هفته جهانی آگاهی از مغز با شعار مغزت رو بشناس برگزار می گردد

هفته جهانی آگاهی از مغز با شعار مغزت رو بشناس برگزار می گردد

خاتون یار: تهران- هفته جهانی آگاهی از مغز در ایران با هدف آشنایی بیشتر افراد جامعه نسبت به مغز و توانایی های آن، در سه سطح مخاطبین عام، دانش آموزی و دانشجویی و با هدف آگاهی از مغز با شعار؛مغزت رو بشناس؛ برگزار می گردد.


به گزارش روز دوشنبه علمی ایرنا، این رویداد با شعار ' مغزت رو بشناس' بعنوان یك هفته ترویجی برای ارتقای آگاهی جامعه از عملكرد مغز، به عموم مخاطبان اطلاع رسانی و معرفی خواهد شد.
ستاد علوم شناختی برای افزایش آگاهی ها در جامعه نسبت به توانایی های مغز و كاركردهای آن و هم بالابردن قدرت آن در سطوح مختلف، مبادرت به اطلاع رسانی به شیوه های گوناگون در این زمینه كرده است.
ذهن و مغز انسان و كاركردهای آن یكی از حوزه هایی است كه در طول دوره های مختلف، همواره مورد توجه فلاسفه، دانشمندان و پژوهشگران قرار داشته است.
دانشمندان و محققان بدنبال آن هستند كه عامه مردم بتوانند از توانایی های مغزشان آگاهی پیدا كنند و به بهداشت و سلامت آن توجه بیشتری داشته باشند و با افزایش توانایی های مغز، با راه های پیشگیری از كاهش توان جسمی و ذهنی مغز هم آشنا شوند.
ستاد علوم شناختی برای آشنایی بیشتر افراد جامعه نسبت به مغز و توانایی های آن، درگذشته مبادرت به برگزاری مسابقات مغز و شناخت، برپایی همایش های عمومی در فرهنگسراها، سخنرانی سفیران مغز و شناخت در مدارس، طراحی وب سایت هفته آگاهی از مغز و راه اندازی كانال تلگرامی آگاهی از مغز، برگزاری سمینارهای و كمپین های دانشجویی كرده است و در راهبرد خود می خواهد شمار انجمن های دانشجویی مغز و شناخت در مراكز دانشگاهی را از 30 انجمن به 50 مركز علمی افزایش دهد.
سرمایه گذاری و حمایت ها درحوزه دانش مغز و علوم شناختی با عنایت به كاركردهای آن، امروزه در ایران و دیگر كشور های مختلف روز به روز بیشتر شده و دامنه علوم شناختی و تاثیر گذاری آن در جوامع، ابعاد وسیع تری پیدا كرده است.

**پیشگیری از بیماری های مختلف با شناخت مغز
مطالعات در ارتباط با شناخت مغز فرصتی است كه اجازه می دهد جامعه درباره پیشرفت های انجام شده درباره تحقیقات مغزی همانند پیشرفت در تشخیص بیماری ها، درمان و پیشگیری از اختلالات مغزی نظیر آلزایمر، پاركینسون، اسكیزوفرنی و افسردگی، اطلاعات و آگاهی بیشتری كسب كند.
آگاهی رسانی از خصوصیت ها و توانایی های مغز، چگونگی توانمند سازی و جلوگیری از كاهش توانایی مغز بعنوان یك حركت و اقدام مناسب برای رشد مغز و جامعه ای برخوردار از انسان های سالم به حساب می آید، بطوری كه با بالا بردن قدرت مغز و رعایت بهداشت آن می توان از مبتلا شدن به خیلی از بیماری های مغزی و عصبی پیشگیری و هم در درمان بیماری ها دراین زمینه گام های سریع و مفیدی برداشت.
ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، حامی و برگزار كننده هفته آگاهی از مغز، این هفته را سال 1394 برای نخستین بار در ایران برگزار كرد و امسال هم برای سومین سال متوالی در نتیجه برنامه ریزی و مشاركت سایر نهاد ها و مراكز، این هفته از روز چهارم تا یازدهم اسفند ماه در نقاط مختلف كشور برگزارمی شود.
ستاد علوم شناختی به موازات این اقدامات همینطور دامنه فعالیت های تبلیغاتی درمورد هفته آگاهی از مغز را با همكاری و مشاركت نهادهای مردم نهاد ( سمن ها) و هم دیگر مراكز علمی و تحقیقاتی افزایش داد تا با بهره گیری از تمامی امكانات، ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در كشور، زمینه ارتقای سطح آگاهی ها از مغز و آشنایی با كارگردهای آن به مراتب بیشتر شود.
ستاد علوم شناختی هفته آگاهی از مغز را با رویكرد ارتقای توان مغز و توان افزایی آن پیگیری می كند و موضوعاتی همچون مغز انعطاف پذیر و انعطاف پذیری درحوزه مغز، سلامت مغز، و بیماری های حوزه مغز با تمركز بر افسردگی و آلزایمر و هم مغز اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد.
به اعتقاد دكتر جغتایی مشاور ارشد ستاد علوم شناختی ارتقای بهداشت مغز و توان مند سازی آن یك نیاز اساسی در بین عموم افراد درجامعه است و آشنایی جامعه با مغز و كاركردهای آن سبب افزایش تلاش ها برای جلوگیری از كاهش توان مغز و پیشگیری از انواع بیماری های مغزی و عصبی می گردد.
دكتر جغتایی مغز را یك ركن بسیار مهم و حیاتی بدن توصیف می كند كه نقش مهمی در كنترل دیگر اركان بدن برعهده دارد و بنابراین افزایش توانایی های مغز و آشنایی با راه های پیشگیری از كاهش قدرت آن، دو هدف اساسی در برگزاری هفته آگاهی از مغز در كشور است كه ستاد علوم شناختی بعنوان متولی ترویج و گسترش علوم شناختی و علوم اعصاب برنامه های متنوعی را به مناسبت هفته آگاهی از مغز در كشور تدارك دیده است.
هفته آگاهی از مغز كمپینی جهانی برای ارتقای علاقمندی عمومی به تحقیقات علوم اعصاب است كه توسط اتحادیه پژوهش های مغز دانا(DANA) و اتحادیه اروپایی دانا و به صورت سالیانه از 1996 تابحال برگزار می گردد.
سازمان پژوهشی 'دانا' یك سازمان خصوصی متشكل از بیش از 400 عصب شناس برجسته دنیا و همچون 16 برنده جایزه نوبل است كه با شعار دروازه ورود به اطلاعات معتبر درباره مغز، تحقیقات در رابطه با مغز را با استفاده از كمك های مالی، انتشار مطالب و برنامه های آموزشی پشتیبانی می كند.
اهداف كلی موسسه پژوهشی دانا بر سه اصل ' ارتقای بهتر مغز و عملكردهای آن'، 'سرعت بخشیدن به كشف درمان اختلالات مغزی' و 'مبارزه با برچسب زدن اختلالات مغزی با استفاده از آموزش های عرضه شده ' استوار است.
اهداف و اولویت های كنونی این سازمان با تاكید بر حوزه 'نوروساینس' در دو زمینه تصویر برداری مغزی و تحقیقات بالینی علوم اعصاب طبقه بندی می گردد.
اولین هفته آگاهی از مغز برای عموم درسال 1996 برگزار گردید و هم اكنون بیست و دومین سال برگزاری هفته آگاهی از مغز در دنیاست. از زمان شروع به كار هفته آگاهی از مغز، تابحال بیش از چهارهزار و صد همكار در 99 كشور در این رویداد شركت كرده اند.
در سال 2014 بیش از 55 كشور و 860 كمپین هفته آگاهی از مغز در نقاط مختلف جهان برگزار گردید.
مراكزی از ایران همچون دانشكده زیست دانشگاه دامغان، مركز سلامت و روان و پیشگیری از اعتیاد علوم پزشكی دانشگاه مشهد، مركز علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی، برنامه تحقیقات علوم اعصاب بین رشته ای(INRP)، علوم پزشكی دانشگاه شهید بهشتی و در بخش كودكان هم دانشگاه زاهدان كمپین خویش را درموسسه دانا ثبت و بعنوان همكار در فهرست همكاران هفته آگاهی از مغز قرار گرفتند.
علمی**9031**1440
خبرنگار: عادل پازیار* انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:


1396/11/16
15:21:57
5.0 / 5
4451
تگهای خبر: بیمار , تحقیقات , درمان , علمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان