پوكی استخوان ریشه در دوران كودكی دارد

پوكی استخوان ریشه در دوران كودكی دارد

خاتون یار: تهران - رئیس مركز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: هرچند بیماری پوكی استخوان در دوران پیری بروز پیدا می كند، اما ریشه این بیماری در دوران جنینی و كودكی است.


پوكی استخوان بعنوان یك بیماری خاموش شناخته می شود، چونكه فرد تا زمانی كه به واسطه یك اتفاق ساده با شكستگی استخوان مواجه می گردد از آن آگاه نمی گردد.
پوكی استخوان بیماری است كه در آن بدن بیش از اندازه توده استخوانی خویش را از دست می دهد و آنچه از دست رفته است اغلب جایگزین نمی گردد. این بیماری زنان را بیشتر از مردان درگیر می كند.
دكتر افشین استوار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: تغذیه مناسب مادران در دوران جنینی و شیردهی كودكان عامل مهمی در كاهش مبتلا شدن كودكان به پوكی استخوان است.
وی اظهار داشت: هرچند عامل ژنتیك، نقش مهمی در مبتلا شدن به پوكی استخوان دارد اما با تغذیه مناسب به خصوص مواد لبنی و فعالیت های فیزیكی بخصوص در سنین كودكی و جوانی، می توان احتمال مبتلا شدن به بیماری را كاهش داد.
استوار اضافه كرد: شكل گیری استخوان، پیش از تولد تا دوران جوانی انجام می گیرد و در این سنین استخوان تشكیل و محكم می شود، از این دوران به بعد شاهد كاهش استقامت استخوان در بعضی از افراد هستیم.

** پوكی استخوان در افراد بالای 50 سال، مبحث خیلی جدی است
وی با اشاره به اینكه پوكی استخوان در سنین پیری شیوع بیشتری دارد، اظهار داشت: این مورد در افراد بالای 50 سال به خصوص در زنان، مبحث خیلی جدی است و باید به آن توجه اساسی شود.
استوار ادامه داد كه از هر 3 نفر زن بالای 50 سال یك نفر دچار شكستگی می گردد. این امار مربوط به دنیا است ولی در ایران هم به همین شكل است. در مردان این آمار كمتر بوده و از هر 5 نفر یك نفر دچار شكستگی می شوند.
رئیس مركز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: شكستگی ناشی از پوكی استخوان در زنان خیلی شدید می باشد و به خصوص پس از سن یائسگی بیشتر مشاهده می گردد.
وی ادامه داد كه باتوجه به پیرشدن جمعیت كشور، تعداد سالمندان در كشور ما هم روبه افزایش است و بنابراین به این بیماری باید توجه جدی تر شود.
استوار با اشاره به اینكه پوكی استخوان بیماری خاموش است، بیان داشت: این بیماری خیلی وقت ها، به موقع تشخیص داده نمی گردد و نخستین علامت بیماری شكستگی ناشی از آن می باشد.
وی ادامه داد كه ما در صدد هستیم هم آگاهی مردم را در این زمینه ارتقا دهیم تا امكان تشخیص به موقع و درمان مناسب فراهم گردد و هم به پزشكان و عرضه دهندگان خدمت، اطلاعات كافی برای تشخیص و درمان این بیماری عرضه شود.
علمی ** 1201 **1440


1397/08/17
22:09:14
5.0 / 5
5184
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان