ارتباط مصرف آنتی بیوتیك ها و افزایش آلرژی ها

ارتباط مصرف آنتی بیوتیك ها و افزایش آلرژی ها

خاتون یار: تهران- محققان از دهها سال قبل درباره پیامد مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیك ها كه می تواند باكتری ها را در برابر دارو مقاوم كند، اخطار می دهند اما تازه ترین مطالعات از ارتباط احتمالی مصرف انتی بیوتیك ها و افزایش انواع آلرژی در جهان نشان دارند.


به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، مركز كنترل و پیشگیری از بیماری آمریكا ارزیابی می نماید كه باكتری های مقاوم به دارو عامل مرگ 23هزار نفر و دو میلیون مورد مبتلا شدن به بیماری در سال هستند.
معمولا زمانی كه به مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیك ها فكر می نماییم توجهی به آلرژی ها نداریم اما تحقیقات نشان می دهند كه ممكن است ارتباطی میان مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیك ها و افزایش مبتلا شدن به آلرژی ها وجود داشته باشد.

***آلرژی ها شایع تر می شوند
متخصصان آلرژی در دو سه دهه اخیر به افزایش شدید شیوع آلرژی ها اشاره دارند.
آكادمی آسم، آلرژی و ایمونولوژی آمریكا گزارش می دهد كه حدود 40 تا 50 درصد دانش آموزان در سراسر جهان به یك یا چند آلرژن حساس هستند.
شایعترین این موارد، آلرژی های پوستی مانند اگزما (10 تا 17 درصد)، آلرژی های تنفسی مانند آسم و رینیت (حدود 10 درصد) و آلرژی های غذایی مانند آلرژی به بادام زمینی (~ 8 درصد) است.
این افزایش تنها مربوط به آمریكا نمی گردد بلكه در سایر كشورهای صنعتی هم افزایش هایی در زمینه مبتلا شدن به آلرژی ها مشاهده شده است.
این وضعیت، مصرف زیاد آنتی بیوتیك بخصوص در بین كودكان را به علت مبتلا شدن به عفونت های شایع ویروسی مانند سرماخوردگی ها و گلودردها بازتاب می دهد. به واقع، نتایج مطالعات اخیر احتمال ارتباط میان افزایش مبتلا شدن به آلرژی ها و مصرف زیاد انتی بیوتیك ها را نشان می دهند.

***آنتی بیوتیك ها میكروبیوم روده را مختل می كنند
چرا آنتی بیوتیك هایی كه برای مبارزه با باكتری های مضر مصرف می نماییم، برخی افراد را نسبت به یك آلرژی صدمه پذیرتر می سازد؟ آنتی بیوتیك ها حین مبارزه با عفونت ها، باكتری های طبیعی در سیستم گوارش را كه به اصطلاح میكروبیوم روده نامیده می شوند، كم می كنند.
به دلیل تعامل و ارتباط میان باكتری روده و ثبات سلول های سیستم ایمنی، میكروبیوم روده نقش مهمی در بلوغ واكنش ایمنی ایفا می كند.
زمانی كه این تعامل میان باكتری ها و سلول های ایمنی تولید نمی گردد، سیستم ایمنی بدن به صورت نامناسبی به مواد بی ضرر مانند مواد غذایی و یا اجزای گرد و غبار واكنش نشان داده است كه می تواند به آلرژی های بالقوه كشنده منجر شود.
قرار گرفتن در معرض میكرب ها در سنین اولیه زندگی برای تكمیل فرآیند بلوغ سیستم ایمنی بدن انسان مهم است. كاهش این میكرب ها ممكن است سبب شود كه انسان احساس پاكیزگی بیشتری كند اما به سیستم ایمنی بدن صدمه می زند.

***آیا میكرب های بیشتر به مفهوم ابتلای كمتر به آلرژی هاست؟
نتایج یك مطالعه در اروپا نشان داده است كودكانی كه در مزارع بزرگ می شوند، تنوع میكربی بیشتری در روده خود دارند و شیوع آلرژی ها و آسم در این كودكان در قیاس با كودكانی كه در مزارع بزرگ نمی شوند، 70 درصد كمتر است.
این مبحث به این دلیل است كه قرار گرفتن در معرض طیف وسیعی از میكرب ها به سیستم ایمنی بدن انسان اجازه می دهد تا دستخوش بلوغ متوازن شود و بدین سان از واكنش های نامتناسب سیستم ایمنی پیشگیری می كند.
اما انسان ها در كوشش برای پیشگیری از مبتلا شدن به عفونت ها ممكن است مرحله ای را برای كودكان خود تولید كنند كه آنها را در معرض مبتلا شدن به آلرژی های تهدیدكننده حیات و همینطور آسم قرار می دهد.
برای مثال، یك مطالعه در سال 2005 نشان داد كودكانی كه در چهار تا شش ماه اول زندگی خود در معرض آنتی بیوتیك ها قرار می گیرند، خطر مبتلا شدن به آلرژی در آنها 1.3 تا 5برابر افزایش می یابد و كودكانی كه تنوع باكتری در بدن آنها كاهش یافته است--كه این مورد می تواند بر اثر مصرف آنتی بیوتیك تولید شود-- با افزایش خطر مبتلا شدن به اگزما روبرو هستند.
از سوی دیگر، این مورد تنها مربوط به كودكانی نیست كه آنتی بیوتیك مصرف می كنند، بلكه در كودكانی هم كه مادران آنها آنتی بیوتیك مصرف می كردند، صادق است.
مطالعه محققان كپنهاگ در مورد آسم در دوران كودكی نشان داد احتمال مبتلا شدن به آسم در كودكانی كه مادران آنها در دوران حاملگی آنتی بیوتیك مصرف می كردند، حدودا دو برابر كودكانی بود كه مادران آنها در دوران حاملگی آنتی بیوتیك مصرف نكرده بودند.
بالاخره مطالعه انجام شده بر موش ها و بچه موش های درمان شده با آنتی بیوتیك ها، افزایشی را در احتمال ابتلای این موجودات به آلرژی ها و آسم نشان داد.
این مقاله در نشریه Conversation انتشار یافته است.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: محتشمی پور


1396/12/01
16:25:54
5.0 / 5
4295
تگهای خبر: بیمار , دارو , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان