جلوگیری از یائسگی و بی اختیاری ادرار در زنان

جلوگیری از یائسگی و بی اختیاری ادرار در زنان

به گزارش خاتون یار عضو هیات علمی دانشكده توانبخشی دانشگاه علوم پزشكی تبریز به تاثیر یائسگی در بروز بی اختیاری ادرار اشاره نمود و اظهار داشت: یائسگی بی اختیاری ادراری را بالا می برد و زنان باید با اقدامات لازم از بروز آن جلوگیری نمایند.


دكتر فریبا قادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، یكی از مشكلات كف لگن را بی اختیاری ادرار اعلام نمود و اضافه كرد: با افزایش سن احتمال بروز این بیماری در زنان بیشتر می گردد.
وی اظهار نمود: علاوه بر یائسگی، مصرف سیگار، الكل و كافئین، چاقی، سن و سبك زندگی و زایمان های طبیعی سخت همچون فاكتورهایی هستند كه خطر مبتلا شدن به این بیماری را می افزایند.
قادری ادامه داد: اغلب افراد سنین بالا فكر می كنند كه این عارضه یك روند طبیعی پیر شدن به خصوص برای زنان است، در حالیكه این باور غلط بوده و این مورد روند طبیعی پیرشدن افراد نیست.
وی با اشاره به اینكه بی اختیاری ادراری از نوع استرسی شایعترین نوع این بیماری است، اظهار داشت: افراد در این نوع بیماری، با عطسه، سرفه و خنده شدید ممكن است دچار بی اختیاری ادرار شوند.
عضو هیات علمی دانشكده توانبخشی دانشگاه علوم پزشكی تبریز ادامه داد: معمولا افراد به دنبال درمان مقادیر خفیف و متوسط آن نیستند و فكر می كنند كه این مورد روند طبیعی است و باید با آن كنار بیایند، اما معمولا به دنبال درمان نوع شدید آن هستند.
وی، تمرینات كف لگن را جزو بهترین و موثرترین شیوه درمان در زمینه بی اختیاری از نوع استرسی اعلام نمود و اظهار داشت: تمرینات كف لگن كه توسط فیزیوتراپ ها در این زمینه عرضه می گردد جزو مطرح ترین درمان ها در این زمینه است.

** بین 30 تا 40 درصد زنان بالای 60 سال دچار بی اختیاری ادراری هستند
وی با اشاره به اینكه آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد، اظهار داشت: مطالعات پراكنده در این زمینه نشان داده است كه بین 30 تا 40 درصد زنان بالای 60 سال مبتلا به بیماری بی اختیاری ادراری هستند، اما به نظر می رسد كه تعداد واقعی مبتلایان به مراتب بیشتر از این مقدار باشد.
قادری اضافه كرد: بی اختیاری ادراری بیماری شایعی است، منتهی مخفی بوده و معمولا افراد به دنبال درمان نوع خفیف و متوسط آن نیستند و این مورد می تواند مشكلاتی را برای آنان به وجود آورد.
عضو هیات علمی دانشكده توانبخشی دانشگاه علوم پزشكی تبریز ادامه داد: گایدلاین های دنیا نخستین درمان مطرح این بیماری را فیزیوتراپی كف لگن اعلام و به مردم سفارش می كنند كه برای درمان از این شیوه درمانی استفاده كنند.
وی با اشاره به اینكه در مراحل اول بیماری، جراحی كار درستی نیست، اظهار داشت: سفارش بعضی از پزشكان در موارد شدید این بیماری، جراحی است كه این كار درمان قطعی بی اختیاری ادراری نیست.
بی اختیاری ادرار به دفع غیرارادی ادرار می گویند. دفع ادرار هنگامی اتفاق می افتد كه فشار داخل مثانه از فشار ناشی از توان عضلات صاف و مخطط مجرای ادراری بالاتر رود. بی اختیاری ادرار می تواند عامل مهمی در كاهش كیفیت زندگی به شمار رود. خیلی از افراد مسن بی اختیاری ادرار را بعنوان نشانه ای از سن بالا می پذیرند و به پزشك رجوع نمی كنند. اما در واقع بی اختیاری ادرار تظاهری از یك بیماری زمینه ای است.

** انواع بی اختیاری اداراری شامل موارد زیر می شود:
بی اختیاری استرسی (ناشی از فشار): ادرار وقتی نشت می كند كه شما روی مثانه خود با سرفه، عطسه، خندیدن، ورزش كردن یا بلندكردن چیزهای سنگین، فشار وارد می كنید.
بی اختیاری فوری: شما نیاز ناگهانی و فوری به دفع ادرار دارید و به دنبال آن خروج غیر ارادی ادرار صورت می گیرد. شما ممكن است لازم باشد كه به كرات مثلاً در تمام طول شب، دفع ادرار داشته باشید. بی اختیاری فوری ممكن است ناشی از یك عارضه كوچك مثل عفونت و یا یك عارضه جدی تر مثل اختلال عصبی یا دیابت باشد.
بی اختیاری سرریزی: شما چكیدن مكرر یا دائمی ادرار ناشی از عدم خالی شدن كامل مثانه را تجربه می كنید.
بی اختیاری عملكردی: اختلالی جسمی یا روانی مانع از حضور به موقع شما در توالت می گردد. به عنوان مثال، اگر شما آرتروز شدید دارید، ممكن است نتوانید دكمه شلوارتان را به موقع باز كنید.
بی اختیاری مختلط: شما بیش از یك نوع از بی اختیاری های ادارای را تجربه می كنید.

 

1396/10/11
13:33:47
5.0 / 5
4509
تگهای خبر: بیمار , درمان , زندگی , علمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان