید همگی با نرخ بازار آزاد انجام می گردد و این ها سبب افزایش قیمت تمام شده داروهای تولید داخل شده است.

مشاور سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینكه افزایش قیمت ارز كه باعث فشار به واحدهای تولیدی شده و در مدت اخیر تشدید شده است، اظهار داشت: آمارها نشان داده است كه در شهریورماه و مهر به ترتیب گروه های دوم كالایی تا یك چهارم و یك هشتم ماه های قبل توانسته اند ارز دریافت نمایند كه این مسئله نشان دهنده روند رو به افزایش توقف تولید دارو در كشور است و بسیار نگران كننده است.

واعظ مهدوی با اشاره به اینكه باید بتوان برای شرایط موجود راهكاری مشخص در پیش گرفت، اضافه كرد: بیمه ها، و دولت باید بدانند بارمالی افزایش قیمت داروهای تولید داخل، به نحوی كه قادر به پوشش قیمت تمام شده تولید باشد، بسیار كمتر از بار مالی واردات داروی تولید شده است. دولت باید حامی تولید باشد و اگر مشكلات بخش تولید دارو را برطرف نشود، به صورت حتم دولت و وزارت بهداشت، در آینده نزدیك ناچار خواهند بود تا اقلام دارویی مورد نیاز كشور را بصورت تولید شده وارد كنند كه در این حالت هزینه آن چند برابر هزینه های تولید موجود خواهد شد و به تبع آن هزینه بیمه ها، و بیمارستان ها و مراكز ارائه كننده خدمات هم بسیار افزایش پیدا خواهد نمود و مشكلات به طور افزایش یابنده ای تشدید می گردد.

باید خاطرنشان كرد كه در سال جدید و به دنبال تغییر سیاست ارزی دولت، جریان تامین ارز از بازار آزاد به سامانه نظام یكپارچه ارزی(نیما) منتقل شد. در این بین با عنایت به اهمیت تامین ارز كالاهای اساسی این قبیل كالاها به همراه دارو از ارز ۴۲۰۰ تومانی بهره برده و مابقی كالاها و بخصوص مواد اولیه كارخانه ها ارز مورد نیاز خویش را در سامانه نیما و در بازار ثانویه تامین می كنند كه با نرخ رقابتی و حدود ۸۰۰۰ تومان برای دلار و میانگین ۹۵۰۰ تومان بر پایه یورو عرضه می گردد. با عنایت به اینكه ارز در سامانه نیما در نتیجه عرضه صادركنندگان غیرنفتی باید برای واردات تامین گردد، با عنایت به برخی مسایلی كه در این باره وجود داشته تا كنون در حد انتظار، صادركنندگان ارز را به سامانه نیاورده اند و تامین نیاز واردكنندگان بخصوص تولیدكنندكان با مشكلاتی مواجه بوده است.




1397/08/18
23:00:41
5.0 / 5
4914
تگهای خبر: بیمار , خدمات , دارو , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان